Norsk
Blog
Fiks dette ASAP GR / Moderatorer!

Fiks dette ASAP GR / Moderatorer!

Vi lever i år 2013. Mennesker skal visstnok ha blitt sendt til månen. Vi har oppfunnet ferdig oppkuttet brød fra butikken. Jordbærsyltetøy kommer på sprutflaske og Steve Jobs oppfant iPhone.

Tenk så en verden der man kunne merke en setning, trykke på en knapp, og se hvordan setningen ble forvandlet til kursivt. Kanskje fet også. Og med understrekning. Kun med et knappetrykk. Et trykk. En plass der det ikke er et dagsprosjekt å sette inn en tekstlink. Det høres ut som en umulig drøm. Det høres ut som Paradis på Jord. Noe uoppnåelig. Noe uvirkelig. Men jeg har opplevd det. Jeg vet det finnes! Jeg vet også at det ikke finnes her på Gamereactor.no.

Da jeg som en ung gamer skulle utforske forum, falt valget mitt på Diskusjon.no. Ung, nervøs og dristig, kastet jeg med inn i diskusjoner med langt mer erfarne personer. Der de hadde lang erfaring og innviklede ord på sin side, hadde jeg layout. Noe jeg kunne skjule min uerfarenhet med. Med første øyekast skulle mine innlegg se like profesjonelle ut som alle andres. Det var min trygghet i et nytt og skummelt miljø.

Dette er noe som har hengt med meg siden den gang. Alt jeg skriver - oppgaver, blogger, notater, handlelister - skal ha fin layout. Kanskje en liten tvangstanke, men også noe jeg trives med. Eller det riktige ordet er kanskje trivdes med.

For da jeg kom til Gamereactor.no etter å ha hengt på Diskusjon.no en stund, fikk jeg bakoversveis. Hvordan var det mulig å ha en så tungvinn, innviklet og unødvendig begrenset innleggseditor?

Jeg var ung. Jeg visste ikke bedre. Jeg tenkte vel at det bare var sånn det var på GR.no.

Det tok ikke lang tid for meg å lære å skrive anmeldelser og blogger i Word i stedet for på GRs side. Etter et par tre ganger ble det kjipt å miste alt man hadde skrevet, og den dag i dag skriver jeg alt i Word. Til og med denne bloggen er skrevet der.

Men det var flere grunner til at jeg brukte Word. Et knøttlite tekstvindu som man visstnok skal skrive lange blogger og innlegg i. Fullstendig mangel på formateringsmuligheter, og de som er tilstede vil man ikke bruke. Det blir for tungvint. Rett og slett for tungvint. Og derfor har jeg holdt meg langt unna forumet her, og alle mine bidrag her på siden, er stort sett blogger og kommentarer. For communityen her er absolutt verd å være medlem av!

Gamereactors funksjoner for dummies ( http://www.gamereactor.no/forum/?forum=22&thread=25976#718
326
) er en forumtråd som skal forklare hvordan man skal bruke funksjonene. Den er til og med såpass solid at Strategist truer med å spise den småfrekke hatten sin dersom man ikke får svar på det man lurer på der. Vel kjære Strategist, håper du er sulten. For etter syv år skjønner jeg fortsatt ikke hvordan man skal lage tekstlink. I syv år har jeg bare kopiert inn linker som jeg gjorde med den rett over, fordi jeg ikke har skjønt hvordan man skal gjøre det ordentlig.

Jeg skrev egentlig en annen blogg i kveld. En som skulle ha mange tekstlinker. 15 for å være nøyaktig. Den skulle ha mange linker, så jeg kunne lære meg dette. Det var litt av poenget.

Jeg fikk til tre stykk. Og selv når jeg hadde de rett ved siden av hverandre, klarte jeg ikke å se forskjellen på de. Jeg brukte nok en time på å få resten av tekstlinkene til å fungere. Noe jeg ikke klarte. Det endte med at jeg gav opp og slettet bloggen fra GR.no!

Og tankene gikk tilbake til Diskusjon.no. Himmel på Jord for layoutfanatikere. Der man slipper å kode seg halvt i hjel for å få et innlegg som ser noenlunde fancy ut. Der man trykker på en knapp, limer inn adressen, og er ferdig. Der man ikke trenger doktorgrad i programmering for å skrifte tekstfarge eller lage en tekstlink. En plass der en ung gamer kunne gjennomstreke et ord uten å måtte lete etter en bruksanvisning først.

En plass der alt er så oversiktlig at alle kan klare å endre layouten. Se på bildet under, ser det ikke mer oversiktlig ut?

Men det er sikkert en grunn til at det er slik det er her på Gamereactor. Sikkert en meget god grunn som ikke jeg kjenner til. Og hvem vet, kanskje jeg er den eneste som irriterer meg over dette? Kanskje jeg bare er for gammel? Kanskje jeg er blitt bortskjemt med lette løsninger etter å ha byttet til OSX og iOS? Kanskje det bare er jeg som er i dårlig humør i kveld? Jeg vet ikke.

Det eneste jeg vet er at jeg mistet helt lysten til å blogge på grunn av dette...

HQ