Norsk
Blog
Pitbull Terje Blir ond (Skoleoppgave)

Pitbull Terje Blir ond (Skoleoppgave)

Skrevet av Venom140 den 21 september 2010 klokken 16:59

Dette er min Bokanalyse / Anmeldelse Les den og gi meg kritikk og skrivefeil. Jeg håper på å få en god karakter på denne. Tirsdag 28 skal denne leveres.

Jim og Pittbull Terje er begynt på ungdomskolen. Livsfarlige tiendeklassinger, Narkotika og ungdomsproblemer lure seg bak hvert eneste hjørne. Og Terje lar seg friste av det ene og det andre. I denne analysen skal vi gå inn å se på bokens fortellerperspektiv, Tema, og mye mer, men det store spørsmålet er, Er boken bra? Det får du vite her i tilegg mye annet om boken.

Skrevet av : Alexander Johnsen

Tittel: Pittbull Terje blir ond
Forfatter: Endre Lund Eriksen
Forlag : Aschehoug Forlag
Utgitt: År 2007
Sider : 268 Sider

Spennende Tema og Historie
Hele boken handler om Pittbull Terje og Jim har begynt på ungdomskolen. Her må de prøve å overleve uten å komme i noen typiske Ungdomsproblem som Nikotin, Alkohol eller Narkotika stoffer. Jim har lovet seg selv, sin eks, og Terje at han skal klare å holde seg unna de dårlige stoffene, Men klare vår gode gamle ørn Pittbull Terje, å overleve på ungdomskolen uten å havne i noen ungdomsproblemer. Det er bare spørsmålet om det, men siden boken heter Pittbullterje blir ond så betyr det at han må jo bli ond, og siden temaet i boken er ung og rus, så burde han gjøre noe med å for eksempel begynne å drikke, røyke eller snuse eller værre.
Men det er ikke bare folk som har ungdomsproblemer, det er også en gjeng som heter Juventene som er imot ALT av sånne stoffer og problemer de fører med. Eksen til Jim førte han med på det for å holde han mot sånt, og siden han er enda forelsket i henne så betyr det selvfølgelig at han gjør det.

For å fortelle mer om Juventene tar jeg et utdrag fra boken fra side 72.
Jeg visste ikke at det fantes. Jeg trodde at alle ungdommer drakk seg fulle hver bidige helg.
Så går de iblandt oss.
Fornuftige Ungdommer som ikke nasker storefri.
Eller smugrøyker på Røykehjørne. Som ikke klistrer tyggis under pultene og tegner tisselurer på doveggene. Som tvert imot gjør leksene sine og tenker på framtida. Som rekker opp hånda når de skal si noe. Som er høflige og greie.
Og ikke drikker
Og Kari er med

Bi personen forteller
Hele handlingen er fortalt i øynene på en gutt som heter Jim. Han forteller om livet sitt, med Terje som er hoved personen i boken. Lettere sagt så er historien fortalt av en Bi person som er bestevenn med hovedpersonen, men uansett om Jim er bare en bii person så har han sin fortid med folk, og du får møte familien hans, eller moren. Dessuten forteles historien kronologisk. Det vil si at historien fortelles uten måneds, eller års hopp. Men noen gang så hopper de over en dag eller to dager, eller om det ikke skjer noe i helgen. Det går ellers ganske rett etterverandre. Det er en ting som ble veldig godt forklart i boken som jeg har lest ikke alle er like flink på, og det er å forklare alt så enkelt, men alikevel få med seg alt av utsende, været, humøret, og følelsene.

Utdrag fra boken side 43
Terje drar ned glidelåsen på jakka og tar fram en kikkert
-Skal vi se på stjerner eller? Spør jeg.
-På en måte svarte Terje.
Han setter kikkerten for øyene og retter den mot svømmebassenget. Jeg blir akutt flau. På et sånt sted kryr det av nesten nakne jenter.
-Terje! Sier jeg strengt - Det er litt suspekt!
-Wow! Ubryter Terje - Det er masse jenter der ... Oj! Her er ei som har kommet skikkelig langt i utviklinga!
-Jasså, sier jeg, totalt uinteressert. Jeg ser meg om.
Ingen har oppdaget oss.
Stemmen hans daler og blir helt likegyldig:
-Det var bare Kari
-Få se!
Jeg tar etter kikkerten, men Terje rykker den unna.
Han ser frekt på meg.
-Er det ikke litt suspekt?
Men jeg vrir kikkerten ut av hendene hans. Og jeg ser.

En smakfull bok
Boken er på mange måter bra, og jeg likte den veldig godt. Den har et bra tema, og den forklarer veldig bra om alt som skjer, og hvordan ting ser ut. Boken har en bra forteller teknik, og jeg syntes den var veldig bra. Var veldig lett og lese også for den som er ute etter noe lett. Passer best for ungdom mellom tretten og sytten år maks. Den var veldig underholdene, og var litt vanskelig å legge fra seg. Anbefalt veldig.

Alexander Johnsen

HQ