Norsk
Blog
Anmeldelse av Gamereactor #100

Anmeldelse av Gamereactor #100

Her kommer en liten anmeldelse av bladet jeg leste for noen dager siden. Anmeldelsen kan inneholde spoilers angående artikler og bilder, så anbefaler kun de som har lest bladet å lese videre.

Navn: Gamereactor #100
Produsent: Gamez Publishing A/S
Produksjonsår: 2012
Type: Gratis magasin med hovedvekt på spill
Tid: Ca 20-50 min (avhenger av lesehastighet og hvor nøye man leser)
Alder: Passer for barn i alle aldre som kan lese eller som liker å se på bilder

Forsiden spiller på dobbelt betydningen av spillet (Need for Speed) Most Wanted og at Gamereactor nå har holdt på i ti år. Stemmer det fortsatt at det beste i livet er gratis?

Hva kan man egentlig forvente når man tar med seg et gratis magasin hjem fra spillbutikken? Det er ikke lett å si. Men jeg vet hva jeg ønsker av magasinet. Jeg ønsker et blad som gir meg gode og dype artikler som spill som kommer, spill som kom for ti år siden eller spill som nettopp kom ut på markedet. Kanskje en kronikk innimellom. Et bredt spekter av anmeldelser. Men det aller viktigste er at det er nok å lese.

#100 begynner med en leder av verdens beste boss som gir meg store forhåpninger. Vi blir lovet en jubileumsartikkel, et intervju med Capcom om Resident Evil 6 og diverse snacks om andre småspill. Begynnelsen er bra.

Videre byr bladet på en artikkel om Most Wanted, der skribenten klarer å fortelle om at spillet skal kunne styres med Kinect, uten å latterliggjøre det. Flotte bilder og mye info trekker artikkelen opp.

Deretter kommer det flere småartikler om kommende spill på de neste sidene, og dersom dette er spill som frister, vil man få litt informasjon om disse. Det jeg la merke til i denne delen, var overskriften Urolig for gratistrenden. Denne biten var veldig interessant, men dessverre litt kort. Jeg ønsker gjerne en skribents utdypede mening om dette temaet i et av de kommende bladene.

Turen går videre til Japan og Capcom for å utforske Resident Evil 6. Her blir vi servert mye snadder på sølvfat. Store flotte bilder. Mye spennende informasjon. Intervju med utviklerteamet. En veldig god snikktitt. Sånn vil vi se mer av.

Også kommer rosinen i pølsa: Jubileumsartikkelen som man har ventet på siden man leste lederen. Kristians, Jon Catos og Carl Thomas' mimring over seks sider er bladets høydepunkt. Den var bra skrevet, koselig, og ikke minst moro å se bilder fra de gamle bladene. Selv om den var på hele seks sider, skulle jeg gjerne hatt seks til.

De neste sidene går med til anmeldelser, der spill for enhver smak er testet. Noen lange, noen korte, og kvaliteten på disse er jevnt over bra. Selv om det ikke var det mest spennende utvalget denne måneden, så er det viktig å huske at det ikke er Gamereactor som bestemmer når spill skal utgis.
De har også plass til noen anmeldelser av et par tre-fire filmer, der samtlige er filmer som virkelig burde sees. Og ikke minst er jeg helt enig med Line Fauchald om The Dark Knight Rises.

Så er det plass for communitysidene som byr på leserbrev og månedens blogg, bruker og brukeromtale. Alltid moro å se hva brukerne skriver. De neste sidene byr på kjøpsguide til samtlige konsoller og pc. Disse sidene er helt greie og kan være et flott verktøy for alle som ikke følger med på alt som skjer i spillbransjen. For alle andre, tror jeg denne seksjonen hoppes glatt over. Uansett kunne de hatt godt av en makeover. Det ser rett og slett litt gammeldags ut her i forhold til resten av bladet.

Bonussidene er et godt eksempel på at man bør spare (noe av) det beste til slutt. Tilbakeblikket er som alltid en fryd å lese, ryktene er interessante og det er alltid kjekt å vite om hva som finnes av nedlastbare spill. Helt, helt til slutt får vi hverdagens beste power-ups, slåsskampen og en oversikt over hva skribentene har spilt den siste måneden.

Det jeg liker best med Gamereactor er følelsen jeg får når jeg setter meg ned i sofaen, åpner bladet og kjenner duften av nytt blad slå imot meg. Det er en følelse som vanskelig lar seg forklare ved hjelp av tekst, og som derfor bør oppleves.

Alt i alt byr Gamereactor #100 på mye nytt og lite kjent. Det er det som kjennetegner et godt spillmagasin - man skal ikke vite om alt om alt før man leser det i bladet. Men det er tydelig at internett, og ikke minst internetts hyppige oppdateringer, har ført til at spillmagasiner ikke er like spennende som før. Men man vet aldri helt hva man får servert, og det er litt av sjarmen med Gamereactor. Dersom de i tillegg klarer å få på plass litt flere bladeksklusive tekster, kan fort karakteren bli litt høyere neste gang. Uansett så er Gamereactor #100 et fint blad for hele familien, og er en god grunn til å kose seg litt ekstra i en travel hverdag.

+Jubileumsartikkelen
+Mye tekst
+Communitysidene
+Anmeldelsen av The Dark Knight Rises
+Bredt spekter av anmeldte spill

-Kjedelig kjøpsguide
-Ingen kronikk
-Ingen journal

8/10

HQ