Norsk
Blog
Ansikt utad?

Ansikt utad?

La oss spille litt "Hvem skal ut?" som er kjent fra NRK-programmet "Nytt på Nytt".

Oppe i venstre hjørnet ser vi Xbox's logo.
Nede i høyre hjørnet titter PlayStation's logo forsiktig frem.
Oppe i høyre hjørne glinser Nintendo's velkjente logo.
Og nede i venstre hjørne skinner SEGA's gode, gamle logo.

"SEGA skal ut, for de er de eneste som ikke har råd til å ha en konsoll på markedet?"

"Nintendo skal ut, siden de er de eneste som har Zelda?"

"Xbox skal ut, siden de ikke er japanske?"

"PlayStation skal ut, siden de er de eneste som har lagd et vaffeljern?"

Det riktige svaret er selvsagt at PlayStation skal ut. Alle de andre har en velkjent maskot som utnyttes, mens Sony aldri klarer å bestemme seg for hvem som skal bli utnyttet.

Nintendo har den småfeite, italienske rørleggeren Mario. Denne personen har fått være med i kartrace, partyer, tennis, baseball, fotball og gudene vet hva mer. Utnytte han for hva det er verd, er vel overskriften på dagsorden hos Nintendo.

SEGA har det lynkjappe pinnsvinet Sonic. Også han har fått lekt seg med litt annet enn det som gjorde han kjent. Han har blant annet vært med i OL og vært ridder på kong Arthurs tid.

Xbox har Halo-serien som får spin-offs her og der. Enten er det skytespill, strategispill eller film - noe er det i alle fall.

Men hva med PlayStation?

PlayStation har aldri hatt en maskot på lik linje med de andre. Tekken, Final Fantasy, Crash Bandicoot og Resident Evil er noen av de seriene som har "vært" PlayStation. Men nå finnes de på andre konsoller også. Og da må en ny maskot frem.

Kratos så lenge ut som maskoten PlayStation trengte. Tenk så moro det hadde vært med Kratos Tennis, Kratos Party og Kratos Kart. Eneste problemet var at serien om han kun skulle være en trilogi. Og en blodtørst greker var kanskje ikke det ideelle ansikt utad?

Så kom LittleBigPlanet med Sackboy. Like sjarmerende fyr skal man lete lenge etter. Her var den perfekte maskot for PlayStation. Han var skjønn, slo like godt an blant gamere som kvinnen på gata og sto for enkelt og grei moro - barndommens gleder.

Så hvorfor ikke bruke Sackboy for det han er verd?

Modnation Racers - et kommende racingspill til PS3 som bygger på mange av de samme grunnsteinene som LittleBigPlanet. Skap det du vil, del med venner og ha det moro sammen. Høres ut som er perfekt spill for Sackboy. Alle kunne lagd egne Sackboys og latt de konkurrere mot hverandre.

Men tror du Sony tenker så langt?

Nei er stikkordet her.

I stedet får vi noen nye wannabe Sackboys, noen aper som ikke på langt nær har sjarmen til det velkjente sjarmtrollet fra LBP. Husker allerede da jeg så første trailer for dette spillet, satt jeg og lurte på hvorfor ikke det var Sackboy som var hovedpersonen. Hvorfor noen aper skulle tvinges på oss, en hel verden av gamere som har tatt Sackboy til våre hjerter. Det skjønte jeg ikke. Og jeg skjønner det fortsatt ikke den dag i dag.

Det skal jo også nevnes at det er to forskjellige studioer som bak LittleBigPlanet og Modnation Racers, og at de antakelig vil ha egne figurer og bli kjent for noe de selv har laget. Jeg skjønner jo selvsagt det, men så lenge Sony "eier" de, så syns jeg Sony burde gjort det klart at de burde bruke samme figur i spillene. Om ikke som hovedpersonen i spillet, i alle fall som alternativ figur.

Og på denne måten gitt PlayStation et ansikt utad, noe de absolutt trenger.

HQ