Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

The Settlers: Rise of an Empire

Jeg har alltid vært fan av The Settlers serien. Jeg begynte med Settlers III, fortsatte med Settlers IV og stoppet hardt og brutalt med demoen til Settler V. For et større makkverk enn det, skal man lete lenge etter... Så spørsmålet er: Hvorfor velger BlueByte å følge dette sporet?
Hvorfor velger de å gå bort fra de feite vikingene? Den skjulte humoren? Alt som de gode gamle Settlers spillene hadde! HVORFOR?
Det strategispill egenlig handler om er jo å utslette fienden.. I dette spillet er krig blitt så nedtonet at det er på grensen til det latterlige! Her kan man velge mellom 2 UNITS!!! Ja! 2! Buemenn og Sverdmenn. Det er så tragisk at jeg kan ikke få sagt det en gang. Kan man oppgradere dem? NEI! Man kan brenne bygninger med dem, men etter at de ha kastet en fakkel hver må de springe heeele veien hjem for å få en ny også springe tilbaaaake igjen for å kaste osv. Det som derimot fungerer på spillet er oppbygningen av samfunnet og de hyggelige figurene, men dette redder ikke spillet fra å bli en Settlers parodi. Og når det i tilegg bare finnes et lag?! så blir spillet så ensformig at det ikke er kjekt i mer enn en time...
Jeg hadde store forventninger til dette spillet.. Bluebyte sa de skulle gå tilbake til røttene av serien.. Det gjorde de definitivt ikke!

Samlet karakter: 7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10