Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Hiper Type R II 680W

Det er mange som glemmer viktigheten med en god og stabil strømforsyning når man skal bygge seg en monster spillPC og dette kan få katastrofale følger. Tenk litt på dette før du bygger deg drømmePC-en din og du slipper unødvendige problemer...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Hiper har for meg ikke vært så veldig kjent før jeg virkelig fikk opp øynene etter en test av denne Strømforsyningen og dette kabinettet. Da fikk jeg se en produsent som ikke bare satser på egne spesielle og geniale løsninger men som også er veldig kvalitetsbeviste. Det er ikke alle produsentene som tenker på dette og vil heller tjene noe simple grunker i stedet for gjøre oss kresne gamere til lags.

HQ

Derfor er det en fryd å se at Hiper er den som bruker mye tid på utviklingen av hardware og som ikke bare gjør det den skal, men som også har løsninger som ingen andre har tenkt på. Nettopp derfor ble jeg veldig imponert over hvordan denne strømforsyningen (PSU) er blitt designet og en genial idè å legge til rette for en del USB-tilkoblinger bak på produktet.

Jeg for min del er totalt avhengig av å ha mange USB-tilkoblinger til mine mange USB-avhengige produkter. På veggen har jeg hengt opp en haug med kabler og må plugge disse inn og ut etter hvert som jeg trenger de. Selvsagt hadde det vært perfekt om de kunne ha vært tilkoblet hele tiden, da hadde jeg sluppet å koble til og fra. Med Hipers Type II kan jeg nå sette inn hele 8 av mine USB-krevende produkter og dette skaper en helt annen verden for meg. Bare det å vite dette gjør meg glad. På kontorbordet mitt har jeg nå ordnet kablene, satt på navn på de og ligger nå klar til bruk med en gang jeg skal overføre noe til PSP-en, mobilen, kameraet eller for den saks skyld skal plugge inn et surround-headset som krever en USB-tilkobling for å fungere.

Selvsagt likte jeg designet veldig godt og med denne egenskapen kan jeg med en gang si at Hiper har kapret mitt hjerte. Om du skal kjøpe deg en ny PSU. så er det ikke kun dette som man bør tenke på. Det er überviktig at PSU-en holder mål, spesielt med tanke på å gi nok strøm til de mange krevende produktene som finnes i en PC. Da tenker jeg spesielt på de heftige skjermkortene som nå har kommet på markedet og som sluker et hav av strøm. Har du tenkt tanken å seriekoble flere skjermkort, ja da MÅ du virkelig tenke på om de får nok strøm. SLI er både heftig og veldig krevende strømmessig. Derfor bør du da helst se etter PSU-er som er på minst 600W og oppover.

Som vanlig tok jeg turen ned til min lokale EL-verk for å se om produktet holdt mål og etter noen minutters testing, var det klart at Hiper ikke lurer oss med å kjøpe Type II PSU-en. Den holdt til gangs mål og med en stabil strøm på litt over 691W var det mer enn det jeg kunne forlange. Inne mellom opplever man peaks i en PC, det vil si at strømmen plutselig hopper opp og krever litt mer. Dette skjer ikke ofte, men da er det godt å vite at PSU-ene tåler dette. Denne PSU-en har en peak-grense på 890W noe som er meget bra.

Dette er en annonse:

Hiper har også lagt til rette for at du skal kunne koble til alt hva du måtte behøve av strømkrevende produkter inn i PC-en din. Du finner mer enn nok kabler og trenger ikke å tenke på at du ikke får nok. Med tilkoblingsmuligheter for både PCI-E (6 pin), PCI-E (8 pin), SATA, Molex med EZ-grip, floppy, P8 og P4 tilkoblinger, så får du her alt hva du måtte begjære.

En annen ting som jeg bør nevne, men som ikke går på kvaliteten eller effekten - nemlig kofferten PSU-en kom i. Den var tøff. Opp i denne kofferten lå alle tilleggskabler, noen skruer samt alt du trenger får å montere saken. Når PSU-en er ute av kofferten, ja da er det bare å bruke den til noe annet f.eks. utstyr for senere monteringer. Genialt nok en gang.

Alt i alt er dette et meget godt produkt og med muligheten til å koble til hele 8 USB-kabler bak på PSU-en gjør den til en snedig sak som jeg er blitt meget forelsket i. Ikke bare gir den mer enn nok strøm, men viften bråker lite, den har et stilig blått lys som lyser inne i kabinettet, PSU-en tåler en støyt om uhellet skulle være ute (høy peak-grense), enkel å montere og krever kun at du kobler rette ledninger på rett plass. Nok en gang har Hiper bevist at de er å regne med og jeg kan ærlig innrømme at Hiper for meg har fått en viktig plass i mitt hjerte ovenfor bygging av PC-er. Nå vil jeg anbefale deg å ta steget å se nærmere på hva Hiper å har å tilby. For dette var imponerende nok en gang! Dessverre kan du ikke kjøpe dette produktet i Norge ennå, men om ikke lenge håper jeg at flere og flere butikker får opp øynene for dette geniale produktet som gir nøyaktig det vi trenger av juice til PC-en vår.

Hiper Type R II 680WHiper Type R II 680WHiper Type R II 680WHiper Type R II 680W
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
8 USB-utganger, stabil, høy peakgrense, enkel montering, støysvak vifte, blått LED-lys. Alt samlet i en tøff koffert.
-
Man blir bortskjemt over USB-utgangene. Fåes ikke kjøpt i norske butikker ennå...
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

1
Test: Hiper Type R II 680W

Test: Hiper Type R II 680W

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Børge Fjeld

Det er mange som glemmer viktigheten med en god og stabil strømforsyning når man skal bygge seg en monster spillPC og dette kan få katastrofale følger. Tenk litt på dette før du bygger deg drømmePC-en din og du slipper unødvendige problemer...



Loading next content