Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: NZXT M59 - perfekt for LAN-party!

NZXT har i en årrekke produsert gamingutstyr, men det er først nå jeg har blitt skikkelig kjent med merket via diverse produkter jeg har fått gleden av å teste ut den siste tiden.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Først ut av disse produktene er NZXT sitt M59 kabinett som uten tvil vil passe alle som deltar mye på LAN og som ikke vil drasse rundt på store kabinetter. Det første jeg fanget opp da jeg åpnet esken til dette midi-kabinettet var fronten. Den var meget heftig og litt spesiell med at den ikke gikk rett ned som mange kabinetter gjør. Det finnes i dag mange forskjellige typer kabinetter og mange av dem holder ikke helt det de lover. Mange støyer en god del, mens andre har dårlige tekniske løsninger. Det kan jeg ikke si om dette kabinettet som har god funksjonalitet og brukermuligheter.

HQ

Det å kunne montere opp PC-utstyret i nye kabinetter er herlig og spesielt når du merker hvor godt det hele er lagt opp design og oppbygningsmessig. Her har NZXT tenkt smart og lagd løsninger som fungerer meget godt for meg. Det er kanskje en ting som jeg savnet var flere og større vifter for kjøling. For som alle sammen vet, så bråker mindre vifter mer enn større vifter. På M59 finnes to vifter. En 120mm vifte på sidedøren samt en 120mm vifte på baksiden. I tillegg kan man montere på to 120/140mm vifter i toppen og en 120mm i front. I stedet for å bruke 120mm størrelse kunne NZXT heller ha brukt 140mm vifter (som kan monteres i toppen) eller større slik at det hadde blitt enda mindre støy.

En annen ting jeg la fort merke til var gummiknotter under kabinettet samt under strømforsyningen. Dette skal ta av for vibrasjoner og sørge for mindre støy. Ellers bugner det av snedige løsninger i kabinettet og som gjør det veldig enkelt å montere i. Du trenger liten bruk av redskaper for å montere inn ting og tang og alt er festet med klips noe jeg likte veldig godt. Enkelt var de å montere inn harddisker hvor man bruke skuffer. Det er plass til seks Sata-disker og en egen brønn til SSD-disker. Hele denne delen av kabinettet er ryddig og det er enkelt å montere inn i. På toppen finner du 4 brønner for DVD-rom, diskettstasjon eller andre produkter du vil montere inn. En annen ting jeg likte veldig godt med kabinettet var uten tvil det ekstra rommet bak på høyre side. Her kan man skjule mange ledninger slik at det ser ryddig ut og som igjen gjør at luftgjennomstrømningen blir god. Jo mindre som dekker til luftstrømmen, jo mer kjøling blir det for de forskjellige komponentene i kabinettet.

Midt på fremsiden finner du lyduttak, power og reset-knapp, samt to USB tilkoblinger og en Esata tilkobling. Selv er jeg litt avhengig av å ha mange USB-tilkoblinger på fremsiden og her kunne NZXT ha kostet på minst to tilkoblinger til. På fremsiden over har NZXT montert et lys med blå farge som er skikkelig stilig og som lyser godt opp om du befinner deg på LAN. Selve kabinettet er forholdsvis lett og gjør at det ikke blir så tungt å drasse på om du er mye på farten med PC-en din. Selvsagt kommer tyngden av utstyret som skjermkort, PSU, CPU-kjøler med mer, men selve kabinettet var overraskende lett.

Det er ikke noe problem å montere inn 10,5" skjermkort og du har fortsatt litt plass til rådeighet fremover mot brønnene. Det kan bli litt problemer om du ønsker å kjøre SLi i og med at dette er et midi-kabinett. Jeg måtte ta ut det ene kortet mitt for å få god nok kjøling i kabinettet. Du må også passe på at CPU-kjøleren din ikke er av det største laget, men en middels CPU-kjøler får du plass til.

Dette er en annonse:

Alt i alt er jeg veldig godt fornøyd med kabinettet som er veldig funksjonelt og har et stilig design som vil flokke til seg skuelystne. Det er en ting jeg kicker litt på og det er at NZXT kunne ha valgt større vifter for enda bedre kjøling samt mindre støy samt flere USB-tilkoblinger på fremsiden av kabinettet, men utenom det er M59 et godt kjøp. Jeg vil anbefale alle som skal bytte ut sitt kjedelige kabinett og bygge noe nytt om å sjekke ut dette kabinettet fra NZXT.

N3XT M59N3XT M59N3XT M59N3XT M59
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Gode tekniske løsninger, stilig lys i front, plass til 2 SSD-disker.
-
Større vifter og flere USB-tilkoblingsmuligheter.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

1
Test: NZXT M59 - perfekt for LAN-party!

Test: NZXT M59 - perfekt for LAN-party!

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Børge Fjeld

NZXT har i en årrekke produsert gamingutstyr, men det er først nå jeg har blitt skikkelig kjent med merket via diverse produkter jeg har fått gleden av å teste ut den siste tiden.



Loading next content