Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Assassin's Creed

Jeg går sakte og ser på mitt offer. Han går rundt og inspiserer sine arbeidere. Han vet ikke at mannen som vil drepe han stirrer på han. Han vet ikke at døden er rett rundt hjørnet. Jeg gjør mitt våpen klar, og går sakte mot han. Ingen merker meg, folk snakker, mennesker kjøper mat fra boder rundt omkring. Jeg nærmer meg han, hjertet mitt slår fortere! Jeg står 1 meter unna han. Jeg ser på han i 1 sekund, før jeg slår til. Han dør på noen sekunder, han forteller meg noen ord. Dette er bare 1 av flere mord som jeg har gjennomført på Assasin`s Creed!

I Assassin`s Creed er du Altaïr, Midt-Østen beste leie morder. Din jobb er å drepe mennesker som skader samfunnet.

Assassin`s Creed kombinerer stealth-action med store frie omgivelser. Det er som en mix av Crackdown og Hitman. Du kan hoppe fra hus til hus eller gjemme deg blant munker, og lure deg forbi vakter. Man har flere valg, så det finnes flere måter å ta seg fra punkt A til punkt B. Man merker fort at Ubisoft har arbeidet hardt men spillet, og spillet imponerer.

Noe man fort merker er at grafikken er ganske rå. Detaljene er fine, og byen er bra lagd. Jeg personlig ble dypt imponert første gang jeg så Jerusalem, og enda mer imponert etter å ha sett de andre byene. Byene på spillet er veldig bra laget. Det finnes mange steder man kan klatre, flere steder man kan gjemme seg. Det er utrolige mange muligheter og slikt. Man skal også ri mellom byene, og miljøene er vakre. Ubisoft har virkelig gjenskapt Midt-Østen bra. Det er en stor opplevelse første gang du ser en av stor byene. Jeg ble ganske imponert.

Historien er også ganske bra. Du er som sagt Altaïr en kjent leiemorder. Men en dag, så bryter du reglene til dine arbeids givere. Du blir fratatt alle dine våpen, og mister all respekt blant dine leiemorder venner. Du må drepe flere mennesker som skaper problemer i samfunnet, for å få dine våpen, triks og respekt tilbake. Men mens du dreper så merker du noe rart, du vet ikke alltid hvorfor de må dø. Og dette er alt jeg vil si, for resten må nok spilleren selv få finne ut av. For tro meg, spillet er mer en historien om en leiemorder.

Spillet er ganske enkelt egentlig. Du får vite hvem du skal drepe og hvor personen bor. Du må reise til byen og snakke med en person som gir deg informasjon. Men du må også finne ut ting om ditt offer. Og for å finne ut dette, så du samle informasjon selv. Dette gjør du med å overlytte samtaler, stjele brev, gjøre små jobber for enkelte personer eller rett å slett banke informasjon ut av enkelte mennesker. Du velger selv hva du vil gjøre.

Men her kommer også problemet til Assassin`s Creed. Dette er egentlig alt man gjør på spillet. Du samler informasjon så dreper du ditt offer. Det blir for likt. Det blir ikke kjedelig, men uheldigvis så blir spillet dårligere etterhvert. Men dette er egentlig det eneste problemet som er. Det er noen små grafiske feil, men disse irriterte meg aldri.

Det er en ting til som gjør spillet spesielt. Det er at deler av spillet er i den moderne tid. Resten av spillet er satt til det 3 korstog. Jeg vil ikke si noe om hva som skjer i den moderne tiden, for det mener jeg man må oppleve selv.

Noe Ubisoft har klart veldig bra, er å skape levende byer. Folk snakker, folk handler mat, folk gjør rett og slett ting som får byen til å virke realistisk. Dette gjør at man med glede bare kan rusle rundt omkring for å se seg rundt omkring. Det skal også nevnes at man kan klatre på sånn circa alle bygninger som er, og dette gjør at man får utnytte Altaïr gode spenst veldig bra.

Stealth systemet fungere også bra. Du har en " måler " på skjermen som sier hvor mye folk merker deg. Er den hvitt så er det ingen som merker deg, er den grønn så legger folk merke deg til deg, er den gul så ser fiender på deg, blir den rød så er soldaten etter deg. Og tro meg den måleren vil lyse rødt ofte. Når den lyser rødt så må man flykte. Du må klare å komme deg ut av synsvinkelen til dine fiender så gjemme deg. Du kan sitte på en benk for å ikke skille deg ut, gjemme deg i en flokk med munker eller gjemme deg i en haug med høy. Men dette er ikke alltid lett , når man har 15 soldater etter seg. Men jeg kan si at å flykte er store deler av spillet, og det blir aldri kjedelig.

Kamp systemet er også ganske tøft. Man kan i teorien enter angripe eller gjøre " counter attack " . Det betyr at man blokker et angrep, så slår man tilbake. Man kan også ta og kaste fiender rundt omkring. Kampene på Assaissn`s Creed har bare et problem. Det er at de ofte føles så totalt urealistiske. Problemet er at de alltid angriper en og en. Det ser utrolig dumt ut når, 10 soldater angriper en og en. Hvorfor angriper dem ikke sammen ? Dette gjør også at det blir veldig enkelt å blokke så angripe tilbake. Men selv om dette blir litt irriterende så er det ganske heftig å drepe 15 soldater så springe fra 15 nye. Kampene blir også ganske repeterende i lengden.

Det er 3 store byer i spillet og Ubisoft har klart å få dem til å føles forskjellige. Designe på husene er forskjellige og de har alle sine egne kirker og slikt. Man merker at byene er varierte. Når man først spiller spillet så kan man bare gå i enkelte deler av byen. Dette demper utforskings lysten litt. Men de fleste vil kose seg når de hopper og spretter rundt omkring i de forskjellige byene.

Det som er synd med Assassin`s Creed er at det hadde muligheten til å bli en spill perle. Men Ubisoft har ikke tenkt på variasjon. Det er ikke artig å gjøre det samme om og om igjen. Spillet blir nok ikke husket som et mesterverk. Jeg er litt skuffet over Assain`s Creed. Men når alt kommer til alt så er spillet bra. Så vis du har lyst på en spennende historie, kule kamper, og masse heftig stealth-action så er Assasin`s Creed er bra spill. Men du må også klare at spillet er litt for lite variert.

Grafikk: 9
Gameplay:7
Lyd: 9
Holdbarhet:6

+ med spillet : Veldig fin grafikk, godt designet byer, bra historie, masse stealth action

- med spillet: Det blir rett og slett for lite variert.

Medlemsanmeldelser46
Samlet karakter: 8.1/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10