Norsk
Blog
"The Adventures of Robin Hood"

"The Adventures of Robin Hood"

Det tidlige '90-tall var enhver gamers drøm. Fancy spill og piratkopiering. En fin kombinasjon det der.

Hvis du har lest den forige bloggen min, så tar jeg en kikk på gamle perler som jeg vokste opp med. Denne gangen har turen kommet til "The Adventures of Robin Hood".

I 1991 dukket det opp både film og spill om Robin Hood. Kevin Costner hadde hovedrollen i filmen Robin Hood: Prince of Thieves, og har også fått bildet sitt på oppstartsskjermen til spillet The Adventures of Robin Hood. Selv om spillet ikke har noe til felles med filmen, bortsett fra at begge er basert på Robin Hood.

Spillet starter med at Robin of Loxley har en liten fest, når plutselig sheriffen av Nottingham kommer, og rett og slett stjeler slottet. Dette ble ikke godt mottatt av Robin, og han bestemmer seg for å vinne slottet tilbake.

The Adventures of Robin Hood har mange kjente fjes. Marian, Little John, Will Scarlet og Broder Tuck er bare noen kjente fjes du vil møte på iløpet av spillets gang. I tillegg kan du gå rundt i Nottigham, Sherwood Forest eller besøke kirkegården en tur. Alle man dreper i spillet, vil få en begravelse her, med musikk, tale og en grav som blir liggene, selv etter man har forlatt området. Ikke værst for et spill lagd tidlig på '90-tallet.

Action RPG er en passende beskrivelse av spillet. Robin kan stjele fra de rike og gi til de fattige, dra på tur i Sherwood Forest, slåss mot Sheriffens menn, samle sammen gjenstander, øve på bueskyting og redde bønder i nød. Spillet kommer også med målere for å se om du er "Hero" eller "Villain". Stjeler du fra rike og gir til de fattige, vil du bli sett på som helt hos befolkningen. Dreper du for mange av Sheriffens menn eller stjeler fra fattige, vil du ikke bli godt likt. Dette skaper en dypere mening med hele spillet, enn hvis man bare skulle løpt rundt og drept alle man traff på. For å klare å vinne slottet tilbake, trenger man befolkningen på sin side, så spillet legger opp til at man skal være snill, selv om man kan velge helt fritt selv. Spillet byr også på mange hemmelige våpen for de som er interesserte i å lete litt.

Grafisk er det godkjent. Etter spillet er startet, er det ingen lastetider, bortsett fra når årstidene bytter. Og den lastetiden er minimal. Det er cut-scenes av høy kvalitet og mange forskjellige slutter, alt ettersom hvordan man har spilt spillet. Musikken passer til spillet, men ikke noe du kommer til å nynne på i ettertid.

Alt i alt, er The Adventures of Robin Hood som er like spennende idag som det var i 1991 da det kom. Grafisk er det utdatert, men friheten og valgmulighetene er noe mange av dagens spill kan lære mye av.

Har du ikke opplevd The Adventures of Robin Hood ennå, så finnes det som abandonware. Mens du laster det ned, på med trikoten, frem med pil og buen og gjør deg klar til å stjele fra de rike og gi til de fattige. Eller omvendt. Alt er opp til deg.

HQ