Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: iMpulse Controller

En kontroller som har "alt", og likevel passer i lommen. For godt til å være sant? Kenneth har testet iMpulse Controller...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Etter en særdeles vellykket Kickstarter-kampanje i 2012 så iMpulse Controller dagens lys i fjor. Mikro-kontrolleren som skulle fungere til «alt» fikk derimot en lunken mottagelse av de som forhåndsbestilte den, da knappene var dårlig kvalitet og det generelt var få spill som støttet den. Siden den gang har utviklerne tatt lærdom av sine feil, og har nå lansert en oppgradert 2014-utgave med bedre knapper, støtte til flere spill og nyere firmware. Er det denne kontrolleren som vil erstatte alle dine andre kontrollere?

HQ
iMpulse Controller
iMpulse Controller med nye bakbelyste silikonknapper.

Ditt første møte med iMpulse Controller kan være litt kronglete. Å sette seg inn i hvordan den fungerer, og hvordan man tar i bruk alle funksjonene, føles ikke så veldig intuitivt. Men etter å ha skumlest brukermanualen på nettsiden deres skal det gå greit for de fleste.

Byggekvaliteten føles akkurat så billig som jeg forventet av en kontroller til 350 kroner, men delene virker solid skrudd sammen. Den oppgraderte 2014-kontrolleren har også fått bedre knapper enn forgjengeren, hvor det som før bestod av gummi og plast nå er bytter ut med silikon. Det følger også med en mini-USB-ladekabel og et fiffig beskyttelsesdeksel som kan brukes til å støtte opp smarttelefoner når man spiller eller ser film.

Layouten på kontrolleren kan minne noe om SNES-kontrolleren fra 1992, med styrekryss til venstre og fire knapper til høyre. Det er også mulig å speilvende kontrolleren om man er skjelvhendt. Til tross for den lille størrelsen ligger kontrolleren fint i hendene mine, og «skulderknappene» er smart plassert på baksiden av kontrolleren akkurat der hvor langfingrene mine hviler. Denne vil såklart aldri kunne erstatte nymotens konsollkontrollere, men fungerer fint til enkle mobil- og arkadespill.

Dette er en annonse:
iMpulse Controller
Kontrolleren er ikke stort større enn artikkelforfatterens noe fete tomler.

For å kommunisere med spillene bruker iMpulse den såkalte iCade-metoden. Kontrolleren later som den er et Bluetooth-tastatur, og spillene er programmert til å ta imot bokstavene den avgir som "høyre", "venstre" og så videre. Listen over spill som støtter iCade er derimot ikke imponerende lang ennå, da bare noen hundre av den millionen apper og spill som finnes i App Store faktisk støttes. Dette inkluderer spillpakker som Atari's Greatest Hits og NamcoArcade, og frittstående titler som Temple Run, Akane og fjasespillet Nyan Cat. Noen av spillene støttes av en eller annen merkelig grunn bare på iPad. For Android-brukere er derimot listen vesentlig lenger da dette systemet er mer åpent for å slippe til tredjepartsutviklere for å fikle med brukergrensesnittet.

Om du, som meg, drømmer om å endelig kunne spille Grand Theft Auto III eller Knights of the Old Republic til iOS med en skikkelig kontroller vil du derimot bli skuffet. Ingen av disse støtter iCade. Dette er etter min mening på grensen til villedende markedsføring da pakningen kontrolleren kommer i klart viser et bilde av en iPad som kjører GTA III. Er du derimot villig til å jailbreake iDingsen din, og bruker programvare som BluTrol eller emulatorprogramvare, åpner dette for at du potensielt kan spille de fleste spill som er tilgjengelig i App Store.

iMpulse Controller
Få iOS-spill støtter så langt kontrolleren. Men man får i det minste "jukset" i Temple Run!
Dette er en annonse:

Som nevnt over er listen over potensielle Android-spill vesentlig lenger. Her støttes selvfølgelig iCade-programvare, i tillegg til en del andre spill og programvare som støtter eksterne tastaturer. Ved å kjøpe appen iMpulseGK kan man også kjøre spill som ellers krever berøringsskjermen for å funke. At utviklerne skal ha 21 kroner ekstra for denne appen, selv om man har kjøpt kontrolleren, er dog etter min mening en smule griskt.

Det er derimot ikke spillkontrolleren i seg selv som tiltaler meg ved dette produktet, men summen av alle de funksjonene den har. Størrelsen og det medfølgende beskyttelsesetuiet gjør den til en litt klumpete nøkkelring, som i tillegg fungerer som nøkkelfinner om du skulle rote vekk alt. Utviklerne skryter også av at den lar deg kontrollere presentasjonsprogramvare som Microsofts Powerpoint og Apples Keynote, men dessverre lar den ikke deg kontrollere disse direkte på telefonen. På PC eller Mac fungerer dette ganske fint, men responsen er noe treg. For meg hang den seg også ofte litt opp om jeg klikket flere ganger etter hverandre.

Den har også en egen modus hvor den fungerer som mediekontroller, og overraskende nok kan den erstatte fjernkontrollen til Apple TV. Sistnevnte fungerer faktisk bedre enn AppleTVs egen kontroller da den kommuniserer gjennom Bluetooth, og da ikke gjør deg avhengig av direkte siktlinje til TV-boksen. I tillegg kan den fungere som en fjernutløser for kameraet ditt, slik at du nå har et alternativ til å ta dine #selfies i speilet på badet.

iMpulse Controller
Blant kontrollerens mange funksjoner fungerer den også som nøkkelring!

Denne kontrolleren er som en god gammel lommekniv. Den har «alt» lett tilgjengelig i lommen din, men vil aldri kunne erstatte en skikkelig sag, saks eller brødkniv om du skulle trenge det. iMpulse Controller gjør en ok jobb som spillkontroller, nøkkelring, nøkkelfinner, mediekontroller, Apple TV-kontroller og presentasjonspenn, men hver av disse oppgavene har bedre egnede verktøy tilgjengelig hver for seg. Biblioteket av spill som støtter kontrolleren er også dessverre magert, særlig for Apple-eiere, men vil forhåpentligvis vokse i tiden framover om flere iCade-kontrollere kommer i omløp.

iMpulse ControlleriMpulse Controller
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Mange funksjoner. Gode knapper. Veldig liten, men likevel behagelig i bruk.
-
Støtte fra få spill i iOs om man ikke har jailbreaket telefonen. Litt kronglete å sette seg inn i mange av funksjonene. Henger litt om man bruker den sammen med Powerpoint.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

4
Test: iMpulse Controller

Test: iMpulse Controller

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Kenneth Flage

En kontroller som har "alt", og likevel passer i lommen. For godt til å være sant? Kenneth har testet iMpulse Controller...



Loading next content