Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Shin Megami Tensei: Persona 3

Vi kan vel alle med et glimt i øye nå innse at konsollene Gamecube og Xbox er stein døde og har vært det i noen år, kanskje ikke så rart i med tanke på at både Xbox 360, Wii og nå Playstation 3 har vært på markedet en god stund. Det fascinerende er at det er en konsoll som rett og slett ikke har planer om å kaste inn håndkle med det første, selv om det er kommet noen nye big brothers på markedet. Japanerne elsker den en gang så feite slasken og nåværende anoretikeren til og med fortsatt mer en Xbox 360. Konsollen kom ut i 2000 og har nå 8 år underbelte og still going strong. (Det er vel bare gameboy som kan skryte av noe lignende). Men hva er oppskriften for en slik leve tid? Ganske enkelt, just keep making damn good games! Som det fleste av dere har skjønt for lengst snakker jeg om Playstation 2. Men hvorfor babler jeg sånn om det nå? Jo fordi ps2 fikk i februar et av sine beste spill noen sine og det var Persona 3 !

Det første spillet i Persona serien så først dagens lys i Japan og USA i 1996, nummer 2 som ble laget i 2 ulike versjoner kom ut i 1999 og 2000 der den ene av disse spillene bare kom ut i Japan og det andre kom ut i både Japan og USA. Spillene ble laget av veteranene i bransjen ATLUS og fikk ganske gode kritiker verden over, men dette førte uansett ikke til at ATLUS ville gi spillene ut i europa. Så nå for første gang i 2008 får vil muligheten til å oppleve Persona 3 og det er litt av en opplevelse!

I Persona 3 inntar du rollen som en high school emo gutt som akkurat har begynt på ny skole. Etter mye frem og tilbake lærer du fort at vår egen verden består av flere dimensjoner. Det er den vi kjenner til, drømmene våre og en dimensjon som heter dark hour. De fleste av oss kommer til drømme dimensjonen om kvelden, men noen har muligheten til å reise til dark hour om natten. Noen kan takler inntrykket fra dark hour mens andre blir gale av hva de opplever der. De sterke for muligheten til å ta styring over sine egene indre personas (demoner) under dark hour. Men for at lokke personaene ut må man ta en evoker (les pistol) til hode og fyre av. Har du nå falt ut av alt jeg har sagt? Alt er bare rot? Tenkte meg nok det. Historien er så herlig og bizarr at man må spille spillet for i det hele tatt få en snøring om hva historien dreier om!

Som historien er gamplayet i spillet delt opp i to. Om dagen spiller du tilnærmet i beste the sims stil hvor du skal bygge opp sosiale nettverk med å få deg flest mulig venner, bygge opp din egen sjarm, kunnskap og mot. Disse tingene vil igjen gi utslag i form av styrke på dine personaer i den andre delen av spillet.

For om natten under dark hour blir skolen din omgjort til et helvetes reir (men det visste vi alle fra før) med fullt av demoner hvor monster jaktingen kan starte. I denne delen av spillet er det veldig klassisk turn based rpg. Tvisten med kamp systemet er som alle andre Shin Megami Tensei spill at man må utnytte motstanderens weak point om det nå skulle være ild, is, elektrisitet osv.. finner du weak point får du ekstra en runde før motstander får angripe, men finner motstanderen ditt weak point, ja da er det bare å laste opp save gamen. Weak pointene er med å bygge opp et kompleks kamp system der en må tenke seg nøye gjennom hvilken personaer en skal bruke i hver eneste kamp. For det er hele tiden disse personaer en bruker under kampene og disse har sine egene styrker og svakheter. Det er drøssvis av personaer og om ikke det er nok kan du smelte sammen personaer å lage deg nye.

Det eneste snodige med kamp systemet er at man kun styrer hovedpersonen, resten styres av maskinen. Dette kan virke litt snodig i starten, men de har god AI og man kan gi de ordre i form av noen lignende til gambits fra Final Fantasy 12


Spillet er tidsbasert og ved hver fullmåne er det ny boss fight. Så mellom hver bossfight må du med omhu prioritere sims skolegang og når du skal jakte demoner om natten å bygge opp styrken på karakteren din.

Musikken i spillet er veldig moderne pop musikk som er utrolig fengende og man går ikke lei med det første. I noen sekvenser er det voice acting og den er veldig bra i dette spillet. Grafiken i spillet presser ps2 til det maksimale med flott cel-shading grafikk. Video sekvensen er fullstendig animert manga stil.

Kort oppsummert et veldig bra spill som jeg syns soleklart fortjener en plass blant topp 5 rpger på ps 2 gjennom tidene. De triste er at det ser ut som ingen norske leverandører ser ut som har planer om å gi ut spillet. En skam for et så utrolig bra spill! En sterk 9'er.

Samlet karakter: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10