Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Garmin nüvi 760

Garmin nüvi 760 Om ikke lenge starter festivalsommeren og ikke alle arrangementene er like enkle å finne frem til. Hvorfor ikke investere i en bilGPS som kan hjelpe deg med dette. Produktet vi her anbefaler er Garmin nüvi 760. Ikke bare er den nøyaktig, men den inneholder tonnevis med muligheter som gjør kjøreturen din til en lek. La deg bli forført av en stemme som sier hvor du skal kjøre og vips så befinner du deg på rett sted uten å måtte tulle med store, tungvinte papirkart. Garmin viser oss vei til en travel festivalsommer. Hva mer kan vi ønske oss?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Å teste GPS'er er noe av det mest interessante jeg vet. Ikke bare med at jeg selv har en håndholdt GPS som jeg har brukt på mine mange, lange turer ut i skog og mark, på veien og i sjøen. Selvsagt kan ikke en vanlig håndholdt GPS måle seg med en bilGPS som har helt andre egenskaper. Selv om jeg har brukt min Magellan Color i bilen, er denne GPS'en fra Garmin mange, mange hakk kvassere og viser vei helt frem til målet med en nøyaktighet som er imponerende. Garmin har for meg vært en bauta innen utvikling av GPS'er og bevist mange ganger at de ligger i toppen av skalaen innenfor denne teknologien.

HQ

Jeg skal ærlig innrømme at jeg mer eller mindre ble tatt litt på senga over dette produktet som imponerte enormt med sin enkelhet. For enkelt skal det være i dag uten å måtte lese en bibelstor manual før man kan bruke produktet. Det slipper man også med Garmin nüvi 760. Etter å ha lest den tynne manualen, var jeg nå klar som et egg til å ta den med meg ut i bilen for å se om den virkelig gjør livet enklere for oss som er del ute på de kringlete veiene her i vårt langstrakte land.

Etter å ha gjort noen innstillinger på GPS'en, var jeg nå klar til min første kjøretur og det til en by som ligger i nærheten. Jeg gikk inn på GPS'en, skrev inn adressen til Biltema-butikken som jeg blant annet skulle til og trykket knappen for kjør. Da først skjønte jeg hvorfor så mange allerede har kjøpt seg en bilGPS for å gjøre kjøreturen enklere uten megastore papirkart. For etter hvert jeg nærmet meg et kryss, sa GPS'en nøyaktig hvor jeg skulle. Det var rett og slett å kjøre etter det som ble sagt. Etter en liten times kjøring var jeg fremme til mitt bestemmelsessted uten å bli lurt. Du kan under programmering av kjøreruten bestemme om GPS'en skal føre deg fortest mulig til målet eller på den beste måten. Det vil si at den da velger de beste veiene og ikke f.eks. grusete snarveier. Gjennom turen geleidet en dame med norsk stemme meg igjennom kjøreturen og sa hvor langt det var til nærmeste kryss, hvilken retning jeg måtte kjøre osv. Hva mer kunne jeg ønske meg.

Designmessig er GPS'en ikke av den største jeg har sett og prøvd og trodde først at skjermen ville bli for liten, men etter å ha brukt den en del, kunne den ikke ha vært mer perfekt. Den 4.3" trykkfølsomme skjermen er ufattelig klar og tydelig selv i skarpt sollys noe ikke alle GPS'er har som egenskap. Skjermen til min håndholdte GPS blir veldig utydelig og i sollys ser jeg nesten ingenting av det som er på den. Derfor er det godt å vite at dette ikke er noe problem med Garmin nüvi 760. I tillegg til en klar og fin skjerm, har den en høytaler i bak samt innganger for USB-tilkobling, minnekortinngang, en knapp for å slå den på når den ikke er tilkoblet dokkingstasjonen (med tilkobling for ekstern mikrofon og samt ekstra antenne for de som ønsker det) i bilen. Du kan også låse GPS'en slik du kan legge den i brystlommen din uten å være redd for å trykke på noen knapper mens du trasker avsted i en storby. Dessverre har ikke GPS'en IPX7-klassifisering, det vil si at den ikke tåler vann. For skulle det komme en kraftig regnskur, mens du var på tur til ditt bestemmelsessted i en storby, så må du legge GPS'en i lommen igjen eller stille deg under et tak til regnet har gitt seg. Med IPX7-klassifiseringen ville du kunne ha brukt den i all slags vær.

