Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Xperia Arc LT15i

Xperia Arc er slank, smidig og smart. Vi har forelsket oss. Dessverre har produsent Sony Ericsson kledd henne opp i ganske billige klær. Men Android 2.3 "Gingerbread" representerer skjønnheten som finnes på innsiden.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Vi lar bildene vise hva vi mener når vi sier at Xperia Arc er en stilig smarttelefon. Med 8,7 millimeter tykkelse på det tynneste er det en av de tynneste smarttelefonene på markedet. Den blanke, slanke enheten gjør seg godt egnet som smykke for det fagre kjønn, og glir lett ned i selv den minste håndveske skulle vi tro, uten at undertegnede har testet. Men den er ikke prangende og skjemmer seg heller ikke ut på innerlommen i en dressjakke. I lommen på en bukselomme er vi litt mer betenkt, for så tynn og stor den er gjør oss unektelig litt bekymret for at den skal brekke, men har du dype nok lommer - i dobbel forstand - er dette definitivt en mobil du ikke vil være flau over å dra frem på offentlig sted.

HQ
Xperia Arc LT15IXperia Arc LT15I
Flott design med en stor skjerm. Den sølvblanke baksiden gjør telefonen til et habilt smykke. Foto: Ole-Kristian Anfinsen
Xperia Arc LT15IXperia Arc LT15I
Vidunderet pakkes ut. Foto: Ole-Krisitan Anfinsen

Det er hva bildene ikke kan fortelle deg vi skal ta for oss her. Alt fra hvordan den er i bruk til hva som befinner seg under dekselet.

Flott design
Det er selvfølgelig det buede designet som har gitt telefonen dens navn; Arc, og formen og linjene gjør at telefonen ser enda tynnere ut enn den er.

Dette er en annonse:

Designet er ikke bare pyntelig. Telefonen føles tilfredsstillende vektig når man plukker den opp fra bordet, uten at den er tung. Det kjennes at det er en høyteknologisk "dings". Men når vi legger den i håndflaten eller holder den mot øret merker man knapt noen vekt i det hele tatt. Den føles akkurat så lett som den ser ut.

Uvant knappeløsning
De tre knappene i front skiller seg litt fra andre smarttelefoner, da det er vanlig med fire knapper. Søkeknappen er fjernet, og selv om de med erfaring fra andre Android-telefoner vil merke det er det ikke egentlig noe stort savn for oss. Videre er tilbaketasten plassert på motsatt side av det vi er vant til, men etter ti minutter med telefonen er vi godt vant med den uvante plasseringen. Det føles mer naturlig og raskere når vi bruker telefoner med det omvendte oppsettet, men det er så liten forskjell etter litt tilvenning at det ikke er noe vi henger oss opp i.

Billige materialer
Dessverre er det tydelig at tross et flott utseende så er de utvendige materialene en innsparingspost på programmet til Sony Ericsson. Det er vel og bra at Sony Ericsson påberoper seg et miljøvennlig image og har brukt mer miljøvennlige materialer, men en så dyr telefon skal absolutt ikke føles billig. For tross fin vekt og et inspirert design er det første vi legger merke til så snart vi plukker opp telefonen at det knirker i bakdekselet. Gjennomført plastikk utvendig gjør at telefonen ikke helt føles som de fire tusen kronene den koster.

Bakdekselet sitter rett og slett løst. Fordi det bare hengsles på i de fire hjørnene av telefonen er det ikke noe som sørger for at dekselet er festet på midten der telefonen buer innover. Dermed blir det litt luftrom og banker vi på dekselet gir det en hul lyd av plastikk samtidig som det knirker og tydelig gir etter fordi det til vanlig ikke er kontakt mellom dekselet og selve telefonen. Vi tenker at dette blant annet kan forkorte telefonens levetid ved at støv og fuktighet har lett adgang og ingenting som hindrer det fra å trenge inn i telefonens indre gjennom sprekkene mellom bakdekselet og kantene på telefonen.

Dette er en annonse:
Xperia Arc LT15I
Dekselet er av plastikk og sitter litt løst, noe som skaper slark og knirking. Foto: Ole-Kristian Anfinsen

I esken
I esken som medfølger Arc finner vi følgende:

•Xperia Arc
•Batteri
•Ladeledning (USB/stikkontakt)
•Mini-HDMI til HDMI kabel
•16 GB microSD-kort
•Hurtigstartguide
•Info om strålingsgrenser

Xperia Arc LT15I
Hva vi fant i esken. Foto: Ole-Kristian Anfinsen

Stort minnekort
Vår testtelefon var ferdig installert med et 8 GB minnekort, men Sony Ericsson forsikrer at alle telefoner solgt i Norge vil medfølge et minnekort på 16 GB. Dette trengs, for telefonen har ikke all verdens internminne.

