Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português
Medlemsinnlogging






Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
FacebookFacebook
Medlemsanmeldelse

Call of Duty 2

Skrevet av: HHH   2008-06-24

I skrivende stund er Call of Duty 4 ute, og CoD 5 er rett rundt hjørnet. Jeg synes likevel at det var på tide å gi dere HHH's syn på et av de beste WW2-spillene i historien: Call of Duty 2.

Forventningene til det andre kapittelet i Infinity Ward skråstrek Treyarchs's serie av militære skytespill, var veldig høye. Det første Call of Duty-spillet bergtok en hel verden av FPS-fans, WW2-tilhengere og egentlig gamere generelt. Høsten 2005 kom spillet ut til PC, og var et av lanseringsspillene til Xbox 360. Om du har tilgang til HDTV ser spillet marginalt bedre ut på Microsofts konsoll, men det er ikke store forskjellen det er snakk om.

I Call of Duty 2 inntar du rollen som tre soldater: En russer som kjemper for livet i Moskva og Stalingrad, en brite som utkjemper episke slag i Egypt, og en amerikaner (som dukker opp påfallende sent i kampanjen). Som sistnevnte soldat opplever du landgangen i Normandie, og diverse strider lenger inn i Frankrike.

Enspillerdelen er nesten dobbelt så lang som den man finner i CoD 4, men er etter min mening litt dårligere. Det blir litt repetivt etter hvert: Løp gjennom en bunker, skyt tyskere, spreng tre tankser, skyt tyskere, storm en landsby, skyt tyskere. Slik utspiller egentlig hele historien seg. Variasjonen i spillet baserer seg mest på sceneskifter: Fra ruiner i Russland, til ørkenområder i Egypt og landsbyer i Frankrike. Og over alt hvor man går kryr det med nazister. En ting jeg ikke likte så godt var håndteringen av kjøretøy; I noen baner får man nemlig æren av å styre tanks. Styringen, fysikken og kjørefølelsen er ikke så bra som jeg hadde trodd, og intensitiviteten fra resten av enspillerdelen er borte.

Vanskelighetsgraden i spillet er perfekt balansert. De to letteste vanskelighetsgradene gjør spillet enkelt nok for selv den ferskeste nybegynner. Men skrur man vanskelighetsgraden opp til Hardened eller Veteran begynner det hele å ligne på rent selvmord. Call of Duty 2 er flere ganger vanskeligere enn f. Eks fireren. Dette har kanskje noe med at våpnene er eldre og vanskeligere å håndtere, man har ikke flashbangs, man kan ikke skyte gjennom vegger, sprinte eller kaste granater tilbake den veien de kom fra.

Et av CoD 2's sterkeste kort er våpnene. De føles perfekt balanserte, passe vanskelige å håndtere, og lager autentiske lyder. Sniperrifla er passe tung, treig og kraftig, og Thompson-maskinpistolen bjeffer akkurat som den skal.

En av "nyhetene" ved dette spillet er at man kan kaste røykgranater. Røyken ser intet mindre enn fantastisk ut, og blir etterhvert en livsviktig del av arsenalet. Løp ut foran et maskingeværrede, og du blir automatisk redusert til kjøttdeig. Kast derimot en røykgranat foran maskingeværet, og du har plutselig en stor sjanse til å overleve.

Call of Duty 2 har også "krigsfølelsen" på plass. I de mest hektiske stundene faller medsoldater som fluer, granater eksploderer og kuler flyr i hytt og pine. Det gjør at gameplayet hever seg noen hakk. Grafikken i spillet kan ved første øyekast virke utdatert, men det er mer enn nok til å skape skikkelig stemning. Man legger egentlig ikke merke til de litt svake teksturene når man skyter for livet og kaster seg mellom forskjellig cover.

