Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: MSI Infinite A

MSI har laget enda en totalløsning for gameren som ikke vil bygge en spill-PC selv. Vi har testet MSI Infinite A...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Markedet for ferdig bygde PCer til spilling har eksplodert de siste årene, og det er mange produsenter som nå leverer mer enn bare en enket komponent. Vi var naturlig nok litt skeptiske da vi mottok nok en slik løsning, denne gangen Infinite A fra MSI.

HQ

Design
Infinite A fortsetter MSIs satsing på et litt kantete design, men det er funksjonelt ettersom det kommer med praktisk måter for oss å koble andre ting til maskinen. Fronten har tre skrå USB-innganger (USB 2.0, 3.1 og 3.1 type C), HDMI til VR og mikrofon inn, samt ut til hodetelefoner. Baksiden er litt mer standard med USB 3.1 type C, 3x USB 3.1, 2x USB 2.0, 2xHDMI, den ene markert som VR Link som sitter øverst for enkel adgang, DVI-D, ethernet, to PS/2 og 3 lydinnganger. I tillegg kommer grafikkortets DVI, 3 Display porter og en HDMI-port.

Fronten tar kun inn luft i den ene siden og på toppen, i et forholdsvis stort hull hvor to typer gittere forhindrer passasjen av fremmedlegemer. Fronten har på designfronten integrert et optisk drev, og samtidig finner vi en Tron-aktig detalj på siden med et lysende mønster.

Sidepanelet er festet med fingerskruer, og du kan velge mellom en vanlig metallplate eller en glassplate. Sistnevnte gir deg naturligvis innsyn i maskinen, og det er en fin detalj at dette er valgfritt.

MSI Infinite A Gaming
Dette er en annonse:

Innmaten
CPU-kjøleren vitner umiddelbart om at de har brukt de grunnleggende delene fra en MSI Core Frozr, som jo er MSIs egen teknologi. Plastikken er rød og har lys, og den er overraskende stille i bruk.

Selve kabinettet er delt opp i tre deler, noe som gjør at strømforsyning, grafikkkort og resten har hvert sitt kjølekammer. Grafikkortet er også montert vertikalt, noe som betyr at det både er mindre utsatt under transport og at den varme luften blir sendt ut på siden.

Det er fint at en produsent av såkalte Full System-maskiner tar transport og kjøling på alvor. Grafikkortets navn, Silent Storm 3, er heller ikke så dumt. Vi skrudde viftene opp til 100 prosent effekt, men vi landet likevel på kun 40 dB med GTX1070-kortet i vårt testeksemplar.

Det er enkelt å komme til, og dessuten følger det med et praktisk verktøysett som ser ut til å holde en stund. Alt styres naturligvis av et program, og maskinen leveres med et hav av MSIs software som skal hjelpe deg med å få optimal lyd, nettverk og så videre.

Dette er en annonse:
MSI Infinite A GamingMSI Infinite A Gaming

Spesifikasjoner og pris
Testeksemplaret ligger på omtrent 17 000 kroner, og har en i7-700 CPU montert i et Intel B250 chipsett, 16 GB DDR4 ram, 256 M.2 SSD disk, og en 2 TB SATA harddisk. Det er montere et Nvidia GTX1070 kort, og en 550 watt PSU forsyner det hele. Det er også innebygd både Wlan og Bluetooth 4.2.

Prisen er ganske grei hvis man ser på innmaten, spesielt hvis man tar det oppdelte kabinettet og de ekstra viftene med i betraktning. Systemet er åpenbart ment å fungere som en topp maskin i mange år, for det er ikke noe behov for å oppgradere komponenter som RAM, grafikkort og harddisk med det første.

Ytelsen
Moderne systemer avhenger av en god CPU og massevis av RAM, men det avgjørende er og blir grafikkortet. Kjøper du en dyrere modell i Infinite A-serien, får du også et bedre resultat - naturligvis.

Med 3D Marks testsuite får vi følgende:
Sky diver: 34.759
Fire strike: 15163
Fire Strike Extreme: 8088
Fire strike Ultra 4373
Time Spy: 5835

Som scoren indikerer, er der rikelig med krefter til å kjøre moderne spill i 1440p, men 4K blir for mye. GTA V lå litt overraskende på +185 FPS, her kommer det nye chipsettet og den kraftige CPUen inn og hjelper til. Samlet sett var ytelsen godkjendt, og med mindre man forventer å kunne spille 4K vil det være mer enn nok kraft her.

