Norsk
Blog
"La oss skremme vekk nykommerne!"

"La oss skremme vekk nykommerne!"

§1. Poster uten meningsbærende innhold, overdreven bruk av smilies, dobbeltposter, og grove usakligheter regnes for spam og vil medføre at poster slettes. Det kan også medføre advarsler og i alvorlige eller gjentakende tilfeller utestengelse.

Slik begynner reglementet hos vår kjære Gamereactor. Et reglement som gjelder for forumet. Et reglement som jeg også antar gjelder for bloggene, selv om det ikke står eksplisitt i teksten. Et reglement som jeg tviler på majoriteten av oss brukere har lest. Et reglement som jeg tviler på majoriteten kommer til å lese.

Derfor har det blitt en vanlig praksis å referere til denne samlingen av regler, selv om de færreste egentlig vet hva som står i den. Dette har ført til utviklingen av en norm her, og de som ikke følger den, blir rapportert. En blogg skal være en viss lengde for eksempel. X antall linjer, der X kan være 5 linjer og der X kan være 10 linjer. Alt avhenger av hvem som blogger og hvem som kommenterer.

Man kan rett og slett kalle det trynefaktor. Noen får beholde sine blogger på tre linjer, mens andre får sine blogger på tre linjer slettet.

Jeg har saumfart forumreglementet, men ikke funnet et punkt som sier noe om lengden på bloggene. Ikke ét punkt. Det nærmeste jeg kom, var §1 som sier at "Poster uten meningsbærende innhold (...) vil medføre at poster slettes", og da man kan argumentere om at en kort blogg, rett og slett ikke bærer et meningsfullt innhold.

Men hva er meningsbærende innhold? Er en blogg der jeg skriver min favorittoppskrift meningsbærende? Hva med en blogg der jeg skriver én setning der jeg oppfordrer alle til å se på bildet i bloggen som betyr mye for meg? Eller en blogg der jeg skriver side opp og side ned om hva jeg gjorde i går? Eller en blogg der jeg skriver to setninger om at jeg mener Pepsi er bedre enn Coca Cola? Den siste bærer i alle fall en mening.

Og der er problemet med ordlyden "meningsbærende innhold". Jeg har ikke idé om hva som menes med den i dette tilfelle. Og det tror jeg heller ikke så mange andre heller vet.

Senest i går kveld var det en ny bruker på GR som hadde lagd sin første blogg her, som besto av et par tre-fire linjer. Allerede på kommentar #3 fikk vedkommende beskjed om å skrive lenger blogger. Og i dag var bloggen vekke. Det kan være at brukeren selv slettet bloggen sin (noe jeg sjøl har gjort flere enn én gang pga kommentarer), eller det kan være at den ble slettet av moderatorene, som sikker kan argumentere for "mangel på meningsbærende innhold" - og det skal jeg ikke krangle på.

Det jeg vil ha frem, er at det er ganske liten aktivitet på Gamereactor for tiden. Og er det virkelig nødvendig å skremme alle nykommere bort herifra allerede etter den første bloggen - enten ved hjelp av sletting av blogg eller kommentarer? Gjør det noe om bloggen er litt kort? Gjør det noe om den ikke har det beste innholdet?

Blogging er som alle andre aktiviteter; Ingen er verdensmestre første gang. Mine to første blogger fikk kommentarer som "unødvendig", "hvorfor blogger du om dette", "hvis du ville vise frem et bilde, kunne du bare lagt det i bildemappa di - trenger ikke lage en blogg for hver bilde du liker" og "dysleksi?" - som jeg fortsatt husker tre-fire år senere. Hadde jeg ikke bestemt meg for at jeg skulle vise de at jeg kunne bli en blogger, så hadde jeg trukket meg der og da.

Selvsagt trenger man ikke alltid være enig i alt bloggeren sier, og selvsagt må man ha lov til å si noen syrlige kommentarer dersom man føler for det.

Men akkurat når det kommer til nykommere, burde man kanskje lagt til en liten regel? "Har man ikke noe fint å si, så ikke si noe i det hele tatt". Så får vi heller oppfordret de til å lage flere blogger, istedet for å skremme de vekk.

PS til moderatorer: §10. Når du poster skal innholdet i posten ha relevans til det overordnede tema i den tråden du poster. På samme måte skal overskriften beskrive innholdet når du poster en ny tråd.

De som har lest noen av mine blogger, vet godt at overskriftene mine kan være svært misvisende i forhold til teksten - noe som jeg virkelig prøver på til tider. Betyr det at jeg har vært heldig som har unngått advarsler?

HQ