Som jeg har nevnt tidligere er GPS'en veldig enkel i bruk og sørger for at du uten noen doktorgrad får den til å føre deg der du måtte ønske. Hovedskjermen består av "Hvor skal du?", "Se på kart", "Volum" og "Verktøy" Dette er hovedingrediensene i GPS'en. Når man trykker på knappen "Hvor skal du?", kommer du til en skjerm hvor du kan velge imellom "adresser", "kjør hjem", "POI/punkter av interesse", "nylige treff", "favoritter", "veikryss", "tillegg", "byer", "ruter", "se på kart" og "koordinater". Alle disse mulighetene gjør at du selv kan stille inn og sette opp ting du mener GPS'en skal inneholde. Dine egne innstillinger kan du igjen bruke når du skal ut på tur og funker genialt. Hvis du velger "Se på kart" så kommer du til selve hovedkartet og på Garmin nüvi 760 finner du kart over hele Europa og det på et internminne på 2GB. Dessverre ligger det ikke inn like detaljerte kart for Sørøst-Europa, men skal du til disse breddegrader, anbefales det å ha papirkart i bakhånd. Ellers er så og si alle farbare veier med på kartet. Til og med små traktorveier finner du inne på GPS'en.

Dette er en annonse:

En annen snedig ting som man finner på GPS'en er skjermen hvor man kan se hvor langt man har kjørt, gjennomsnittsfarten, maks fart, total tid og tid i bevegelse. Hvis du trykker på "Verktøy" kommer du til en skjerm med enda flere muligheter. Her kan du stille inn GPS'en, finne ut din nøyaktige posisjon samt posisjoner til nærmeste sykehus, politistasjon og bensinstasjon. Du finner en hjelpefunksjon, medieavspiller for MP3 (legg MP3-melodiene på et minnekort anbefales), bildeviser (presenter bilder til familie og venner som du kommer til), du kan se dine ruter, sjekke ut dine egne data, se et verdensur, en språkguide (en funksjon som må kjøpes. Det finnes en prøveversjon med i GPS'en), kalkulator, valutakalkulator og enhetskalkulator. Her finner du med andre ord en masse snedig ting du kan gjøre med GPS'en, noe som gjør produktet fullstendig. Oversiktelig og meget funksjonelt.

Av andre funksjoner som er verdt å nevne er at du kan bruke GPS'en som handsfree for mobiltelefonen din. Dette funket meget godt og lyden var overraskende bra, spesielt for meg som ikke har noen handsfree fra før og som må stoppe når telefonen ringer, var dette en kjærkommen egenskap. Skulle du kjøre feil, omkalkulerer GPS'en ruten på nytt. Selvsagt kan det bli en liten omvei å kjøre dersom det ikke finnes så altfor mange avkjørsler på den strekningen du kjører. Du finner også varsling av fotobokser på GPS'en og den gir deg beskjed når du nærmer deg en fotoboks. For de av dere som ikke klarer å holde føttene av gasspedalen, kan nok denne funksjonen være en snedig sak.

Ellers kan vi nevne at batterikapasiteten når GPS'en ikke er satt i dokkingstasjonen, er på hele fem timer. Dette gjør at du enten kan sitte i godstolen i stuen å planlegge turen eller ta med deg GPS'en ut av bilen å ha den med deg slik at du se hvor byens severdigheter befinner seg. Nøyaktigheten er som forventet slik at du hele tiden ser bilen på veien og ikke utenfor. Det gjør at du hele tiden er trygg på at du er på rett spor til enhver tid. Du kan også legge opp punkter i selve ruten din om du er avhengig av stopp under veis, for eksempel skal besøke slekt og venner på turen.

Alt i alt er GPS'en en fryd å bruke og jeg er mektig imponert over egenskapene den har. Garmin har virkelig bevist ovenfor oss som digger elektroniske dippedutter at de gjør jobben skikkelig. Nå gleder jeg meg stort til ferieturen til København i sommer og med Garmin nüvi 760 kommer turen til å gå som smør. Det er en ting jeg savner på GPS'en og det er utregning for drivstofforbruk, noe som ikke er umulig og vanskelig å få lagt inn i den ellers så innholdsrike GPS'en.

Dette er en annonse:

Mer info om Garmin nüvi 760 finner du inn på Belanors sine sider

Ønsker du å kjøpe GPS'en, så finner du den billigste HER

Garmin nüvi 760Garmin nüvi 760Garmin nüvi 760Garmin nüvi 760
10 Gamereactor Norge
10 / 10
+
Enkel og stilfull GPS til navigering på veien, veldig nøyaktig, masse funksjoner.
-
Dårlig lyd til avspilling av MP3.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Test: Garmin nüvi 760

Test: Garmin nüvi 760

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Børge Fjeld

Garmin nüvi 760 Om ikke lenge starter festivalsommeren og ikke alle arrangementene er like enkle å finne frem til. Hvorfor ikke investere i en bilGPS som kan hjelpe deg med dette. Produktet vi her anbefaler er Garmin nüvi 760. Ikke bare er den nøyaktig, men den inneholder tonnevis med muligheter som gjør kjøreturen din til en lek. La deg bli forført av en stemme som sier hvor du skal kjøre og vip...



Loading next content