Norsk
Blog
Det var din bestemor ja

Det var din bestemor ja

En oppfølger til http://www.gamereactor.no/blog/Strife_Cloud/29251/

Kjære lille venn. Det virker som du ble fornøyd med julegaven du fikk av din bestemor til jul i fjor. Så fornøyd at du faktisk ikke byttet den. Så det var jo moro å sjekke. Og du lurer på hvorfor jeg sjekket akkurat det salget? Jo, du skjønner, jeg fikk besøk igjen på jobb i dag. Av ei hyggelig lita, litt eldre dame med stort smil, grått hår, Mandalsdialekt og hornbriller. Jepp, av din bestemor.

Og gjett om hun husket meg. Julegavene jeg hadde foreslått var blitt så hjertelig mottatt. Jeg hadde truffet blinken. Faktisk midt i blinken. Både spillet til deg og kapselmaskinen din mor fikk, var visstnok helt perfekte. Dette var grunnen til at hun returnerte til meg igjen i dag.

For du har visstnok bursdag snart! Og bestemor syns du fortjener en gave denne gangen også. Det er greit med bestemødre!

Det skal nemlig så lite til for å imponere dem. Så da hun merket at jeg husket henne, var vi der igjen. Go'stemning med engang! Og jeg hadde henne i min hånd. Jeg kunne anbefalt henne nesten hva som helst som gave til deg, og hun hadde kjøpt det til deg.

Jeg kunne jo gjort det enkelt for meg selv, og bare anbefalt henne det som sto på toppen av ønskelista di. Men da hadde dette blitt en fryktelig dårlig blogg. Og i tillegg husker jeg fortsatt "ønske lista" di..

Så den hvite iPaden med 16GB dukker nok ikke opp på bursdagen din. Du vil kanskje ikke vite dette, men det var faktisk ikke takket være meg at bestemor droppet denne. Hun syns prisen var litt stiv for nok et elektronisk leketøy. Så bestemors kjærlighet til deg har faktisk en maksimumspris.

Og de spillene du hadde etter iPaden - Future Soldier, Max Payne 3 og Skyrim - kommer heller ikke pent innpakket til deg på dagen din. Du skjønner, bestemor likte veldig godt argumentet mitt om at nå var det sommer, og da har jo ikke unge gutter tid til å sitte inne foran tven. I tillegg likte ikke bestemor at alle spillene gikk ut på dreping i en eller annen form.

Så hun lurte på om jeg kunne anbefale noen gaver. Og joda, selvsagt kunne jeg jo det. Jeg har jo ikke hjerte til å skuffe bestemor. Hun er jo så glad i meg.

Du trenger ikke være redd. Jeg er jo en gamer innerst inne. Så jeg foreslo jo selvsagt et spill til bestemor. Et gammelt spill. Som du sikkert har spilt engang. Et spill som du kan ta med deg.

Vet ikke om det er en anmeldelse av det her. Men det burde det vært. For dette er en klassiker av de sjeldne. Alle burde ha dette i spillsamlingen sin. Men bestemor var tydeligvis litt gladere i deg enn kun dette. For hun syns det ble litt lite. Kanskje litt for billig? Det er jo et gammelt spill.

Selvsagt hadde jeg løsningen på dette også! Jeg foreslo enda et spill til bestemor. Jeg fortalte henne hvor gøy jeg og mine venner har med disse to spillene, og hun smeltet helt. Jeg glemte tilfeldigvis å nevne at når jeg og vennene mine spiller disse spillene, så pleier vi å ha litt god drikke ved siden av. Uansett så elsket hun idéen min. Begge to. Og lovet at hun skulle komme og handle av meg igjen!

Så kjære lille venn. I år er det ikke et spill du kan glede deg til. Det er to spill du kan glede deg til. To spill du kan kose deg med i mange år. Du slipper til og med å tenke på hardwareoppgraderinger. Er ikke det snilt av meg?

Ja, og forresten: Det ene spillet heter kubbespillet og det andre heter boccia.

Sorry kompis - men det var moro for meg!

HQ