Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Porsche 911 Turbo S Wheel

Hva sier du til å få kjøre en Porsche 911? Det er ikke mange mannfolk som ville ha takket nei til det. Selv er jeg stor fan av Porsche og disse guddommelige kjøretøyene på fire hjul har alltid vært mine favoritter på veien. Vi har testet ut Porsche 911 Turbo Wheel!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Ser jeg en Porsche blir jeg helt mo i knærne og føttene begynner å dirre. Jeg har en gang sittet inne i en Porsche 911 og den gangen var jeg nær å tro at jeg var kommet til himmelriket. Spesielt når jeg fikk startet motoren og jeg fikk den høre boxermotoren male som en katt. Det var som en drøm jeg ikke ville bli vekket opp av. Dessverre var ikke Adam og Eva lenge i paradis og jeg landet fort ned på jorda igjen da jeg trådde ut av den lekne og designmessige Porsche 911. Jeg var solgt og hyperventilerte da jeg tok farvel med doningen som skulle sette mange dype spor i mitt bilhjerte.
Helt siden jeg var en liten gutt har jeg alltid likt bilspill og brukt utrolig mange timer på denne sjangeren som bare blir mer og mer intens med fetere og fetere grafikk og et antall biler en arabisk sjeik blir missunnlig av. Need for Speed-serien, Colin McRae DiRT-serien, Project Gotham-serien og ikke minst den legendariske Forza-serien har hatt et godt grep på meg siden mine barndomsdager og frem til i dag. Savnet etter et skikkelig ratt har alltid vært der og da Logitech kom med sitt G25 var jeg solgt. Så fikk jeg sniffen i Fanatec og da jeg for første gangen fikk et skikkelig Porsche-ratt mellom hendene, visste jeg at ikke Logitech var kongen på haugen lengre. Fanatec presenterte et ratt som oste av kvalitet og ikke minst hadde design som mange produsenter ville ha siklet etter å ha i sitt sortiment. Som oftest spiller jeg bilspill på PC og har brukt mange tusen timer på dette. Selvsagt skal jeg ikke glemme min Xbox 360 og sine fete bilspill og da jeg ble introdusert for Colin McRae DiRT i 2007 var jeg hekta fra første sekund. Selv om det fungerer bra å kjøre bilspill med gamepad, så er det ratt og pedaler man skal bruke for å få den beste opplevelsen. Microsoft har selv et ratt og pedalsett til Xbox 360, men mange har også klaget over enkeltheten til dette rattet.

HQ

I fjor fikk jeg høre at Fanatec skulle satse på Xbox 360 og høsten 2009 la jeg opp en nyhet som fortalte at et Porsche 911 Turbo S ratt var på tur. Det var da mange som åpnet opp øynene og lurte på når det ville dukke opp og hvordan det ville fungere til sammenligning med Microsofts sitt ratt. En vakker dag kom postmannen med en pakke til mitt lille hus i de dype skoger og da jeg så avsenderens navn visste jeg hva det var som lå i esken. Pulsen begynte med et å banke i blodårene mine og jeg kjente en aldri så liten perle med svette. Jeg tørket den forsiktig av pannen mens jeg stormet til kjøkkenet for å finne en saks. Rattet var godt pakket inn i to lag papp samt gråpapir. Dette for å hindre skader på den lange turen fra tyskland og langt inn i Norge og til de dype skoger.

Da jeg omsider hadde fått av pappen og fikk med skjelvende hender åpnet hovedesken ble jeg helt mo i knærne da jeg så hva som åpenbarte seg. For inne i esken lå rattet jeg hadde ventet lenge på og som ikke bare hadde støtte for bruk av PC og Playstation 3. Nei, faktisk er dette det første rattet (utenom Microsofts eget) som har støtte for bruk av Xbox 360. Tenk det, ingen andre ratt og pedaler har en slik støtte til Xbox 360 og det er noe unikt med dette. Foruten denne støtten som jeg har savnet lenge, er rattet litt av en lekkerbisken å se på. Med design som kan få den mest blodtørstige Porsche-fansen til å kaste etter luft. Porche 911 Turbo S looken kommer så inn helvete godt frem og med en finish som kan få den mest hardbarkede designeren til å miste pusten. Det er regelrett et unikt produkt designmessig og du kan ikke tro det du er vitne til. Med stilig knapper på rett sted, padder på hver sin side av rattstammen, håndsydd lærmateriale i selve rattet og ikke minst logoen som kan få hvem som helst til å bli helt mo i knærne.

Hva mer er det dette rattet frister med? Jjo, for det første så er selv rattet en fryd å se på og ikke minst bruke. For det andre har det perfekt motstand og knappene sitter på rett plass. I tillegg kan du selv velge om du skal bruke den seks eller to trinns girkassen som følger med. Når du tar turen ned, finner du et skikkelig pedalsett som ligger som støpt til mange forskjellige underlag og her finner du gass, brems og ikke minst klutch. Pedalsettet er også perfekt kalibrert og fungerer meg godt uansett hvilke doninger du kjører. Selve monteringen mellom pedalsettet og rattet er også veldig simpelt og krever ikke noe ingeniørutdanning. Selve rattet er trådløst opp i mot konsollen eller PC-en og med en egen USB Porsche nøkkel får du god kontakt og jeg opplevde ikke en gang at det lagget på grunn av den trådløse forbindelsen. Det er en ting som ikke er helt perfekt og det er monteringen av girkassen. Den festes med stenger som følger med og som du må kutte til rett størrelse. Her kunne man enkelt og greit lagd til en anordning som hvor du selv festet girspaken til underlaget slik du finner på Logitech G-serien. Dette er mer holdbart og du slipper at girkassen svinger om du bruker den. Dette er selvsagt en vanesak, men savnet litt fastheten til girkassen.

Alt i alt er dette et kongebra ratt og pedalsett og jeg er nok en gang imponert over hvordan Fanatec har produsert dette. At det i tillegg har designet til en Porsche 911 Turbo S gjør at vi liker det enda bedre og mang en kompis av meg har siklet stort over produktet. Fanatec er også unike på det viset at rattet nå støtter Xbox 360 og det gjør vi selv kan velge hvilket ratt vi skal ha til konsollen. Selvsagt fungerer det også til Playstation 3 og PC, men først og fremst er jeg imponert over at det fungerer så godt til Xbox 360. Jeg har kjørt en rekke spill både til Xbox 360 og PC og alle bilspillene har gitt meg den gode opplevelsen ved bruk av rattet. Hadde bare Fanatec funnet et annet system for monteringen av girkassen, ville jeg ha gitt toppscore, men nå trekker jeg litt for dette. Er du på utkikk etter et ratt til Xbox 360. Velg for guds skyld Porsche 911 Turbo S og du får en opplevelse du sendt vil glemme.

Dette er en annonse:
Porsche 911 Turbo S WheelPorsche 911 Turbo S WheelPorsche 911 Turbo S WheelPorsche 911 Turbo S Wheel
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Meget stilig design, trådløst, seks trinns girkasse, pedalsett med klutch, enkel montering. Bra motstand i rattet og pedalene.
-
Ustabil girkasse på grunn av monteringen samt det er dyrt.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Test: Porsche 911 Turbo S Wheel

Test: Porsche 911 Turbo S Wheel

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Børge Fjeld

Hva sier du til å få kjøre en Porsche 911? Det er ikke mange mannfolk som ville ha takket nei til det. Selv er jeg stor fan av Porsche og disse guddommelige kjøretøyene på fire hjul har alltid vært mine favoritter på veien. Vi har testet ut Porsche 911 Turbo Wheel!



Loading next content