Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Metroid Fusion

Skrevet av: Loffa   2008-07-16

Metroid Fusion, spillet som for meg er selve symbolet på hvordan et 2D-spill skal være. Hvis det er ett spill som fortjener min første anmeldelse så er det dette!

Spillet begynner med at Samus og et forskningsteam skal gjennopprette økosystemet på SR-388. (Som også var stedet handlingen i Metroid II: Return of Samus foregikk.) Et livsfarlig virus kalt "X" Har tatt over planeten. Dette viruset kopierer sitt byttes sinn, form og styrke, for deretter å drepe det. Noe jeg antar du tar som en selvfølge er at Samus blir angepet av dette viruset! Hun overlever heldigvis på uforklarlig vis! Hun våkner på et forskingsfartøy, men alt er ikke som det skal være! Samus' genetikk er forandret og hun har nå evnen til å livnære seg på det engang så farlige viruset "X"! Hun vender tilbake til SR-388 og det er da eventyret begynner!

(Jeg vil nødig avsløre mer!)

Gameplay har alltid vært det som enten skaper eller ødeleggere et 2D-spill og det er en skjør balanse mellom suksess og fiasko! Heldigvis kliner Metroid Fusion til å treffer spikeren på hodet! Det er utrolig gjennomført og i sekundet du blir lei av å knerte fiender kommer det en boss, og i sekundet du blir lei av bosser kommer enn hard nøtt rett i knotten på deg! Fusion har en balanse som nærmer seg grensen til perfeksjon!

Ikke mye er forandret fra de tidligere spillene, men det er akkurat slik fansen elsker det! Utfoskningselementet i spillet er noe av det jeg personlig liker best. Den tilfredsstillelsen du får av å utforske hver eneste krik og krok for å finne skjulte powerups skal du lete lenge etter! Alt ved spillet er utrolig bra gjennomført! Både historien, (Som forøvrig er noe av det beste innnenfor 2D-spill!) musikken som skaper den gode metroidstemningen serien er kjent for, og gameplayet som er av øverste klasse! Men det beste ved spillet er kanskje følelsen av ensomhet. Det gir deg en opplevelse som er helt uforklarelig og som bare Metroid spill har!

Men ikke alt er en dans på roser! Hvis du først sitter fast, vil du mest sannsynlig sitte fast en GOD stund! Spillet er også ganske kort, avhengig av om du bare vil gå rett på sak eller utforske og finne hver eneste skjulte ting! Det er også en god del backtracking, men ingen av disse tingene har noensinne brydd meg!

I løpet av spillet kommer du til både å oppleve desperasjon, ro, frustrasjon, glede, tilfredsstillelse og panikk!

Alle disse elementene blandet sammen gir deg et nærmest perfekt spill! Den eneste grunnen til at jeg ikke gir det en 10'er er vel det at etter MIN mening finnest det ikke noe som er perfekt!

Grafikk - 10

Utrolig design på både karakterer og omgivelser, ekstremt varierte "brett" gjør at spillet fortjener en 10'er for grafikk!

Lyd - 10

Lyden er noe av det som for meg utgjør 1/3 av et spill og musikken her er spektakuler! Den skaper en stemning som matcher spillet perfekt!

Gameplay - 10

Ikke mye er forandret, men det er sånn en ekte fan vil ha det. If it isn't broke, don't fix it!

Holdbarhet - 7

Spillet varer ikke mye lengre enn 4-5 timer ved første gjennomspilling, men hvis du tar deg tiden til å finne alt der er å finne og få 100% Clear, kan spillet vare deg en opptil 7-8 timer. For en veteran som meg tar det derimot bare 1 time og 55 min å vinne spillet med 100%! (Ja, jeg skal slutte å skryte nå!)

Konklusjon

Hvis du finner dette gullkornet på i en
"Brukt"- hylle er det vel verdt å kjøpe spillet!
Ett av mine mest verdsatte og for ikke å snakke om mest velbrukte spill! Det er rett og slett Nintendomagi på sitt beste!

Samlet karakter: 8.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10