Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Roccat Kone [+]

Roccat-serien er for mange en litt ukjent serie og har ikke helt klart å få det fotfeste her i Norge som det produsenten hadde håpet. Årsaken er nok uten tvil den harde konkurransen på nettopp gamingutstyr. Nå har Roccat nettopp sluppet en ny laser gaming mus og denne fortjener så absolutt en sjanse for de av dere som er på utkikk etter noe nytt å spille med!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Vi her i Gamereactor har testet ut en rekke produkter fra Roccat, deriblant deres Kone-mus som ble lansert i slutten av 2008. Nylig ble deres oppdaterte versjon Kone [+] lansert . Designet er stort sett veldig likt, men den har fått større DPI (6000) og har litt annerledes knappeoppbygning samt at vektene festes på en litt annerledes måte slik at luken på undersiden sitter godt, noe den ikke gjorde på den første versjonen.

HQ

Det første du legger merke til når du åpner esken er formen og fasongen. Den ser veldig behagelig ut å bruke. Det andre er boksen for vektene samt den store løven som er kjennetegnet til Roccat på baksiden av musen. Med i esken følger også med en CD med blant annet drivere og programvare. Denne legges inn og musen er så klar til å brukes. Programmet som følger med har veldig mange innstillinger og muligheter hvor du i tillegg kan bestemme hvilken farge lyset på sidene av musen skal ha. Dette er en fiffi detalj som mange vil benytte seg av og spesielt på LAN vil musen lyse opp godt med sitt pulserende fargesprakende spekter.

Etter å ha lest litt på esken så finner jeg fort ut at denne musen kan bli min beste kompis når jeg går til kamp i spill som Call of Duty: Modern Warfare 2, Battlefield: Bad Company 2 og for ikke å glemme Medal of Honor. For et av de viktigste våpnene en gamer har er uten tvil musen og som bør både være nøyaktig og ha gode muligheter for innstillinger av knapper m.m. Roccat Kone [+] har alt dette og litt til. Passformen og designet er helt perfekt. Den ligger som støpt inn i min høyre hånd og knappene plassert akkurat perfekt til at du når dem i kampens hete. Ellers ligner formen litt på Logitechs G9X mus bare at den Roccat Kone [+] er litt lengre, men den bygges litt opp mot enden av musen. DPI-knappene ligger som vanlig like bak musehjulet samt at du har en programmeringsknapp fremfor musehjulet. På denne knappen kan du lagre fem profiler (576kB minne) etter hvilke spill du spiller. I tillegg har du en "Easyshift" knapp som gjør at du kan duplisere opp til 22 makroer noe som er unik til å være en mus.

Her er noen specs for musen:
* Pro-Aim Laser Sensor R2 with up to 6000dpi
* 1000Hz polling rate
* 1ms response time
* 11750fps, 10.5megapixel
* 30G acceleration
* 3.8-5m/s (150-200ips)
* 16-bit data channel
* Tracking & Distance Control Unit
* 72MHz TurboCore processor
* 576kB onboard memory
* 2m USB cable

For å teste ut nøyaktigheten på musen bruker jeg å kjøre den på forskjellige underlag. Jeg testet den på en hard og litt ru bordplate hvor musen hoppet bitte litt, så testet jeg den på to forskjellige tøymatter samt på to forskjellige hardmatter. Det som overrasket meg mest var at nøyaktigheten var like bra uansett hvilket underlag foruten den ru bordoverflaten og dette er ikke helt alle muser som takler. I tillegg er gliderne under musen såpass store at Kone [+] glir veldig godt samtidig med at laseren også jobber hard med å lese av signaler på hvordan underlaget er. I følge Roccat bruker de en ny teknologi som de har valgt å kalle for TDCU - Tracking & Distance Control Unit og det er denne som ligger til grunn for nøyaktigheten.

Dette er en annonse:

Jeg har hatt en god del besøk til de dype skoger og alle som en har faktisk kommentert den gode nøyaktigheten til Kone [+] samt de mange muligheter. Det var kun en eneste negativ kommentar og det var at musen passer dårlig for venstrehendte. Dessverre finnes det ikke mange muser som gjør det og er en utfordring til de mange musprodusenter om å lage en mus som passer begge hender like godt. Jeg selv er veldig godt fornøyd med musen som ikke bare har godt nøyaktighet, men som også har unike brukermuligheter som programmeringen av Easyshift og som rett og slett gjør den til et genialt redskap når du spiller. Roccat har nok en gang fått et godt fotfeste til spillmarkedet med denne musen og jeg gleder meg nå å se hva mer spennende de kommer med i fremtiden.

Roccat Kone [+]Roccat Kone [+]Roccat Kone [+]Roccat Kone [+]
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Veldig nøyaktig med 6000 DPI, stilig LED-lys, vekter, mange innstillingsmuligheter.
-
Passer ikke for venstrehendte.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Test: Roccat Kone [+]

Test: Roccat Kone [+]

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Børge Fjeld

Roccat-serien er for mange en litt ukjent serie og har ikke helt klart å få det fotfeste her i Norge som det produsenten hadde håpet. Årsaken er nok uten tvil den harde konkurransen på nettopp gamingutstyr. Nå har Roccat nettopp sluppet en ny laser gaming mus og denne fortjener så absolutt en sjanse for de av dere som er på utkikk etter noe nytt å spille med!



Loading next content