Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto

#HAT og #H4NG0V3R

Skrevet av Quinzel den 19 mars 2017 klokken 14:30

Oh yes, det var absolutt ikke overraskende at SirT valgte noe rusmiddelrelatert som ukens tema. Og jeg og han er stikk motsatte på dette området vil jeg tro, så det å dele mine "erfaringer" og meninger er meg en glede (kanskje det vil gi noen en wake up call).

I'm no hater, liksom, folk får gjøre hva de vil for min del. Jeg bare hater selve rusen av alkohol, det alkohol gjør med folk og konsekvensene av det. Vil folk risikere å dø ved å hoppe i fallskjerm, så må de gjerne det. Hvis noen vil bruke pengene sine på å fylle lungene sine med røyk og ende opp med stygt hår, hud, tenner og dårlig ånde/lunger, kjør på. Så lenge det ikke går utover andre, noe det har en tendens til å gjøre, både når det kommer til alkohol og rusmidler generelt. Jeg bare skjønner ikke hvorfor folk drikker.

Helt siden jeg var barn så har jeg sett hva alkohol gjør med folk, og jeg har aldri opplevd noe traumatisk i forbindelse med det altså, don't get me wrong, men bare måten de som drakk forandra seg på synes jeg var ekstremt ubehagelig. Og jeg tenkte allerede da at jeg ALDRI ville bli sånn, og det løftet står jeg fortsatt ved. Jeg har aldri vært full, røyket eller ruset meg på noen måte. Så derav har jeg aldri opplevd en hangover, men har jo sett venner ha det, og de klager, spyr og har tydeligvis skikkelig hodepine, mens jeg var lys våken og føler meg like sprek og glad som før. Men der de ligger å klager, så må de ta konsekvensene av handlingene sine. Noe det virker som folk driter lang marsj i da de drikker, og jeg bare tenker at hvorfor i helsike gjør dem det? Hvorfor drikke og ruse seg når du ikke husker noe av det uansett? Er det så gøy å ikke huske noe av hva du gjorde og ende opp med å ødelegge en hel dag dagen etter? It makes no sence to me.

Husker jeg spurte ei venninne hvorfor hun drakk, og hun sa "fordi alle andre gjør det". Vet hun i det hele tatt konsekvensene av drikking? At det øker risikoen for utvikling av sykdommer i hjernen og nervesystemet, leversykdommer, hjerneslag, øker kreftfaren betydelig (ja, ny forskning viser at det er mye farligere enn først antatt). Jeg er sjokkert over at det i det hele tatt er akseptert i vårt samfunn at folk får lov til å drikke, hadde ikke alkohol vært lovlig så hadde vi hatt mye friskere mennesker, mindre dødsulykker på veiene og mindre voldtekter. Men jeg skjønner jo at det ikke kan fjernes og at folk får gjøre som de vil, men just saying.

Men grunnen til at mange drikker (tror jeg), er at de da "kan være mer seg selv", og da tenker jeg hvorfor tør ikke folk være seg selv uten rusmidler? Hvorfor må de ha behov for å drikke for å ha det gøy, altså påføre seg selv skader for å ha det gøy? For et patetisk formål. Det er som at folk ikke godtar deg som du er, med mindre du drikker og er en "annen", da er du godkjent. Med andre ord så liker dem deg egentlig ikke som den du er da, eller? Jeg har det aller morsomst med mine venner da de ikke er påvirka av alkohol, fordi da er det ekte, det er DEM og de husker alt vi gjør. Og har vi det artig da så er det ikke pga rusmidler, men det er fordi vi har det ordentlig gøy, noe som varer hele tiden og ikke forsvinner dagen etter. Fordi vi er oss selv på en ekte måte, noe jeg synes er så mye bedre. Og jeg liker de akkurat som den de er, og ikke når de er rusa og er en annen crazy person som sier mye dumt og gjør dumme avgjørelser.


Men nå skal jeg ikke bable i vei over hvor patetisk jeg synes alkohol er, men heller forteller litt fra mine erfaringer. Jeg har vel vært på 10 fester i hele mitt liv hvor alkohol har vært inne i bildet. Og en ting som er felles for alle er at det lukter så vondt av folk, folk bråker, oppfører seg som idioter, spyr og det er utrolig mye drama.
I fjor var jeg på to alkoholrelaterte fester, den ene endte opp med at søskenbarnet mitt spydde i bilen min og sendte en lang melding dagen etter hvor flau hun var over at hun ikke husker noe og bla bla bla. Jeg bare "det går fint", fordi det er hennes valg, men hvis hun vet hvor "dum" hun blir av så mye alkohol why the hell does she do it. Og spesielt da hun sier "jeg skal aldri gjøre det igjen", well she did.

MEN den andre festen var på nyttårsaften, hvor vi var en haug med cosplayere i en liten leilighet i Oslo. Føltes ut som om jeg var med i SKAM et lite øyeblikk der, men det var faktisk veldig koselig. Jeg ble kjent med flere, selv om hun jeg hadde en skikkelig dyp samtale med endte opp med å spy og sovne, I doubt she remember anything of what we talked about. Og det synes jeg ofc er kjipt, but still. Det er kanskje den hyggeligste "festen" jeg har vært på.

Men den jeg husker best som kanskje var mer typisk fest var på klasseavsluttningen i 10'ende klasse, da gikk det hett for seg. Vi var da en haug med 16-åringer samla one last time. Det er den beste klassen jeg noensinne har gått i, vi var en skikkelig sammensveisa gjeng på 30-40 ungdommer. Og tydeligvis var det mye alkohol i bildet (siden ingen voksne "passet" på oss), og han jeg da hadde crush på var vel den som ble fullest av alle. Og jeg var ofc helt edru, noe jeg er glad for, or else I wouldnt be able to tell you about this. Men anyways, kvelden endte med at han kom bort til meg, kysset meg, holdt rundt meg med hendene sine på rumpa mi og sa han hadde så lyst til å ligge med meg. Og den situasjonen hadde nok SirT likt hvis en av hans crusher kom bort å gjorde det samme med han. Men uansett så stinka han alkohol og jeg sa jo ofc "nei, jeg tror ikke det er så lurt vi ligger sammen", siden jeg var jomfru da og ville ikke at min første gang skulle bli med en som stinka alkohol. Han bare "joaa, kom igjen a" og prøvde å ta på meg under klærne, men han var så full at det var ikke noe problem å komme meg unna. Jeg snakket med han dagen etter og jeg har aldri sett en så hangover person i hele mitt liv. Han husket ofc ingen verdens ting. Men for å si det sånn så var jeg ikke forelska i han så veldig lenge etter det.

UUuuuuansett, det var det jeg hadde å si. Dette tror jeg ble et meget alvorlig innlegg fra min side, men jeg bare skjønner ikke hvorfor folk drikker. Selv om det er helt opp til dem, men det verste jeg vet er folk som skryter av at de gjør det. "Oh, ble sååå full i går, husker ingenting. Er sååå syk i dag." og at de også syter over bivirkningene av alkohol (som er søvnproblemer SirT!), da er det bare å skylde seg selv. Og hvis dem synes det er så utrolig ille så får dem bare slutte å drikke og lære seg å være seg selv, ha det gøy og sosialt uten alkohol.

En sang som er perfekt i denne anledning er https://www.youtube.com/watch?v=AnEOKicqTko