Minnekortet er plassert slik at, i likhet med SIM-kortet, må man ta ut batteriet for å få tilgang til det. Siden Android støtter muligheten for å koble fra minnekort uten å slå av telefonen, og ettersom det ville vært praktisk hadde det vært bedre om Sony Ericsson valgte en løsning som på Xperia Play, der både SIM og mini-SD-kortet er lett tilgjengelige med en gang man tar av dekselet. Antakelig var de vesentlig mer begrenset av Arcs mindre volumiøse omfang.

Xperia Arc LT15I
Minnekortet er plassert slik at det ikke kan løses ut uten å ta ut batteriet først... Foto: Ole-Kristian Anfinsen

Forhåndsinstallerte applikasjoner
Med forrige oppdatering av Android kom muligheten til å installere applikasjoner på SD-kort. Dermed er man ikke lenger i samme grad begrenset av størrelsen på internminnet.

Sony Ericsson har valgt ut noen programmer som de har forhåndsinstallert i minnekortet. Her ligger noen av deres egne applikasjoner og anbefalinger. Alle standardapplikasjonene i Android er selvsagt på plass, som Youtube, Facebook, Google Maps, Gmail, Places, Latitude og så videre.

Det er relativt få, sammenlignet med andre produsenter. Mest bemerkelsesverdig er at ingen navigasjonsapp er installert utenom Google Maps. Stort sett er alle applikasjoner til Android tilgjengelige gjennom Android Market og du kan laste ned derfra og velge selv hvilke applikasjoner du vil ha på telefonen din, upåvirket av hva Sony Ericsson foretrekker, og upåvirket av prøveversjoner med 30 dagers fri bruk og lignende.

Sony Ericsson har heller ikke valgt å forhåndsinstallere noen premium-applikasjoner gratis. Med unntak av spillet Lets Golf!, som er det eneste forhåndsinstallerte spillet på enheten. Telefonen medfølger gratisversjonen av Office Suite, en applikasjon som lar deg åpne og lese dokumenter, presentasjoner og PDF fra vedlegg eller minnekortet i tillegg til å gjøre jobben som filutforsker. For å kunne redigere dokumenter i programmet er man nødt til å oppgradere til fullversjonen som koster en slant. Videre er det installert en app som heter Postcard og som lar deg ta et bilde og få det sendt som et fysisk postkort rett fra telefonen. Ett gratis postkort er inkludert med appen.

Blant Sony Ericssons egne applikasjoner er Timescape den som er best verdt å merke seg. Denne ligger på startsiden og kan håndtere og samle alle meldinger og statusoppdateringer som tikker inn fra SMS, MMS, anrop, Twitter og Facebook. Du kan også oppdatere statusen din på de sosiale nettverkene rett i denne applikasjonen. Det er en veldig stilig og oversiktlig presentasjon som vi raskt blir avhengige av. Vi kan bla gjennom alle de siste meldingene venner har skrevet på Facebook og Twitter rett i én og samme app. Dessuten kan statusoppdateringene dine rettes til både fjesboka og fuglekvitring samtidig. Eneste ankepunkt er at Timescape er litt treg, særlig til å laste inn statusene, og at appliksjonen fra tid til annen får hele brukergrensesnittet til å henge seg, med eneste mulighet å bryte programmet, noe som resulterer i at alt unntatt bakgrunnen forsvinner fra skjermen. Heldigvis skjer ikke dette veldig ofte.

Videre finner vi en musikkapplikasjon; Playnow. TrackID kan ta opp en bit av musikk fra en annen lydkilde og søke seg frem til hvilken låt det er. Hanashi, Sony Ericssons eget sosiale nettverk. Media Server er en app som gjør at telefonen kan dele mediefiler over det lokale nettverket på en enkel måte. Liveware organiserer tilkoblet og frakoblet tilbehør, men har også en ganske hendig funksjon som lar deg instruere telefonen om a starte en eller flere spesifiserte applikasjoner når du kobler til et bestemt tilbehør. For eksempel kan tilkobling av et headset automatisk starte musikkapplikasjonen.