Spillet har også en god flerspillerdel: Store baner, forskjellige moduser og masse morro, både online og på delt skjerm. Her er det heldigvis ingen kjøretøy, og spilleren heller kose seg med varierte våpen, taktiske manøvrer, osv.

Kort oppsummert: Call of Duty 2 er absolutt verdt å sjekke ut, om du ikke allerede har gjort det. Spillet utgjør en god oppvarming før det femte spillet treffer hyllene, og jeg garanterer at det vil holde enhver FPS-fan ved kontrollen i 10-15 timer. Sterk åtter til Cod 2.

Pluss: Våpenhåndteringen, lyden, "krigsfølelsen", bra flerspiller og enspillerdel.

Minus: Litt repetivt, grafikken er ikke på topp, og kjøretøyene er alt annet enn en fryd å kjøre.

Grafikk: 7
Lyd: 9
Gameplay: 9
Holdbarhet: 8

Kommentere tekst

For å diskutere må du være innlogget. Om du ikke er medlem ennå - bli medlem nå!

:D :) :( :-o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: ;-) :idea: :arrow: :| :mrgreen: :clap: :dance: #-o =; :^o [-X :pray: 8-[ :sick: :-# [-( :-k :-- Bold Italic Underline Spoiler


Kommentarer
  • Skrevet av: Crazy Kraken
    2008-06-24 15:49
    Ekstremt god amneldelse! Perfekt lengde, passe kritisk og du har et godt språk. Jeg er også helt enig med deg!
     
  • Skrevet av: Predator
    2008-06-24 15:50
    Utrolig god anmeldelse.

    Gleder meg til å lese flere anmeldelser av deg.
     
  • Skrevet av: HHH
    2008-06-24 15:52
    Tusen takk for gode tilbakemeldinger!
     
  • Skrevet av: arnej
    2008-06-24 15:58
    Dette tror jeg faktisk er en av de beste anmeldelsene jeg noen gang har lest, da mener jeg det også. Jeg tror dette er bedre enn noe annet jeg har lest her på GR, bedre enn de ekte anmelderne!!! Utrolig bra, og helt enig med deg!!!
     
  • Skrevet av: HHH
    2008-06-24 16:27
    Takk, arnej!

    Nåja, god er den ikke. Men jeg må innrømme at jeg ble rimelig fornøyd.
     
  • Skrevet av: Matscoolio
    2008-06-24 16:38
    Veldig bra anmeldelse. Jeg fikk aldri spilt dette spillet særlig mye pga dårlig PC, og nå fikk jeg enda mer lyst til å spille det!
     
  • Skrevet av: Golden Renegade XL
    2008-06-24 16:50
    Veldig bra anmeldelse! Det som jeg liker minst med dette spillet er at Thompson maskinpistolen bare har 20 skudd...
     
  • Skrevet av: arnej
    2008-06-24 17:31
    jo, den er SÅ god
     
  • Skrevet av: Jack the Lack of Crack
    2008-06-24 20:19
    Meget god anmeldelse, HHH!

    Liker veldig godt hvordan du formulerer deg, og du får til en veldig god flyt og variasjon i språket! Siterer Predator: Gleder meg til å lese flere anmeldelser av deg!
     
  • Skrevet av: Shavis
    2008-06-24 20:34
    bra anmeldelse
     
  • Skrevet av: HHH
    2008-06-24 21:51
    Takk for skryt, alle sammen!
     
  • Skrevet av: Prebaland
    2008-06-24 22:42
    En veldig bra anmeldelse. Du skriver mye bra, og du får med deg veldig mye også. Fin lengde på spillet også. Men jeg savner noen små ting. Du burde nevne hvordan gamemodes det finnes.

    Du burde også snakke om AI i spillet. Er medsoldatene dumme som kuer, eller er de smarte og gjør ting som virker troverdig. Hvordan er snakkingen, har du enten en skikkelig realistisk dialog eller roper en fyr " Enemy spotter " 10 ganger på rad.

