Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Lego Indiana Jones

I den senere tiden har det blitt snakket mye om Indiana Jones. Både jeg og barna har vært i fistel med tanke på det kommende LEGO Indiana Jones-spillet. Jeg vet ikke hvor mye tid vi har brukt på demoene, men det er mange. Da er det ikke bare snakk om min spilling, men også mine barns spilling. Både Emil (3 år), Markus (7 år) og Silje (10 år). Alle sammen har spilt demoene virkelig hardt og nesten tatt livet av min PC. Jeg har nesten ikke sluppet til på fritiden, for at de skulle spille demoen av LEGO Indiana Jones.

For ikke så altfor lenge siden ble spillet lansert og familien min (foruten madammen) gikk over stokk og stein da spillet havnet i hus. Aldri før har vi spilt så mye sammen som da spillet ble installert til PC eller lagt inn i Xbox 360-maskinen. Selve opplevelsen har vært enorm og vi har brukt mye tid på å finne skjulte skatter og hjulpet hverandre mot alle fiendene som har dukket opp.

Det spesielle med LEGO Indiana Jones er at spillet dekker de tre første filmene (ikke den siste - dessverre), og for meg som har sett alle filmene, kjente jeg meg igjen med en gang. Utvikleren Travellers Tales har vært veldig tro mot filmene og dette ser du fort på spillets oppbygning. Å gjennomføre spillet går rimelig greit, men det å finne alle de skjulte skattene er mye mer utfordrende. Vi har endevendt de første brettene i spillet og funnet mesteparten, men fortsatt er det skatter som ligger å gjemmer seg for oss. PC-versjonen er stilig og her kan man spille toplayer om den ene bruker tastaturet, mens den andre kan bruke en Gamepad. Dette funker veldig godt og både jeg og datteren min har hatt mange underholdende runder her. Grafikken er selvsagt kjørt på topp med maks oppløsning. Jeg har spilt mye på tastaturet og datteren min har brukt Saitek Cyborg Rumble.

Markus har spilt spillet mye sammen med sine venner og det har blitt hørt mange; "wow, rått, stilig, hvordan får jeg tak i den skatten der, svarte svingende" m.m og jeg har hatt mang en god latter bare av å høre på gjengen som har vært samlet fremfor spillet. Emil på sin side har kanskje ikke spilt så mye, men han har vært fascinert over spillet og sittet på timesvis å sett på oss. Selvsagt har han fått prøvd seg og enkelte ting har han taklet bra selv om han er litt for liten til å skjønne så mye ennå.

Grafikken er veldig detaljert og som jeg skrev tidligere meget tro mot filmene. Jeg har mang en gang sittet med frysninger over detaljene og det utvikleren har fått med seg. Jeg er mektig imponert. Spillet lyser av Indiana Jones og det er nesten så jeg kjenner lukten av en svett Harrison Ford i nærheten når jeg spiller. Alle karakterene er nøye tilpasset spillet og gjør at du fort finner stemningen. For barnas del, som kanskje ikke er like godt kjent med Indiana Jones får nå en bedre kjennskap til han og om ikke mange årene kan de nok også få se filmene.

Styringen i spillet er som vanlig bra (på lik linje med LEGO Star Wars: Complete Saga). Utvikleren har ikke lagt noe til tilfeldighetene og Travellers Tales har som vanlig finpusset kontrollene perfekt til spillet. Til og med bruken av tastaturet er enkelt og Markus har flere ganger vært den som har brukt tastaturet, mens jeg har fått gleden av gamepaden.

Dessverre inneholder ikke spillet noe fra den siste filmen (ville ha gjort holdbarheten enda bedre), men med så mange skjulte skatter, kan jeg love deg at du ikke blir ferdig med det første. Jeg for min del har satt av sommeren sammen med barna på å gjennomføre spillet og da med 100%, for til høsten kommer det andre spill som vi sikler etter.

Alt i alt er LEGO Indiana Jones er kongespill for hele familien - selv far. Jeg digger å spille sammen med barna og de digger (forhåpentligvis å spille sammen med meg - fossilen). Selvsagt sitter vi ikke timesvis i strekk og spiller, men fordeler det fint over uken slik at det blir litt nå og da. Mine opplevelser med spillet fine og spillet underholder mye for de som kjenner filmene, men for de som ikke er kjent med Harrison Ford og Indiana Jones. Kjenner jeg mine barn rett kommer de til å elske filmene når de en gang i tiden får lov til å se de. Nå venter vi på LEGO Batman og håper det spillet blir like bra som LEGO Indiana Jones.

Pluss: Detaljert grafikk med godt gameplay, fin steming og masse innhold. Passer godt å spille for hele familien.

Minus: Savner innhold fra den siste filmen, flere brett hadde ikke skadet.

Spillet kjørte knirkefritt på PC-en min med
Intel Core 2 Extreme QX6850 3GHz 1333Mhz Socket LGA775, 8MB prosessor. EVGA 8800 GTX m/768MB DDR3 RAM overklokka versjon, 2GB 6400 RAM fra OCZ, Creative SB X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty Professional Champion Edition lydkort, Cooler-Master Stacker 830, Philips AMBX Premium Kit, SteelSeries 5Hv2, NEC AccuSync LCD 22WMGX

Samlet karakter: 6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10