Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Grand Theft Auto IV

Datoen er 29. april. Etter en lang skoledag drar jeg meg bort til spillbutikken. Som forventet stod det glinsene Grand theft Auto coveret i hylene. Den første virkelige forsettelsen siden GTA III har ankommet. Men kan den leve opp til forventningene?

Navnet ditt er Niko Bellic. Du har reiser til Liberty city for raske biler, luksus boliger og damer. Dette er hverfall det Roman har fortalt, fetteren til Niko. Niko møter realiteten, og sannheten er langt fra det Roman har lovet. Etter en liten kjøre tur kommer du til huset du skal bo i. Luksus vilaen ifølge Roman. Det viser seg at huset er en nedstøvet kåk, og Roman er slett ikke rik, han eier et Taxifirma. Niko Bellic tar dette fint, i håp om å komme seg vekk fra gamle minner.

Liberty city er ikke som Vice city. I Liberty city er det mørkt, og organisert kriminalitet herjer byen. Man vet aldri hva som befinner seg i de mørke smugene. Byen er ikke like stor som San Andreas, men liten er den ikke. Den er delt opp i seks distrikter: Dukes, Bohan, Broker, Algonquin, og Alderney
Niko Bellic er en kjempe personlig karakter. De som ikke kjenner han så godt mener han er kald, men på innsiden er det noe som plager han. Noe fra fortiden.

Lyden av høye skuddvekslinger bærer over hele Liberty City. Lyden i GTA IV er veldig god, og stemmeskuespillet er fantastisk. De klarer virkelig å gi liv til karakterene.

Siktesystemet har fått en stor overhaling fra de tidligere spillene. Det elendige auto-sikte system er vekke, og har blitt litt mer Gears of war aktig. Man kan seffølgelig ha auto-sikte på.

Livsystem er en måler som går rundt radaren. Du tåler en del, men det trenger du for vanskelighetsgraden er sky høy. Man fyller liv ved å spise, eller finne førstehjelpsskrin.

Grafisk er spillet veldig pent. Det har komt ut spill med bedre grafikk, men med tanke på størelsen er den kjempe flott. Det er ikke noe loading unntatt kuttscenene, så man kan kjøre gjennom hele byen nonstop vist man vil.

Noe du ikke klarer deg uten i Liberty city er mobilen din. Med den kan du lage avtaler, få oppdrag, og høre på elendige ringetoner. Til slutt ender det opp med at man ikke vet hva man skulle klart seg uten.

Den nye Euphoria fysikken gjør hit and runs et fryd for øye. Denne fysikken er veldig spessiel. Ragdoll er blandet med CPU, så når man faller prøver personen å holde seg for fjeset, eller andre bevegelser. Denne fysikken har også et ballansesystem.

En stor del av spillet er ditt sosiale liv. Da bruker man mobilen til å lage avtaler med venner. Du kan dra å bowle, spille darts, eller bare ta seg en drink. Alle individe har sin favoritt aktivitet, som man finner fort ut av. Vist man får god kontakt kan de hjelpe deg. Foreksempel å selge deg våpen.

Politijaktene har blitt mer spennende og nervepirrende. Vist du får politiet etter deg, dukker det opp en radius på kartet. Du må komme deg ut av radiusen uten å bli sett. Der du ble sist er senteret til radiusen. Jo flere stjerner du får, jo større radius.

Når du har gått gjennom det veldig lange spillet er den en helt ny multiplayerverden som venter. Det er opp til 16 spillere på hver server, og 14 forskjellige gamemodes. Eller du bare kan ta alle sideoppdragene.

Konklusjon

Grafikk 9
Spillbarhet 10
Historie 10
Holdbarhet 10
Lyd 10

Medlemsanmeldelser38
Samlet karakter: 8.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10