Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
FacebookFacebook

Individualitet innenfor musikk.

Skrevet av zelda7 den 6 oktober 2008 klokken 17:27

I det siste har jeg funnet det veldig vanskelig å finne folk med en egenrådig musikksmak. Ofte når jeg har spurt en eller annen person om hva de hører på, får jeg to alternative svar: Timbaland og Justin Timberlake osv. Eller: The Game, 50, Snoop osv. Da begynner jeg å fundere. Er store deler av ungdommen i dag hjernevasket av tv? Har en tv kanal som The Voice, med en utrolig irriterende norlending som snakker i 20 minutter mellom hver sang, makten til å forme flertallet av ungdom sin musikksmak?

Jeg prøver ikke å rakke ned på noen som hører på denne musikken. Jeg sier bare at jeg ikke forstår hvorfor folk ikke prøver å oppsøke flere artister/band. Jeg aksepterer at det er folk som liker musikken, men det er ikke det jeg snakker om.

Det finnes mange som liker å høre på denne musikken, men det finnes også "posere" som later som de hører på den musikken for å bli sosialt akseptert eller noe sånt. Fordi de blir lettere akseptert i vennegjengen sin hvis de hører på det de hører på.

Et annet aspekt av dette er jo også de som sier f.eks: "Guns'n Roses for the win". Så spør jeg, "hvilke sanger da?" Gjett hva de svarer... "Sweet child o mine" (!) "ok.. noen andre?" "øh....." Disse folka har hørt en sang fra Guitar Hero! En. Jeg begynner nesten å gråte når jeg hører slikt. De gidder ikke å oppsøke bandet engang. De kan klare seg med å høre på den samme greia i 5 måneder hvis de må.

Noe annet som provoserer meg noe så grenseløst er folk som hører på en musikksjanger, men greier ikke å godta at det finnes annen musikk. Jeg husker en episode på skola vår i fjor. På tida var det populært å høre på musikk fra telefonen på skola. Det gikk mye av musikken jeg nevnte i øverste avsnitt. En dag bestemte vi (jeg og en annen kis) oss for å teste reaksjonen deres på litt offentlig spilling av Slipknot. Vi spilte 2 sanger, med mye klaging i bakgrunnen. Helt til skolens "dronning" tok telefonen og kasta den to ganger i veggen.

Kan noen forklare meg hva som foregår her? Hvorfor skal noen's musikksmak være mer godkjent i samfunnet enn en annen musikksmak? Synes det er litt fucked up...

BETA +