Lader og kontakter
Telefonen lades via standard mini-USB-kontakt og kan enten lades fra PCen eller kobles i et støpsel. Ladeledningen fungerer også til dataoverføring mellom PC og mobiltelefon. Særegent er det at mini-USB-utgangen sitter på høyre side av telefonen, helt øverst. Laderen har dessuten en knekk slik at ledningen rettes oppover. Dette gjør rekkevidden betraktelig mindre dersom vi har behov for å benytte telefonen mens den ligger til lading. Det ville vært mer naturlig om kontakten var plassert i bunnen av telefonen eller om knekken på ledningen var vendt nedover. Nå blir telefonen liggende feilvendt inn på bordet når den lader.

Dessuten er USB-ledningen svært kort. Når vi kobler telefonen i et støpsel like over gulvnivå blir ledningen så knapp at den bare akkurat rekker opp til et bord i normal høyde. Derfor blir telefonen liggende å lade helt på kanten av skrivebordet, faretruende nær et uheldig lite rykk i ledningen som kan sende telefonen i gulvet i et fatalt møte med Newtons lov om gravitasjon. Å svare på en samtale mens telefonen er koblet til lading er av samme grunn nesten umulig uten å sitte på gulvet. Ellers er ladeledningen så kort at den er til hinder for å holde telefonen opp til øret.

Telefonen er også utstyrt med en mini-HDMI-kontakt på toppen, og en ledning medfølger i esken. Dermed kan film, bilder og andre mediefiler vises direkte fra telefonen via HDMI på en TV- eller PC-skjerm. Man kan endog se motivet på TV-skjermen mens man tar bilde eller filmer. Når HDMI-kontakten kobles i starter telefonen automatisk et galleri som viser mediefilene du har på telefonen for umiddelbar framvising av bilder eller film du har tatt med enheten, men det går også ann å gå ut av galleriet og få grensesnittet i Android og alle applikasjoner vist på skjermen. Bilder og video blir skarpe og gode selv når de blåses opp på en stor TV-skjerm.

Xperia Arc LT15I
Man kan bruke TVskjermen som søker via mini-HDMI...
Xperia Arc LT15IXperia Arc LT15IXperia Arc LT15I
...eller man kan fremvise feriebildene for hele familien. Foto: Ole-Kristian Anfinsen

Svært dårlig batterilevetid, men rask lading
Batteriet i LT15i er på 1500 milliampere, noe som er nær den største kapasiteten man finner i mobiltelefoner for tiden. Likevel er batteritiden skuffende. Xperia Arc sluker strøm og ved aktiv bruk av telefonen holder den knapt fra morgen til kveld. Når indikatoren viser at batterinivået er rundt femti prosent tar det kun halvannen time med aktiv bruk før telefonens batteri er dødt, og når den varsler om at nivået er på kritiske 15% er det bare å løpe til nærmeste stikkontakt. Lar du den ligge i jakkelommen, på tross av at den er nesten uimotståelig å fikle med, så varer den selvfølgelig lenger. Den er likevel ikke mye til langvarig backup dersom du forlater huset med under femti prosent batteriliv. Skal du ut om kvelden kan det være smart å planlegge å legge inn en ekstra opplading om ettermiddagen for å bygge opp reserver.

Om du glemmer å sette telefonen til lading om kvelden før du legger deg er det heldigvis ikke nødvendig å belage deg på en dag uten tilgjengelighet. Batteriet lades nemlig svært rask. Du kan sette telefonen til lading mens du inntar og fordøyer frokosten, og forlate hulen med fullt batteriliv. Vi målte ikke nøyaktig, men opplevde at telefonen brukte knapt mer enn én time på å nå full kapasitet. Det kan likevel lønne seg å gå til annskaffelse av en ekstra lader til å ha tilgjengelig på dagtid slik at man kan gi telefonen refill dersom den daffer etter en lang samtale.

Backup og synkroniseringsprogramvare
Det er ingen programvare-CD i esken. Sony Ericsson har lagt all programvaren inn på minnekortet i telefonen, og du kan velge å installere den når du kobler telefonen til maskinen din. PC Companion 2.0, programvaren som medfølger, er kun Windows-kompatibel, men for Mac OS-brukere kan Sony Ericsson Media Sync lastes ned fra Sony Ericssons nettsider. Å få Media Sync til å registrere at telefonen var tilkoblet PCen var riktignok lettere sagt enn gjort, på tross av at iPhoto raskt registrerte det. I det minste klarte vi å få bildene overført til Macen, og vi kunne overføre filer manuelt til og fra minnekortet.

