Norsk

300 eller 72 ppi?

  • Innsendt av: Joelspeanuts

Geek question, coming up:

Noe av det jeg lærte iløpet av mitt årsstudium i multimedieteknologi var at anbefalt ppi (pixels per inch) på bilder for web er 72, men for trykksaker 300.

I bladet ser jeg fra tid til annen at bildene dere bruker er ganske piksellerte (f.eks. det dere brukte i MW3-anmeldelsen i november-nummeret). Er det fordi noen i redaksjonen har blingset på pikseltettheten, eller er det andre grunner?

Svar

Det er riktig som du sier at printbilder ideelt sett skal ha en pikseltetthet på minimum 300dpi, mens bilder til skjerm/nett krever 72dpi.

Når det er sagt har de fleste konsollspill kun en oppløsning på 1280x720 piksler, og når disse konverteres til 300dpi blir den fysiske størrelsen til bildet for liten til å fylle de større bilderutene i magasinlayouten uten oppskalering.

Vi prøver naturligvis å bruke de største bildene vi har til rådighet for å unngå den pikselerte effekten, men inntil vi får konsoller som takler større oppløsninger er det nær sagt umulig å unngå denne fullstendig på større bilder i et spillmagasin.

Vi ønsker heller ikke å redigere og trikse med bildene for å omgå problemet ettersom bildet skal representere det faktiske spillet som blir omtalt.

Still et spørsmål til redaksjonen

Brev