Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Emperor: Battle for Dune

Skrevet av: Andzel   2008-07-25

Emeperor: Battle for dune er laget av Intelligent Games og Westwood Studios. Det kom ut i år 2001.
Det er et strategi spill som handler om at du skal ta over en planet og hele universitet.

Hva er det som skjer?
Vis du har spillt Dune 2000 så husker du godt hva som har skjedd. Emperor Corrino blir drept av sin konkubinat som heterLady Elara. Landraad har kommet helt ut av kontroll og blir til et kaos.
Du skal krige på selve planeten Arrakis og den som vinner får planetet og selve spicet og der etter blir en leader
i selve Padishah Emperor styret. Selve sandormene er tilbake "Sandworms" og til slutt må du drepe selve "mora" til sandormene the Emperor Worm.


Kjente folk?
Når du starter spillet kommer du til å kjenne igjen folk i fra eldre Dune spill. Du får igjen tre lag å velge imellom
og det er de samme som før: De snille Astreides, de hemmeligfulle Ordos og de slemme Harkonnen. Når du velger selve Harkonnen får du velge senere hvem som skal bli lederen til selve Harkonnen.
Men nå kan du få 5 andre gjenger med deg. De Tleailaxu som bruker zombier og andre ting mot deg selv, eller de Ixians hemmeligfulle teknologi. Fremens som har vært på selve planeten lenge, er mennesker med dødelige våpen.
Sardaukar har dødelige våpen men veldig trege og til slutt har du de som bruker "menneske ting" og hemmeligfull teknologi mot deg.
Westwood er kjent med å ha scener imellom kampene og når du kommer utover i spillet så får du ikke flere scener, de kunne like godt hatt med flere.


W3D
W3D står for: Westwood 3D engine. Det er motoren i selve spillet og dette spillet er i full 3D. Du kan zoome inn og ut, snurre kameraet og bygge bygningene i hele fire veier.
Eksplosjonene er veldige fine laget og selve bygningene er bra designet men kan bli kjedelig i lengden. Sand ormene er helt like unntatt selve Emperor Worm som du ser senere i spillet.
Det som er nytt her er selve tornadoen som herjer rundt på planeten, den tar liv, skader bygningene dine og gjøre andre små skader rundt omkring.
Spice er det som er penger på selve spillet du finner det rundt omkring på banene og er lett å få tak i. Westwood har lært at penger må fort tilbake så du får med et fly som tar med pengebilen din fram og tilbake.
Menneske i spillet kunne vært bedre designet men du ser forskjellen, hva de gjør og hva de har som spesielt. Noen har to angrep.

Banene er varierte så du blir ikke lei av å tenke nye taktikker og andre diverse ting. Du startet med en liten base eller med en MCV (Mobile Construction Vehicle.) og noen andre styrker.


Lett eller vanskelig?
Selve spillet er lett og vanskelig det vairer med selve banen og selve husene du velger. Noen har hjelp på noen baner mens noen andre får fiender. Det spørs på selve lederen din hvem han blir venn med de under husene.
Noen ganger kan du velge mellom å bli venn med de, men blir du venn med en blir du fiende mot en eller to. Du må tenke selv mye i spillet. Noen ganger får du spesielle baner uten penger og kanskje ikke med noen penger.
Bruk hodet når du skal og hvor du skal angripe.

Kaboom!
Kaboom, skyter i alle veier. Hvor kommer det skuddet ifra? Du hører lydene bra men noen ganger kunne de vært litt lettere å høre. Noen har bedre lyd kvalitet enn andre. Musikken i selve spillet
er deilig og kunne ikke vært bedre, du kan velge mellom mange sanger. Westwood er alltid flinke med musikken sin og lyden har de ikke klart så helt bra men bedre enn ingenting. Stemmene i filmene er i bra kvalitet, du hører hva de sier
og de prater ikke for fort.

Konklusjon:

Du har tre store lag og fem mindre store lag, i seg selv så gjør dem stort ut av selve spillet. Grafikken i seg selv er bra men kunne vært bedre der og der. Musikken i selve spillet er spennende å høre på og man blir ikke lei av den, men det spørs på smak og behag.
Det er gøy å ha noen pauser i spillet det vil da si scener i mellom noen oppdrag. De kunne hatt med flere.

Spillet er gøy men kunne vart lenger og kunne hatt mer med seg, lydene kunne vært bedre der og der samt med grafikken i spillet.
Det er opp til deg å være de snille, de slemme eller de hemmeligfullest. Hvem velger du?!

Samlet karakter: 7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10