Xperia Arc LT15I
Media Sync er kan lastes ned fra Sony Ericssons nettsider for å synkronisere telefonen med Mac OSX. Programvaren finner og overfører musikken du har i Itunes. Men har litt problemer med å finne telefonen...

PC Companion fungerer greit og utover å overføre mediafiler og andre filer er det også mer avanserte muligheter som å synkronisere kontakter og kalendere, samt å benytte sikker backup via Sony Ericssons nettsider. Det vil si; jeg stoler ikke på en tjeneste som det minste sikker som sender meg bekreftelse på opprettelsen av konto per mail, med passordet mitt opplyst i klartekst i mailen. Ja, jeg husker passordet mitt! Jeg registrerte meg for mindre enn to minutter siden! Et lite råd til kjendiser, politikere og alle andre: Ikke back up sexvideoer dere måtte ha tatt med mobiltelefonen gjennom Sony Ericssons lagringstjeneste.

Xperia Arc LT15I
Media Go overfører mediefiler mellom telefonen og en Windows-PCen.

Videre er ikke applikasjonen særlig smidig. PC Companion er nemlig ikke én enkelt programvareapplikasjon som samler funksjonene, men en portal for de fem tjenestene Media Go, Support Zone, Sync Zone, Sony Ericsson Sync og File Manager. Hver av dem starter et nytt program i et nytt vindu. Det hele kunne vært gjort vesentlig lettere og mer brukervennlig. PC Companion gjør ikke annet utover å ha snarveier til de fem programmene enn å fortelle deg om telefonen er tilkoblet eller ikke.

Xperia Arc LT15I
PC Companion er egentlig bare en portal for fem separate synkroniseringsalternativer.

God på lyd
Xperia Arc har selvfølgelig også en 3.5 mm lydkontakt der de medfølgende ørepluggene eller ditt eget hodesett kan kobles til. Hodesettet som medfølger er det samme som vi fant i esken til Xperia Play, og det er et relativt billig hodesett som fungerer godt til samtaler, men som verken utmerker seg når det gjelder musikk eller kvalitet. Det har kun én knapp for å ta telefonen og ingen mulighet til å bla i album eller endre volum rett fra kontrolleren på ledningen.

Audio-utgangen er plassert noe kronglete på venstre side av enheten. Dersom ikke hodesettet du bruker har en nitti grader knekk på audiokontakten lik det medfølgende settet, blir det en kronglete løsning. Audio-jacken blir stikkende rett ut i lommen, og skaper belastning på kontakten samt en ubehagelig bulk i lommen. Vi er usikre på hvorfor Sony Ericsson ikke likegodt kunne plassert audiokontakten på toppen av telefonen.

Høytalerne som sitter i selve telefonen gir god og tydelig lyd, selv om den fort skurrer litt. Telefonen er såpass tynn at den gir lite resonnans. Det er likevel klar og kraftig lyd som gjør den ypperlig til telefonsamtaler, mens skurringen gjør det litt vanskelig å samtale i støyende omgivelser. Xperia Arc leverer ikke fullt like god lyd som Nokia N8, og å spille musikk fra den uten eksterne høytalere er ikke den samme opplevelsen. Likevel er den en av telefonene som kommer nærmest.

Stor, skarp og lyssterk skjerm
Xperia Arc er tynn som et blad, men den har en stor forside dekket nesten helt av en 4.2 tommer skjerm. Det er dessuten ikke mellomrom mellom glasset og selve skjermen, så når skjermen er av går skjermen i ett med den sorte rammen og ser enda større ut. Noe som er en stilig designmessig detalj.

Xperia Arc LT15I
Skjermen er 4.2 tommer stor. Foto: Ole-Kristian Anfinsen

Skjermen har en oppløsning på 854x480 pixler (FWVGA), Sonys såkalte Reality Display, og er således svært skarp. Skjermen er kapasitiv med multitouch. Dette åpner for tofinger-zoom og andre funksjoner i Android.

Xperia Arc LT15I
Den er virker enda større i forhold til Xperia Play...

Lysstyrken var den store svakheten til Xperia Play. Xperia Arc har derimot en godt bakgrunnsbelyst skjerm som fint kan brukes også i vanskelige lysforhold. Den er helt på høyde med de beste i markedet, og må bare se seg slått av LGs Optimus Black.

