LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Norsk
      MEDLEMSANMELDELSE

      Crysis

      I hele år har jeg gått og ventet på Crysis og forventingene har vært skyhøye. Gleden var stor da vår snille postmann kom med en meget etterlengtet pakke. I pakken lå Limited Edition av Crysis og spenningen var til å ta og føle på. I flere timer lå spillet og hånet meg og etter at arbeidsdagen var over kunne jeg endelig installere spillet som jeg hadde ventet så lenge på.

      Selvsagt hadde jeg spilt demoen og vært med beta-testingen av multiplayer-delen, så jeg hadde en viss anelse på hva som ventet meg. Det spillutvikleren Crytek hele tiden har sagt til oss i media er at spillet skal være en skjønn grafisk opplevelse vi aldri har sett maken til. Da FarCry ble lansert 23. mars 2004 var det mange som sa at dette var årets spill og for meg har spillet en viktig plass i mitt spillhjerte. Ikke bare var det grafiske unikt, men spillet hadde en dybde ingen andre spill i samme sjanger dengang hadde. Etter en god del banning og frustrasjon klarte jeg å gjennomføre FarCry som på mange måter var perfekt i mine øyne.

      I dag skal Crysis gi oss samme kicket som FarCry i sin tid klarte og jeg må fra første stund si meg enig at spillet har stått til forventningene. Ikke bare er spillet ufattelig godt snekret sammen, men interfacen og mulighetene til onlinespilling er og bra ivaretatt av Crytek.

      Selve historien er kanskje ikke så unik, men resten er noe av det flotteste jeg har sett. Detaljegraden kan få hvem som helst opp i himmelen. Hver en eneste ting har tusenvis av detaljer. Grafikken er så fotorealistisk som det går an å komme (vel og merke med en heftig PC). Alle bevegelsene som finnes, dyrene som er med på å gjøre spillet levende, gir det til tider gåsehud. I tillegg kommer ødeleggelsene som kan ordnes med en granat eller et skudd med en bazooka. Et eksempel - på himmelen kan du se en klynge fugler fly, for å teste ut detaljene, skjøt jeg mot fuglene og tro det eller ei, de jeg traff falt ned på bakken med en sky av fjær i rundt seg. Det er nettopp dette som gjør at du blir så overveldet. Pixlene er ufattelig mange og dette gir deg en detaljgrad ingen andre spill har klart hittil.

      Gameplayet og muligheten med drakten er fet og det gjelder å spille taktisk og bruke draktens styrke til rett tid. Jeg spiller Crysis på normal og til tider er det så vanskelig at jeg i ren frustrasjon river av meg de få hårstråene jeg har igjen på hodet. AI'en er så enorm god og fienden så enorm smart og bruker omgivelsene til å gjemme seg. Man kan ikke løpe frem som Rambo og skyte vilt i rundt seg, da går det ikke lenge til du ligger drept i en blodpøl. Nei, her gjelder det selv å bruke omgivelsene taktisk slik at fienden ikke ser deg og slå til på det mest utenkelige tidspunktet. Fienden skal ikke vite hva som slo til. Å kunne skyte på ting i nærheten av fienden som igjen enten faller sammen eller eksploderer og som fører til fiendens død, er så herlig. Ta i bruk biler, stridsvogner m.m. og gjør livet surt for de som prøver seg. Bruk drakten og usyneliggjør deg, eller dobbelt så sterk, løpe kjappere enn Sonic eller for den saks skyld sleng på ekstra beskyttelse. Dette hjelper deg videre i brettet og måten Crytek har implentert draktens viktige funksjon i spillet er imponerende.

      Gameplayet er stilig og du beveger deg fritt i store, detaljerte landskaper som til tider får blodårene til å utvide seg, mens hjertet febrilsk pumper hardt for å følge dine stressende øyeblikk. Jeg har lest omtalen av Crysis som Petter Hegevall har skrevet og jeg er så enig som det går an. Karakteren på 10 var rettferdig og spillet er unikt og i mine øyne. Jeg skal gjennomføre det om jeg så må få i meg en parykk. For selv med meget vanskelig situasjoner og irriterende mange fiender, så skal jeg gjennomføre det.

      Så til deg som fortsatt sitter og vurderer om du skal kjøpe spillet. Har du en kraftig PC med et relativt nytt skjermkort og en Intel Duo Core 2.4 prosessor eller høyere samt mimimum 2GB RAM. I tillegg liker du actionspekkede spill, kjøp Crysis og vær med å gråt sammen med meg i ren glede - for jeg er nok en gang hektet og denne gangen har Crytek klart det igjen og spillet heter ikke FarCry, men Crysis.

      Crysis ble kjørt på en:
      Intel Core 2 Extreme QX6850 3GHz 1333Mhz Socket LGA775, 8MB prosessor. EVGA 8800 GTX m/768MB DDR3 RAM - overklokka versjon, 2GB 6400 RAM fra OCZ, Creative SB X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty Professional Champion Edition lydkort.

      Grafikken kjøres på fullt med 8x anti aliasing, alle effektene på high og med en oppløsning på 1680x1050 (som skjermen min NEC Multisync 20WGX2 takler).

      Har du bestilt eller kjøpt Crysis? Hvis ikke, så bør du gjøre det - bedre grafikk finner du ikke i noe annet spill i dag...

      Medlemsanmeldelser9
      Samlet karakter: 9.7/10
      1
      2
      3
      4
      5
      6
      7
      8
      9
      10