For å illustrere kan vi nevne Total War: Warhammer, som på High hadde 135,8 og 101,3 på Ultra - det er veldig bra.

Tilbehør
Sammen med testeksemplaret fulgte det også med matchende tilbehør. MSI har nemlig farge- og designkodet gaming-utstyret slik at det skal passe til. Dette er er dessuten rimeligere enn mange av konkurrentene på tilsvarende nivå.

Interceptor DS B1-musen er en ergonomisk mus, og med en pris på drøyt 200 kroner er dette den beste billigmusen jeg har testet på mange år. Hvis dette er nivået for pris/ytelse for MSIs hardware fremover, så bør MSI kunne selge en hel del. Den har både en lekker anti-slip overflate, og et vektsystem som lar deg øke vekten med 2 grams intervaller med åtte lodd montert under musen. Den har også et diskret, rødt lys som ikke trenger noen driver eller noe annet.

Musematten Sistorm hører også med. Silikonbunn sikrer at den ikke sklir, og overflaten er polyester med masse tekstur som dessuten tåler søl. Det viktige er dog sporing og materialets motstand, og her er den heldigvis vedig velfungerende. Den er også forholdsvis bred, så sørg for at du har nok plass på bordet ditt. Overflaten gjør at den er enkel å rengjøre, og i forhold til en musematte i stoff er den vesentlig mer hygienisk. Den koster riktignok mer enn musen overfor, men den koster fortsatt lite i forhold til andre matter av denne kvaliteten.

MSI Infinite A GamingMSI Infinite A Gaming

Den tilhørende skjermen er fra den nye Optix-serien, og er modellen G27C. 27 tommer, 144hz, men kun 1080p. Til gjengjeld er prisen til å leve med, nemlig 3500 kroner. Selv om oppløsningen 1440p hadde vært å foretrekke, så hadde nok prisen blitt mye høyere. Selve panelet kommer fra Samsung, og har en god gjengivelse av farger sammen med rask respons. Designet passer til det røde og svarte fra Infinite A, men er likevel pent. Byggekvaliteten er overraskende god, og MSI viser at lav pris ikke behøver å bety et svakt produkt. Skjermen er laget med en R1800-runding, som ser ut til å være den nye standarden for buede skjermer.

Tastaturet er et Interceptor DS4200, som er MSIs svar på en membran/mekanisk hybrid. Fjerner man tastene vil man se at MSI i motsetning til mange andre har tatt utgangspunkt i mekaniske kontakter, i stedet for at lage et membran-tastatur med mekanisk feedback. Det er ikke en ekte mekanisk kontakt, men den øverste delen er likevel laget på samme måte. Det er faktisk ganske vellykket, og det eneste store minuset er at belysningen ikke har så mange muligheter foruten intensitet og hvordan det skal blinkes. Tastaturet har også håndleddsstøtte. Funksjonstastene byr på en rekke ...vel, funksjoner, så det hele fungerer fint uten drivere. Prislappen på omtrent 450 kroner er heller ikke så avskrekkende.

Sist, men ikke minst har vi headsettet DS 502, som i likhet med alt annet her er svart og rødt. Dette har en litt høyere prislapp en de andre tingene, og med omtrent 700 kroner havner det i starten av mellomsegmentet. Her finner man mange gode konkurrenter, men MSIs bidrag tåler sammenligning med de fleste av dem. Bassen er både hard og nyansert, mellomtonen får slippe til uten å drukne i bass, og diskanten er klar og tydelig. På toppen av dette (og hodet) er headettet behagelig å bruke.

MSI Infinite A GamingMSI Infinite A GamingMSI Infinite A Gaming

Poenget med alt dette utstyret er at det passer godt til Infinite A, og det uten at du må ut med så mye i forhold til hva du får for pengene. Men, la oss gå tilbake til selve PCen, for det er den som er viktigst.

Infinite A har noen interessante løsninger man ellers kun ser i spesialkabinetter. Løsningen de leverer er et godt utgangspunkt for de som ønsker en ferdig løsning, men også vil kunne oppgradere fortløpende. Prisen er for en gangs skyld nesten det samme som totalprisen av komponentene, og det trekker opp i min vurdering. Design og brukervennlighet er godt utført, og Infinite A ender opp som en av, om ikke den beste Full System-maskinen vi har testet på en lang stund.

09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Test: MSI Infinite A

Test: MSI Infinite A

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Kim Olsen

MSI har laget enda en totalløsning for gameren som ikke vil bygge en spill-PC selv. Vi har testet MSI Infinite A...



Loading next content