Xperia Arc LT15I
...den er også betraktelig mer lyssterk enn Play. Foto: Ole-Krisitan Anfinsen

Sonys Bravia Engine, som man finner i Sonys Bravia-TVer er installert på telefonen, og programvaren kan skrus av og på i instillingene. Programvaren frisker opp fargegjenngivelsen på skjermen kontinuerlig, og uten at fargene og bildene virker kunstige, så ser man klar forskjell på både grensesnittet og bilder når Bravia Engine er av og på. Det gjør absolutt telefonen godt og gjør at Android ser bedre ut enn hos mange konkurrenter.

Sony Ericsson opplyser at telefonen har riperesistent glass belagt med uknuselig film. Dette bør helst testes, og uten at vi har satt skjermen overfor de helt store prøvelsene, så har den ligget mye i bukselommen sammen med nøkkelknippe og andre metallgjenstander, uten at vi har fått en ripe i skjermen.

Suverent kamera
Baksiden av telefonen er minimalistisk og ensfarget i et stilig design, og diskret helt øverst sitter et kamera og en blits. Det er ingen bulende optikk som på Nokia N8, men under den nøytrale og beskjedne utsiden sitter Sonys Exmor R-sensor som man finner i kameraer i Sony Alpha-serien og objektivåpningen er f/2.4. Sony Ericsson hevder kameraet tar bransjeledende bildekvalitet, og det gir vi dem rett i. Det 8.1 megapixler kameraet tar vel så bra bilder som Nokia N8, og kombinasjonen av en veldig kraftig og god blits og den bakgrunnsbelyste billdesensoren tar overraskende gode bilder i bekmørke, samt at bildebrikken gjør en suveren jobb i vanskelig innebelysning.

Xperia Arc LT15IXperia Arc LT15IXperia Arc LT15I
Kameraet tar gode bilder i innendørs lysforhold...
Xperia Arc LT15IXperia Arc LT15I
...og utendørs...

Kameraet prosesserer også bildene relativt raskere enn vi er vant med fra andre kameramobiler, og gjør deg raskt klar til å skyte et nytt motiv. Det har autofokus og geotaggingsfunksjonalitet, samt ansiktsgjenkjenning. Det er ikke den mest avanserte kameraapplikasjonen vi har vært borti, men den dekker de fleste behov. Det beste kameraet er det du har i lommen, og dette er blant de aller beste mobilkameraene du kan ha i lommen. Det kan også ta videoopptak i HD 720p, og videoene blir også gode.

Xperia Arc LT15IXperia Arc LT15IXperia Arc LT15I
...i naturen, tross dårlig vær og lysforhold...
Xperia Arc LT15I
...og også om natten i mørket. Foto: Ole-Kristian Anfinsen
Xperia Arc LT15I
Også nærbilder blir detaljerte og fine...
Xperia Arc LT15I
...men fra tid til annen henger kamera-applikasjonen seg helt. Foto: Ole-Kristian Anfinsen

Funksjonsknapper
Et godt mobilkamera gjør seg ikke uten en dedikert, totrinns, kameraknapp. Det finner vi også på Arc. Dessverre er knappen svært liten, og plassert unaturlig helt ute mot hjørnet av telefonen. Plasseringen gjør at man holder mobilen helt annerledes enn et kamera, og man har mye mindre stabilitet, noe som påvirker bildekvaliteten. Bildestøyen forsterkes ytterligere ved at kameraknappen er så liten, og at den er totrinns og må trykkes så langt inn. Det tar lang tid å få presset knappen dypt nok inn til å ta bildet og det krever kraft som forplanter seg som bevegelse pga den dårlige plasseringen av knappen. Man er rett og slett bedre tjent med utløse bilder ved å trykke på skjermen, noe som heldigvis også er mulig. Det er likevel litt skuffende at et så godt kamera forringes av en elendig kameraknapp.

Xperia Arc LT15I
Kameraknappen er underdimensjonert og må presses dypt for å ta bilde. Foto: Ole-Kristian Anfinsen

Også av/på-knappen er bitteliten, og også den må trykkes relativt langt inn for å registrere input. Den er knapt større enn et knappenålshode og kan vanskelig betjenes uten å holde telefonen i begge hender. Den er liten og diskret, noe som passer designet, men det praktiske burde hatt høyere rang.

Xperia Arc LT15I
Av/på-knappen er liten og ubetydelig. Foto: Ole-Kristian Anfinsen

Android 2.3 Gingerbread
Xperia Arc er en av de første smarttelefonene på markedet med nye Android 2.3. Gingerbread er raskere og introduserer nye funksjoner som blant annet bedre oversikt over ulike funksjoners strømkonsum. Det er absolutt en verdig oppgradering og bringer Android til et nytt nivå.

