Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Max Payne

Max Payne ble lansert i julen 2001 til pc og senere ps2 og xbox. Spillet ble sett som det beste spillet i 2001, her er min mening:

Max Payne(aldri skjønt at han heter max smerte, men det er sikkert en liten spøk fra rockstars side) har en kone og et nyfødt jente barn som bor i et hus i en fin by. Når Max kommer hjem fra jobb, er huset helt stille. Max finner at det er noe galt og finner datra og kona brutalt myrdet. Max kan ikke la syndebukkene slippe unna med det, og jakten kan begynne.

HISTORIE: Som jeg sa ovenfor så er familien hans myrdet, historien er tragisk, voldelig og en manns jakt etter hevn er fantastisk. Man tenker sikkert "jaja, denne har jeg hørt før" jo det har man, men Max Payne gjør det så mye bedre!

GRAFIKK: "WOW!" tenkte jeg, dette spillet er skamlekkert, ja lekrere enn Gwyneth Paltrow. Ok grafikken er ikke pen i dag sammen liknet med crysis, Geow og Cod 4, men på den tiden var det slik at du fikk "en crysis faktor".
Fysikken er og helt "WOW!". Trebokser sprenger, rester av veggen faller ned, du kan slå ihjel rotter, ødelegge glass og dataer, varige merker med slag og kuler på veggen(!) og mye mer! Og blodet flyter som bare det.

GAMEPLAY: Det fantastiske med Max Payne er at det er så moro å spille! Det nye som legges inn er "bullet time" som gjør at du kaster deg i slow motion, som skaper en strategi. Vel det er moro å kaste molotov på sinnsforvirrede narkomane. En ting som jeg ikke liker med spillet er drømmebanene, de er spilt inne fra hodet til Max når han sover eller er slått i svime. De går ut på å løpe rundt i en labyrint av vegger og mørke, så kommer en haug med blodspor som du skal følge (hallo?) dette var egentlig drit kjedelig, men det meste av historien er fortalt via drømmene.

Holdbarhet: Spillet varer knappe 10-13 timer første gang. Og da får du to nye moduser som heter New York minute og hard boiled. Førstnevnte er at du har en stoppeklokke som viser tiden du tar på hver bane, sistnevnte er en høyere vanskelighetsgrad. Jeg har spilt Max Payne over 5 ganger, og kan si at det er fortsatt gøy, men man blir lei etterhvert.

LYD: Skal jeg si storslagent? Lyden er vakker, våpnene lager lydene de skal, skurkene skriker, rottene lager rare lyder når jeg dreper dem, og skurkene små prater før de ser deg, som lager en vakker stemning og objekter som glass og tre knusesr høres det veldig bra ut.

SUM: Jeg har drept en haug med folk, jeg har lett etter mafiaen i en snøstorm, jeg har blitt slått ned av en psyko som syntes tegneserie vold er intressant, jeg har drept en overtroende kristen og fått den herlige smaken på hevn. Og min Gamer brødre, dette er det beste action spillet noensinne! (i mine øyne)

Grafikk: 10/10
Historie: 9/10
Gameplay:10/10
Lyd: 9/10
Holdbarhet:9/10

Kjøp dette nå!


OBS OBS! Barn, spillet er 18+!

Og skjekk ut Epic end i Max Payne! SPOILER ALERT!

http://youtube.com/watch?v=lNLaPiiZdRQ

Samlet karakter: 10/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10