Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

F.E.A.R.

Noen mennesker frykter slanger noen frykter haier, men jeg frykter små jenter i rød kjole. Vis du spiller dette spillet så vil du virkelig forstå hvorfor.

Før jeg hadde prøvd F.E.A.R så hadde jeg egentlig ingen erfaring med skrekk spill. Jeg tenkte " hvordan kan et spill skremme ?" Men vis det er en ting F.E.A.R klarer er det å leve opp til navnet.

Det starter ganske rart, du hører en baby hyle og du skjønner egentlig ingen ting. Så får du vite det lille av historie som er om personen du der. Du jobber for F.E.A.R ( First Encounter Assault Recon ) og din jobb er å stoppe alle overnaturlige ting som truer mennesker. Det kommer mye mer historie etter starten men vil ikke avsløre så mye får det kan ødelegge litt.

Du starter alt med å jakte på en Kannibal. Så enkelt er det men det tar ikke lang tid før spørsmålene kommer. For denne kannibalen har en arme av soldater som ingen vet hvor kommer fra. Og mest av alt hvorfor er det en liten jente som dreper det meste hun ser. Spillet handler for det meste om å svare på spørsmålene. Og etterhvert som man finner svar så kommer flere spørsmål også. Det er dette som virkelig engasjerer deg når du spiller.

Noe man fort merker er at grafikken ikke er helt på topp. Men det grafikken ikke klarer tar stevningen igjen før. Det tar ikke lange tiden før du har krypet deg sammen av frykt i sofa kroken. Den lille jenta i rødt skapte mange ganger en umenneskelig frykt i meg. Men spillet byr på mer en skrekk det byr på skikkelig action. Du har flere våpen som lar deg virkelig få ut din indre Rambo. Du kan sprenge folk med en granat, du kan brenne bort alt kjøttet på et menneske men en laser eller du kan skyte nåler som spidder mennesker. Dette spillet passer virkelig ikke for små barn. Men det som virkelig gir deg den store opplevelsen er slow motion som du kan bruke når du vil. Dette gir deg muligheten til å bekjempe mange fiender samtidig.

Miljøene du kjemper i er fine og detaljerte. Du får kjempe i bakgater og kontorer. Veldig mye kan ødelegges og dette gir deg en skikkelig action følelse. Nesten alt kan bli ødelagt og dette merker man lett når man bruker granater og slikt.

Fiendene er smarte og bruker miljøet bra. De kan hoppe over ting, komme gjennom et vindu og slikt. Du møter alt fra roboter til spøkelser. Monolith klarer virkelig å gi deg en adrenalin opplevelse som få klarer.

Lyden/musikken i spillet er ganske godt laget. Det kan kanskje bli litt lite variasjon men lyden blir brukt godt til å lage en bra stevning. Vist vi tenker på lyden er det kun et problem. Når folk snakker til deg over radio så er det veldig lavt. Man sliter med å høre hva dem sier dette hindre folk i få med seg historien 100%.

F.E.A.R har også en online del. Denne delen er helt ok men jeg følte ikke for å bruke så mye tid på den. Men det er artig å spille F.E.A.R online selv om det ikke er så mange som spiller det nå. Men denne delen er ikke noe i mot singelplayeren. Jeg synes det ser ut som om det var singelplayeren de satset på og bare la til en online del.

F.E.A.R har noen minuser men alt det gode får deg til glemme det. Jeg anbefaler dette spillet sterkt. Du får en opplevelse som få spill byr og i dag er dette billig å kjøpe. Løp og kjøp!

Grafikk: 8
Gameplay: 10
Lyd:8
Holdbarhet: 9

Pluss med spillet : En kjempe god action opplevelse, fryktelig skummelt, en bra historie

Minus med spillet : Snakkingen er lav, grafikken er litt gammel, passer ikke for folk som lett blir skremt

Format:
PC,360 ( Testet ),PS3
Sjanger:
Action
Utvikler:
Monolith
Utgiver:
Vivendi Universal
Distributør:
Vivendi Universal
Antall spillere:
1-16
Utgis:
16 Juni 2005 ( PC )

Samlet karakter: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10