Du finner nesten at du kan tenke deg av apps på Android Market. Også spill. Den 1 GHz prosessoren som sitter i Xperia Arc er sterk nok til å kjøre alt du finner.

Oppdateringer
Sony Ericsson har blitt kritisert for å være dårlige til å oppgradere sine tidligere smarttelefoner ettersom nye versjoner av Android er kommet. Denne gangen skal grensesnittet de har lagt på toppen være mindre omfattende, og de lover derfor å denne gangen være flinkere og raskere ute med å oppdatere porteføljen sin til nye versjoner av Android.

Grensesnittet som Sony Ericsson har lagt på toppen er veldig stabilt og solid bygget med tanke på hvor kort tid de har hatt til råde til utvikling. Det er ingen lagg mellom de fem startskjermene, og en stilig funksjon gjør at du kan zoome ut og se alle widgetene på én skjerm. Timescape-appen gjør riktignok at telefonen kan lagge litt når den laster ned siste tweets og facebook-statusoppdateringer fra internett, samt at klokke- og alarm-widgeten ganske ofte blir helt irresponsiv, til høylydt frustrasjon og forsøk på å mose skjermen fra undertegnede. Bortsett fra disse skrammene er det et estetisk og funksjonelt grensesnitt som er lettere enn HTCs Sense.

Nettleser
Nettleseren som kom med Froyo gjør nedlasting av en alternativ nettleser som Opera Mini mindre presserende. Den er svært rask og god å navigere på nettet, og når vi kjørte den mot Iphone 4 lastet den inn nettsider betraktelig raskere. Den er likevel ikke like god som Opera Mini til å tilpasse sider til skjermen ettersom du zoomer inn for å lese et avsnitt. Den har også lett for å sprette til toppen av siden igjen når du blar nedover, noe som kan være smått irriterende i lengden.

Smart telefon
Utover alle de smarte funksjonalitetene som tar mobiltelefoner stadig nærmere mobile datamaskiner gjør Arc også en dyktig jobb med vanlige telefonfunksjoner. Adresseboken er lett å synkronisere med Gmail, og inneholder mye informasjon om kontaktene dine, som også kan kobles til Facebook-profilen deres med medfølgende statusoppdateringer. SMS presenteres i et praktisk oppsett med snakkebobler, og selv om det knapt kan måle seg med et fysisk tastatur er skjermtastaturet lett og raskt å bruke på den store skjermen.

Oppsummering
Vil du ha Android 2.3 rett ut av esken er Xperia Arc et av de aller beste alternativene på markedet nå. Det beste kameraet har du alltid med deg, og Arc glir både lett ned i lommen og har et suverent kamera med Sonys Exmor R-sensor. Den kan absolutt håndtere feriebildene dine, inkludert de du tar om kvelden i vanskelig belysning.

Xperia Arc er sykelig tynn og litt slarkete i konstruksjonen, men en fryd for øyet. Skjermen viser ingen tegn til lastene som rammet Xperia Play, med unntak av en litt tilfeldig bakgrunnslysjustering, men mye mindre markert enn på Play. Den er så stor at det er en fryd å spille Angry Birds som også friskes opp av Bravia Engine i likehet med annen media på telefonen.

Xperia Arc LT15I
Xperia Play synes Xperia Arc er sykelig tynn og gir den en klem<3. Foto: Ole-Kristian Anfinsen

Det smidige designet toppes med kraftig hardware, ingen tokjerneprosessor, men den sparker likevel godt fra seg. Med HDMI-kontakten kan du dele medieinnhold med andre. I tillegg er gjør den en eksemplarisk jobb med e-mail, og "vanlige" oppgaver som SMS og samaler.

Xperia Arc LT15IXperia Arc LT15IXperia Arc LT15I
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Tynn, elegant, mini-HDMI, stor skjerm, flott kamera, rask, responsiv, Sony Bravia Engine, god lyd, rask lading, HD-video, Timescape-widget
-
Dårlig kameraknapp, slarkete deksel og plastikkfølelse, upraktisk av/på-knapp, dårlig batteritid, kort laderledning
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

7
Test: Xperia Arc LT15i

Test: Xperia Arc LT15i

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Ole-Kristian Anfinsen

Xperia Arc er slank, smidig og smart. Vi har forelsket oss. Dessverre har produsent Sony Ericsson kledd henne opp i ganske billige klær. Men Android 2.3 "Gingerbread" representerer skjønnheten som finnes på innsiden.



Loading next content