Norsk
Blog
Strifey's kjøkken: "En skummel dessert"

Strifey's kjøkken: "En skummel dessert"

Dessert!

Bare navnet gir meg vann i munnen. Tanken på gelé, sjokoladepudding, karamellpudding og tusenvis av andre gode desserter.

Dessert er deilig. Ferdig med det.

Men det er ikke dette jeg skal snakke om. Jeg skal nevne en helt ny dessert som jeg smake i helga. Og som jeg anbefaler dere å prøve.

Det er viktig at dere ikke er fordomsfulle, men leser denne oppskriften med åpent sinn.

Okey, her kommer den:

Vaniljeiskrem med olivenolje og sjøsalt!

Det beste er om dere lager vaniljeisen selv. Da får hele desserten er skikkelig "hjemmelaga feeling". Men kjøpeiskrem skal nok gå bra det også.

Trikset her er å ha en god olivenolje eller aller helst en god extra virgin olivenolje (fra en mørk flaske som beskytter mot lys) og grovt sjøsalt.

Du tar litt vaniljeis i en skål, heller litt olivenolje over og avslutter det hele med et lite dryss med grovt sjøsalt.

Det høres ikke spesielt godt ut og var selv litt skeptisk, men denne desserten er faktisk å anbefale.

Den søte smaken i isen, møter den unike smaken i olivenoljen og går sammen med den salte smaken fra sjøsaltet, og gjør denne desserten til en kulinarisk opplevelse som er verd å prøve.

HQ