Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Turtle Beach Impact 700 og Grip 500

Turtle Beach infiltrerer PC-markedet med en ny rekke tastaturer og spillmuser. Vi har testet Impact 700 og Grip 500

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Turtle Beach, som hovedsaklig har etablert seg som en velkjent produsent av spillheadsets med ulik kvalitet, prøver seg nå på PC-markedet med lanseringen av to nye hardware-serier, nemlig tastaturserien Impact og spillmusene Grip. Med det markerer de en overgang til en ny æra i selskapet.

Det er fenomenalt hvor mye "midt på treet"-følelse det er over en del av Turtle Beach-produktene. Jeg føler meg ganske likegyldig til produktene. De ikke skiller seg ut, men tilbyr heller en jevnlig middelmådighet til litt for høyt pris. De gir ikke noe kvalitetsinntrykk, men fremstår som plast i helt grei innpakning. Selv Turtle Beach Seven, et high-end spillheadset, fremsto som ganske kjedelig, til tross for den utrolig gode lydkvaliteten og fenomenale funksjonaliteten. Impact 700 og Grip 500 faller litt i den samme fella.

Turtle Beach Impact 700
Impact 700 er storebroren i Impact-serien. Med sine mekaniske cherry brown MX-taster, sørger tastaturet for presisjon og minimal tastetid i de avgjørende spillene der det trengs.

Designet er ikke det mest tiltalende, men det fungerer. Tastene har fonter i semi-futuristisk stil, som hentet halvveis ut av en eller annen mecha-cyborg-fantasi. Det er tydelig at jeg ikke er målgruppen, dette er heller et tastatur som designmessig utfyller gutteromsdrømmen. Men det ungår heldigvis å bli for mye, rammen i matt sort maler en fin og myk følelse som går fint sammen med de runde kantene. I tillegg har tastaturet bakgrunnsbelysning i en kraftig, blodrød farge. Jeg savner valgmuligheter i fargevalg, for denne rødfargen er ærlig talt ikke den mest tiltalende for min del.

Dette er en annonse:
Test: Turtle Beach Impact 700 og Grip 500

Tastaturet kommer med en solid kabel som krever to USB-innganger. Heldigvis kommer tastaturet med en hendig USB-hub som bøter for dette. Jeg savner også egne knapper for musikkstyring, for disse styres gjennom Fn-knappen på tastaturet, noe som er litt tungvindt. Om Turtle Beach ønsker å beholde Fn-tasten, burde musikkstyring heller bli plassert på F9-F12-tastene, fremfor F1-F4, slik at man kan styre det med én hånd.

Impact 700 er et verdig forsøk på et første tastatur fra Turtle Beach. Tastaturet føles solid og er behagelig å bruke. Det er responsivt og har mange funksjoner uten at det finnes en eneste overflødig tast, eller noen makroknapper for den saks skyld. Det trekker ned at det designmessig ikke er noe spennende, pluss at prisen er litt stiv i forhold til kvalitetsinntrykket.

7/10

Dette er en annonse:

Turtle Beach Grip 500
Det er synd at Grip 500 ser såpass bra ut og er ergonomisk velfungerende når teksturen av å holde på musen er helt grusom. Hele musen er dekket i plastikk som er glatt og føles ut som et såpestykke.

Bortsett fra det er Grip 500 en rimelig solid datamus. Gjennom et lite program kan man stille inn musen til en ulike innstillinger. Det er ingen revolusjonerende innstillinger her, men heller innstillinger som er standard på spillmuser, slik som DPI, polling rate og programmering av makrokapper.

Test: Turtle Beach Impact 700 og Grip 500

Grip 500 har tre makroknapper på siden og en på toppen, bak skrollehjulet. Jeg savner muligheten for flere slike knapper, ettersom jeg er vant med Logitech G700, men skjønner samtidig at Grip 500 er mer beregnet på FPS, og ikke på RPG-spill. Grip 500 er nemlig lett og presis. Det føles riktig nok som å holde et såpestykke, men den fører seg også rundt på musematten som et såpestykke.

Grip 500 er en kablet lasermus som er både presis og lett. Designmessig er den i ånden til Razer, ergonomisk, men med et inspirert tilsnitt av formen til slanger og reptiler blandet med en dash neonfuturisme. Det eneste virkelige minuset er teksturen som er over hele musen, ellers føles den som et godt og solid produkt.

7/10

07 Gamereactor Norge
7 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene


Loading next content