Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Sony Ericsson Xperia X10

I vår har Sony Ericsson frontet sitt nye og kommende flaggskip Xperia X10. Mobilen som skal sørge for at du har full kontroll på dine venner uansett hvor du måtte befinne deg.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Selv har jeg testet veldig mange mobiltelefoner og både Nokia og Sony Ericsson har en rekke ganger vært ute i ilden her på nettsiden. Selvsagt er mobilen et viktig redskap for oss gamere og vi bruker dette hjelpemidlet som aldri før. Om vi spiller, hører musikk eller rett og slett surfer så er vi avhengige av å eie en mobil. Noen klarer seg med det enkleste innenfor mobilteknologien mens andre må ha det beste som finnes på markedet. Nettopp det siste håper Sony Ericsson med å kapre kunder på og kommer her med deres innholdsrike mobil som jeg i alle fall ble imponert over. For ikke lenge siden lanserte Sony Ericsson sitt store flaggskip, nemlig Xperia X10 og her får man i pose og sekk.

HQ

Etter å ha testet den ut en god stund nå er jeg mer enn noensinne imponert over både brukermulighetene og ikke minst mobilens design. Den er akkurat passe stor og ikke langt unna størrelsen til en iPhone. Det som virkelig gir Xperia X10 et skikkelig kick er den 4" store og meget krystallklare skjermen. Gud for en skjerm og for en fremvisning om det er film, youtube-klipp eller bilder du skal presentere. Jeg har hatt mange missunnlige venner på besøk i de dype skoger og alle har siklet stort på denne mobilen som har alt hva man måtte begjære.

Det er et lite skjær i sjøen som gjør at denne ikke får maks score og det er operativsystemet som "kun" er Android 1.6. For som alle vet, så finnes nå versjon 2.1 på markedet og en del av applikasjonene krever nettopp 2.1 for å fungere. Selv om Sony Ericsson selv sier at det vil komme en oppgradering, så er vi litt usikre på om det skjer. For utviklingen av nye modeller står ikke stille og selskap som Sony Ericsson vil jo selvsagt selge nye mobiler. Derfor håper jeg inderlig på at selskapet nå holder det de lover og kommer med en oppgradering av Android til versjon 2.1 slik at vi også med Xperia X10 kan bli en del av den store verden. Faktisk har noen forskere sagt at Android vil ta over i stedet for operativsystemet til Apple som kjøres på iPad og iPhone. Selv er jeg enig i det og ser for meg gull og grønne skoger for Androids utvikling i fremtiden.

I starten da jeg tok i bruk mobilen ble jeg faktisk tatt litt på senga over menysystemet til Android. For selv om det er litt "gammeldags" så fungerer det faktisk veldig bra med tanke på å finne frem på Xperia X10. Det er veldig enkelt og krever så absolutt ikke at du er et geni på tekniske dippe dutter. Etter noen minutter er du kjent med menyene og du blar igjennom de som om du ikke har gjort noe annet i livet ditt. Selve presentasjonen av bilder, videoer, kontakter med mer fungerer som en drøm. Det er profesjonelt og veldig stilig for å si det mildt.

Modellen jeg bruker her er med hvit farge og den lyser opp som bare det. Av knapper finner du tre i bunnen på fremsiden, lydknapper på høyre side samt knappen for utløser når du tar bilder. På toppen finner du av og på knappen samt låsing av skjerm. Dette er alt av knapper på mobilen som du sikkert skjønner har et stilfullt design. På baksiden av mobilen finner du kameraet og Xperia X10 kan skryte av å ha 8 megapixler kamera som tar veldig flotte bilder. Det er en ting jeg fortsatt savner er blitsen på mobilkameraer. Disse er fortsatt svake slik at du må være ganske nære motivet om det er mørkt for å få til et bra bilde.

Dette er en annonse:

Som vanlig er mobilen fylt med en rekke programmer og ikke nok med det, du kan laste ned flere tusen applikasjoner til den om du vil det (bare pass på at disse støtter Android 1.6). Sony Ericsson selv skryter av blant annet Timescape - selskapets sosiale applikasjon hvor du uten problemer har full kontroll med Twitter og Facebook. Her samles all informasjon fra disse sidene på ett sted og slik at du kan knytte bilder og tekster opp i mot hverandre om det er sms-er eller samtalelogger. Selv bruker jeg Facebook mye og Xperia X10 gjorde at jeg heller satte meg med mobilen fremfor PC-en. Jeg skrev meldinger og holdt meg oppdatert med hva som skjedde med mine venner på Facebook på en meget enkel måte. I tillegg twittret jeg litt også. Hele fremvisningen er lagt veldig bra opp slik at du ikke mister oversikten.

Å skrive på Xperia X10 er like enkelt som å skrive på en iPhone eller iPod. Du har et stort trykkfølsomt querty-tastatur og som gjør at du lett kan skrive fort om du ønsker det. Legg til smylier og andre stilige tegn på en enkel måte og som gjør det ekstra moro til de du sender meldinger til.

En annen ting jeg er veldig godt fornøyd med til at dette er en komplisert mobil, er batterikapasiteten som faktisk er en god del bedre enn Sony Ericsson Satio var. Selv etter å ha brukt mobilen mye på Facebook, ringt en del med den samt spilt musikk, gikk det to dager før jeg måtte lade den opp. Selv sier Sony Ericsson at man kan snakke i mobilen i ca. ti timer samt at den har en stand by tid på ca. 415 timer.

Av andre ting som må nevnes og som Xperia X10 inneholder så er det; bra Bluetooth-oppkobling, WLAN, ordbok, videoopptaksmuligheter (480x800 i 30fps), 1 GB internminne, 8 GM minnekort (medfølger), GPS med Wisepilot (venter på at kartbruken blir gratis slik som Nokia har), du finner 1 spill (Quadrapo), egen nettleser, Mediascape, Gmail samt en rekke andre programmer hvor du i tillegg kan laste ned tusenvis av nye applikasjoner.

Dette er en annonse:

Alt i alt er jeg veldig godt fornøyd med Sony Ericssons flaggskip og er blitt veldig forelsket i Xperia X10. Selv har jeg opplevd lite bugs med den og i mine øyne er den en knakende god mobil med utrolig mange funksjoner både for den kresne og den lekne. Det å spille musikk, se film og ikke minst ta bilder går som en drøm. I tillegg har jeg full kontroll på mine venner på Facebook og jeg twittrer rett som det er. Med en gang jeg kommer hjem, så kobler Xperia X10 meg opp mot mitt trådløse nettverk og som igjen gjør at jeg uten problemer kan surfe på nettet i godstolen min. En god telefon som vi uten tvil kan anbefale alle uansett om du er en gamer eller ikke. Nå håper jeg at det også etter hvert kommer en oppgradering av operativsystemet Android 2.1 slik at jeg kan få ta del i enda flere gleder meg mobilen.

Sony Ericsson Xperia X10Sony Ericsson Xperia X10Sony Ericsson Xperia X10
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Tonnevis med muligheter, 4" krystallklar skjerm, WLAN, bra batteritid, sensitiv skjerm, 8 megapixler kamera.
-
Kun Android 1.6 operativsystem, litt treg i noen visninger.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Test: Sony Ericsson Xperia X10

Test: Sony Ericsson Xperia X10

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Børge Fjeld

I vår har Sony Ericsson frontet sitt nye og kommende flaggskip Xperia X10. Mobilen som skal sørge for at du har full kontroll på dine venner uansett hvor du måtte befinne deg.



Loading next content