    Men dette er fortsatt en utrolig bra anmeldelse. Jeg synes det er overdrevet å si at dette er bedre en alle medlemanmeldesene som er, eller å si at du skriver bedre en de som jobber i gr. Men dette er som sagt en veldig bra omtale.
    Håper du tåler litt kritikk
     
  • Skrevet av: arnej
    2008-06-24 23:56
    om dette ikke er en bedre anmeldelse enn det de som jobber i gr lager, er det jaffal den beste skrevet av andre medlemmer det er jaffal min mening

    men jeg er nok litt enig med prebaland når det gjelder AI i spillet og dialogen.

    men den er best uansett (anmeldelsen)
     
  • Skrevet av: Jack the Lack of Crack
    2008-06-25 02:38
    Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men når jeg skriver en anmeldelse er det alltid ett eller annet jeg glemmer. Ofte noe jeg har tenkt mye gjennom. Som f.eks bakgrunnslyder. Jeg har sitti og pønsket ut et avsnitt (på forhånd så klart) ++ om hva jeg skal skrive om bakgrunnslyder i anmeldelsen, og vips: jeg glemmer fullstendig å skrive om bakgrunnslyder.

    Vel, det jeg prøver å si er at jeg regner med at de fleste glemmer å skrive om ett eller annet mens de skriver anmeldelsen, og det kan de ikke klandres for!
     
  • Skrevet av: HHH
    2008-06-25 08:55
    Takk for konstruktiv kritikk, folkens!

    Når det gjelder AI'en i dette spillet, er den verken nevneverdig god eller dårlig. Verken medsoldater eller fiender er dumme, men heller ikke spesielt smarte. Tankegangen deres består mest av: Ta dekning, skyt, kast granat, repeat.

    Dialogen i spillet er som AI'en. Ikke fantastisk bra, men heller ikke dårlig eller repetiv. Jeg er nok enig med JtLoC: Det er ikke så lett å huske på absolutt alt i en anmeldelse.
     
  • Skrevet av: Prebaland
    2008-06-25 16:13
    Alle glemmer å skrive ting ja. Men da blir det leserens jobb ( oss ) å minne skriveren på det.
     
  • Skrevet av: Spillpwnern
    2008-06-26 23:36
    Dævven du skriver bra!

    CoD 2 var et dritbra spill. Mye mer stemning i grafikken der enn i f.eks treeren.

    Nok en gang: Bra anmeldelse!
     
  • Skrevet av: HHH
    2008-06-27 15:38
    Takk, Spillpwnern!
     
  • Skrevet av: rocker
    2010-06-11 22:13
    Det er gøy å skyte nazister!
     
 
Min karakter:8/10
4 medlemsanmeldelser
Samlet karakter:7.8/10
Info
Poll Hva er viktigst for deg når du skal kjøpe et nytt spill?
  • 0% Grafikken og lyden
  • 42% Holdbarheten
  • 25% Historien
  • 0% Flerspilleren
  • 33% Enspilleren
  • 0% Kontrollene
  • 0% Prisen
Resultat

USERTV

Sortering: Siste / Mest viste / Mest kommenterte

0
DGF søger folk

DGF søger folk

av DGF_Danish_Ice

Dette er et klip fra en af vores aftner, kig ind på vores side for at se mere. www.danishgameforce.dk



0
Battlefield 2 [PC] | Testar online via GameRanger

Battlefield 2 [PC] | Testar online via GameRanger

av zedk8

Eftersom GameSpy servrarna är nere så går det utmärkt att skapa ett konto på GameRanger och spela online via det programmet. (Tror att det var GameSpy som höll igång BF2 servrarna men är osäker). Spelar på Wake Island 2007 kartan som kines. (C) Digital Illusion, EA Games.







0
Surprise!

Surprise!

av Imperial scout

After having been harassed by a certain alien for two missions in a row, I thought I was going to be safe. I was wrong.