Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Bigben Interactive XPHS 20

Har du alltid hatt lyst til å se ut som en pilot, men aldri hatt penger til flytimer? Bigben Interactive har løsningen i form av et headset med utradisjonelt design i spillmiljøet. This is your captain speaking.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Det er uten tvil det første man gjøres oppmerksom på når man åpner esken; designet til headsettet. Matt svartfarge, boom-mikrofon, tykke kabler fra både mikrofon og øreklokkene, litt børstet metall og man er i mål. Målet om et småretro pilotheadset med stiltrekk fra 70-tallet. Det var såpass oppsiktsvekkende at kameratene mine bare måtte se og prøve.

HQ

Detaljene kan ikke utelukkes å bli nevnt. Alt fra tjukke kabler som dekorerer bøylen, mikrofonen og øreklokkene, til store skruer og en mikrofonramme av metall. Dette er sømløst og det føles mer eksklusivt. En liten ripe i lakken kan det være at øreklokkene er litt plastic fantastic.

Bigben Interactive XPHS 20
Headsettet i helhet har et svært rikt detaljnivå. Foto: Martin Sollien

Selv om det er et oppsiktsvekkende design, er det ikke fullt ut et brukervennlig design. Hodebøylen har eksempelvis en del begrensninger av hvor mye den kan strekkes ut. Et problem som blant annet gjorde at undertegnede såvidt satt med øreklokkene fullstendig over ørene, enda jeg ikke har et spesielt stort hode.

Over hodet sitter de også usedvanlig stramt, kanskje for stramt. Jeg la merke til at dette over noen timer eskalerte til en funksjon av hodetelefonene som ørevarmere og det presset såpass hardt på sidene at ubehageligheten ble et faktum. En ting skal likevel påpekes; de faller i hvert fall ikke av!

Dette er en annonse:
Bigben Interactive XPHS 20
Hodebøylen er ikke vennlig når man har et stort hode. Ikke trenger man ha et usedvanlig stort hode heller. Foto: Martin Sollien

Foruten de ovennevnte tingene og det faktum at mikrofonen er vanskelig å justere til en god posisjon, så er dette et utmerket headset. Det er prissatt til omtrent 500 kroner, så til prisen kan en del feil tilgis. For dette er absolutt valuta for pengene. Det er utviklet for å virke til både PC, PS3 og Xbox 360, det er altså universelt til dagens konsoller med unntak av Wii.

Lydkvaliteten ble et lite overraskelsesmoment. I sin helhet ble jeg imponert over balansen i lyden og hvor godt disse fungerer til underholdning som til film og musikk. De er ferdiginnstilt uten muligheten for å endre lydnivåene, noe som kan være et savn om man vil trekke frem detaljene i spillets lydbilde.

Bigben Interactive XPHS 20
Helheten av headsettet. Stiltrekket fra pilotindustrien er umiskjennelig. Foto: Martin Sollien
Dette er en annonse:

Den balanserte lyden skaper et fint samarbeid mellom bass og diskant. Diskanten er klar uten at den blir skrapete, slik tilfellet ofte er med billigere øreklokker. Bassen har også greit trøkk, den er ikke for fremtredende men heller ikke for lite tilstedeværende. Den skaper dynamikk i lydbildet som er eksepsjonelt for hva som forventes til den prisen.

Lyden kan mikses med en liten kontrollenhet som sitter på kabelen. En kjekk sak som sikkert flere kjenner igjen fra andre headsetts, blant annet Tritton sin AX-serie. Kontrollenheten bidrar med enkel justering av chat-volum og spillyd. Det er også herfra man kobler lydkabelen som går i Xbox-kontrolleren og velger mellom lyd fra de ulike plattformene.

Bigben Interactive XPHS 20
Kontrollenheten med kjekk tilgang til lydjustering, mute, og plattform. Foto: Martin Sollien

Man kobler lyden direkte til enheten man vil spille fra. Til konsoller trenger man en overgangskabel (som følger med), ellers bruker man mikrofon og 3,5 mm -inngang for lyd på PC. Samt USB. Det betyr at headsettet drar nytte av lydkortet den har tilgjengelig ettersom det ikke følger med noen forsterker. Et godt lydkort til PCen vil derfor være optimalt for å sikre seg best mulig lyd. Likevel er dette budsjettkomponenter i utgangspunktet, så de krever ikke allverden for å drive godt.

XPHS 20 er et velfungerende headset til en rimelig pris. En dyktig konkurrent til blant annet SteelSeries Siberia V2. Delvis mangel på komfort kan bli et problem for ekstra kresne men veies raskt opp av strålende lydkvalitet med tidløst og detaljrikt pilotdesign. Har du 500 til overs og lyster etter et nytt headset, bør du absolutt ta en titt på disse.

Bigben Interactive XPHS 20Bigben Interactive XPHS 20Bigben Interactive XPHS 20Bigben Interactive XPHS 20
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Tidløst og detaljrikt design, god lyd, enkel og kjekk kontrollenhet, fungerer på de fleste platformer, god pris.
-
Sitter litt stramt over tid, smal justering på hodebøylen, enkelte kabler kommer i veien for mikrofonen.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

1
Test: Bigben Interactive XPHS 20

Test: Bigben Interactive XPHS 20

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Martin Sollien

Har du alltid hatt lyst til å se ut som en pilot, men aldri hatt penger til flytimer? Bigben Interactive har løsningen i form av et headset med utradisjonelt design i spillmiljøet. This is your captain speaking.



Loading next content