Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: SteelSeries Ikari Optical Mouse

En mus med stor nøyaktighet fra en produsent som gjør alt for å tilfredsstille oss gamere!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Jeg har testet musmatter, headsett og tastatur fra SteelSeries, men aldri gamermuser, så dette ble en ny erfaring å ta med seg. Som vanlig varter produsenten opp med et stilrent produkt som oser av kvalitet og med en nøyaktighet som kan sammenlignes med både Razer, Logitech og Microsoft.

HQ

Selve designet på musen er genialt og passer meg perfekt. Ikke bare har den en hvileplass for tommelfinger, den har også en hvileskulder for lillefingeren. Dette gjør at det hele føles veldig behagelig når jeg bruker musen. Ellers finner du et godt musehjul og en knapp for farten/CPI'en frempå den. I tillegg har Ikari-musen to knapper på siden og de ligger i perfekt avstand til tommelfingeren som fungerer godt til kjapp bytting av våpen m.m. i FPS-spill. Selve overflaten er glatt og jeg elsker fasongen på den og ligner ikke på noe jeg tidligere har prøvd. For de med korte hender kan nok musen virke litt stor, for den er litt lang med sine 13 cm.

Nøyaktigheten er noe for seg selv og det fører til at jeg spiller veldig godt i Battlefield 2 og Battlefield 2142 og når jeg bruker sniper-rifla, så treffer jeg veldig der jeg sikter. I spill som World in Conflict og Call of Duty 4 fikk musen fra SteelSeries kjørt seg og fungerte til punkt å prikke. Det er en ting som er litt uvant og det er farten for Ikari-musen har kun opp til 1600 CPI og det er litt i minste laget for meg som er vant til over 2000 CPI. Det er kun to innstillinger og du kan velge mellom 400 og 1600 CPI. Det kunne ha vært en i mellom der for den på 400 CPI blir virkelig treg mens hoppet er stort til 1600 CPI.

Ledningen til musen er lang (2 meter) og kan lett formes slik du vil ha den og med det blir den også lett håndtelig. For mange vil ha ting i trådløst format, men jeg synes fortsatt at det er godt å kunne ha musen i tråd. På undersiden finner du fire store glideflater som gjør at den glir veldig godt neste på uansett underlag. Den fikk testet seg på skrivebordet, en musmatte til 10 kroner, Razer Razer eXactMat, Cyber Snipa Tracer og SteelSeries SP mousepad. På alle musmattene fungerte musen godt og beholdt sin gode nøyaktiget.

Vekten på Ikari-musen er for så vidt grei, men jeg for min del som er vant med vekter kunne mer enn gjerne ha tenkt meg å sette det inn for selv å bestemme hvor tung den skal være. Vekter finner du spesielt i Logitech sine muser og akkurat nå har jeg lagt min elsk til Logitech G5.

Dette er en annonse:

Alt i alt er denne musen i toppklasse og gir meg det jeg forlanger av musen. Den har et godt design som gjør den behagelig å bruke samtidig som den er veldig nøyaktig. For min sin del er den litt treg, men foruten det så anbefaler jeg denne musen til alle som spiller og spesielt er vant med mindre oppløsinger. Med lang ledning, fartsinnstilling og gode glideflater, kan du ikke få muser som stiller bedre i spilling eller til annet bruk.

Ønsker du mer info om musen, så får du ved å klikke deg inn på SteelSeries egne nettsider.

Hvis du klikker deg på denne siden så finner du hvor du kan kjøpe musen til den billigste prisen.

SteelSeries Ikari Optisk MusSteelSeries Ikari Optisk MusSteelSeries Ikari Optisk MusSteelSeries Ikari Optisk Mus
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Stilrent design, veldig god nøyaktighet, to velplasserte sideknapper.
-
Litt treg for de som er vant med høyere speed, samt mulighet til å stille om på tyngden. Kun to fartsinnstillinger.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster



Loading next content