Norsk
Blog
Den lokale spillsjappa

Den lokale spillsjappa

Nye spill koster som regel 599,- hos de alle fleste butikkjedene. Enkelte spill går kanskje en hundrelapp lavere, mens store kjeder som Elkjøp åpner med knalltilbud på 399.

Elkjøp, og de andre store kjedene selvsagt, kjøper spill i stort antall og får dermed spillene billigere enn hvis man hadde kjøpt mindre antall. Som den lokale spillsjappa gjør.

Den lokale spillsjappa har ikke råd til verken å følge med på priskrigen mot de store eller store innkjøp allá de store, og må kjøre sin egen vei med satsing på kunnskap og bredt spillutvalg.

Dette fører til at nye spill der koster ofte 599,-, mens Elkjøp, og andre, priser de til 399/499,-.

Og mange kommentarer om at den lokale spillsjappa er så overpriset.

Så har vi heldigvis de som syns det er verd å betale litt ekstra for en hyggelig samtale, et bredt spillutvalg og hjelp til å velge spill. Selv om de er fullt klar over at de kunne fått spillet billigere på nettet.

Men så har vi de "sleipe". De går ofte innom den lokale spillsjappa, snakker med de ansatte, spør de litt om hvilket spill som bør kjøpes, om hva som kommer - og går rett hjem til PCen og bestiller billig fra nettbutikker i Norge eller i utlandet.

Hvis alle bestemmer seg for å bli "sleipe", kan vi vinke farvel til den lokale spillsjappa, og si hei til storkjeden med tilbud hver uke.

Er det dette vi vil ha? Store butikker uten noe som helst særpreg, der alle kunder kun er kunder og FIFA05 er like bra som FIFA09?

Eller vil ha den lokale spillsjappa med bredt utvalg av titler som du aldri vil finne i storkjedene, der kunnskap og en hyggelig samtale aldri er langt unna?

Jeg vil at du skal spørre deg selv, spesielt i disse nedgangstider i finansverdenen:

Hvor viktig er egentlig den lokale spillsjappa?

HQ