Norsk
Blog
Sommeren er magisk

Sommeren er magisk

Det var lørdagskveld her nede på Palmekysten. Jeg hadde jobbet to timer overtid pga misforståelse med timeplanen. Regnet plasket ned utenfor. Og jeg var en time forsinket til grillfesten jeg arrangerte. Høres ut som oppskriften på en mislykket kveld.

Da jeg endelig hadde fått skiftet fra arbeidsantrekket til sivilt, labbet halvannen kilometer i regnet og funnet ut at grillfesten ble innendørs, begynte jeg å få tanker om at kvelden kanskje ikke ble så gal allikevel.

Tørst som fy, åpnet jeg en iskald CB og kjente at den roet meg. Det skulle ordne seg. Presenning ble hengt opp over grillen og bordet var dekket inne.

Det var da Hun dukket opp.

Ei av mine beste venninner så på det som sitt ansvar å finne ei til meg. Hun sto og smilte i døra som jeg åpnet og introduserte meg for venninna hun hadde plukket ut til meg. Jeg smilte, hilste og inviterte hun inn. Mens øynene og tankene var en helt annen plass.

Det viste seg at min bestevenninnes kjærestes mor hadde besøk av noen venner fra Sveits. Blant annet en datter på 19 år som ikke kjente noen i Norge, og som gjerne ville bli kjent med noen. Så hun var blitt invitert med.

Hun snakket ikke norsk, og siden mine franskkunnskaper begrenser seg til "madame" og "pommes frites", ble introduksjonen på ganske gebrokkent engelsk fra undertegnetes side. Heldigvis tok hun det med et smil og et blunk med øyet. Bestevenninna mi sier at hun ikke så noe blunk, men jeg er overbevist.

Grillparty kan ikke bare bestå av god mat og godt selskap, litt god drikke må også være med i bildet. Og siden hun ikke hadde fått ordnet seg noe godt å drikke, spurte jeg henne om hun ville ha et glass av min favorittdrink - "Sex on the beach". En liten misforståelse og oppklaring senere, takket hun ja med et rødmende smil.

Utrolig, men sant, så ble undertegnetes engelskkunnskaper bedre etter hvert som formen ble bedre. Og det ble kvelden også.

Da regnet endelig stoppet, satt vi ute mens vi så på at solen senket seg over fjellene i horisonten. Månen tittet frem og hun ville gjerne se mer av det Sørlandske landskapet. Så jeg tok henne med til en strand i nærheten, som er godt skjult under trær, der kun noen få månestråler kom igjennom. På stranden der satt vi i et par timer og bare snakket. Snakket om alt mulig.

I halv tre tiden ringte mora som var litt bekymret, og en halvtime senere ble hun hentet. Da hun satte seg inn i bilen, fikk jeg en god klem - samt et løfte om at vi skulle treffe hverandre igjen.

Selv om jeg vet at hun drar tilbake til Frankrike om en måned...

Har bare en ting å si: Sommeren er magisk.

HQ