Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Donkey Kong Country 2

Donkey Kong er en kjent ape. Men i Donkey Kong Country 2 til SNES får du hilse på de nye stjernene: Diddy og hans kjæreste Dixie!

Tittel: Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest.
Format: Super Nintendo Entertainment System (testet), Gameboy Advance.
Utvikler: Rareware.
Utgiver: Nintendo.
Alder: 3+.

Donkey Kong Country ble lansert til SNES i 1994. Spillet fikk bra kritikk, og fikk to oppfølgere, Diddy's Kong Quest i 1995 og Dixie Kong's Double Trouble i 1996. Jeg har Diddy's Kong Quest, så jeg skal anmelde det.

Donkey Kong Country 2 er et platformspill, hvor målet på brettene er å komme fra start til slutt uten å miste begge apene dine.

Spillet han en enkel og god handling. Donkey Kong er kidnappet av den onde K. Rool, som ikke er særlig snill. Det er opp til kameraten Diddy og hans kjæreste Dixie å redde ham. Diddy og Dixie må reise gjennom et sted kalt Crocodile Island. Underveis på dem hjelp av andre aper, og får utfordringer i diverse slemminger.

Den første verdenen heter Gangplank Galleon og foregår på et skip. På hver verden er det brett som må gjennomføres, og på slutten av hver verden er det en boss. Simpelt, egentlig.

Brettene kan variere fra enkle til utrolig vanskelige. Jeg kan garantere at du vil møte på utfordringer i Donkey Kong Country 2.

I spillet kan du bytte mellom Diddy og Dixie, og begge har egne ting de kan gjøre. Diddy er kjapp, og kan hoppe høyere en Dixie. Hun har en stor hestehale, så hun kan bruke den til å få farten hun har i lufta gå langsommere.


Hvis du blir truffet en gang av en fiende, dør apen du har. Den andre overtar, og han eller hun dør, så mister du et liv. På alle brettene finnes det tønnermed merket "DK" på, og hvis du har mistet en ape, så kan du høre skriket fra tønna. Hopp på den, og apen kommer tilbake, klar til å hjelpe. Ganske enkelt system, og det funker bra.

På alle brettene finnes det bananer. Du kan samle disse, og hver gang du får 100 bananer, får du ett liv.

Det finnes også små mynter. Du må samle disse, for de kan brukes til å save, få hjelp, delta konkuranser, fly osv.

Det finnes også såkalte "Kremcoins", som du kan samle. Disse får du når du tar bosser og slikt. Samler du 15 av disse, kan du gå til en krokodille ved navn Klubba, og får 15 Kremcoins sender han deg til et hemmelig land. Her har ikke jeg vært særlig mye.

Til slutt er de mest sjeldne og største myntene. På dem står det DK, og er rimelig vanskelig å finne.

Savesystemet er teit. Du må betale to av myntene jeg har nevnt over, og det kan være irriterende. Tenk hvis du har klart det vanskelige brettet du har brukt evigheter på, men du mangler en mynt! Så går på neste brett, som viser seg å være vanskelig det også. Du mister alle livene dine, og må gjøre det utrolig vanskelige brettet en gang til! Ahh! Utrolig irriterende.

Bosskampene er utrolig gode. Du kan ikke bare hoppe på dem, du må finne et svakt punkt, noen skyter ut kuler du må samle og hive på dem osv. Bossene selv er veldig kule og varierte. Her finner du alt fra store, slemme fugler med pirathatt på hodet, et levende sverd til en fryktelig bie. Veldig bra laget, og jeg elsker dem.

Dine normale fiender som du møter på brettene, er varierte og gode. Biller, rotter, krokodiller, pirajaer og mye annet rart. Noen er vanskelige, noen er enkle. Det er noen fiender du møter på et brett, som jeg syntes var utrolig bra: Noen spøkelser som jager deg.

Diddy og Dixie har dyrevenner. Disse dukker opp noen ganger og er inni tønner. Du hopper på tønnene, og dyret som er inni er fri, og du kan bruke dem. Det er mange forskjellige dyr. En edderkopp, et neshorn, en sverdfisk, en papegøye og en slange. Alle har navn og er vel kjente i Donkey Kong serien. Alle har forskjellige evner, for eksempel Edderkoppen kan bruke spindelvev til å klatre høyt mens slangen kan hoppe veldig høyt. Papegøyen kan fly, neshornet er veldig sterk og sverdfisken er kjapp under vand. Disse dyrene hjelper veldig mye.

Bortsett fra Diddy og Dixie er det mange andre Kongs du kan møte, inkludert Cranky Kong som er veldig gammel, Funky Kong, som leier deg et fly som du kan reise til andre verdener med, Swanky Kong, som du kan delta i konkuranser med og Wrinkly Kong, som styrer Kong Kollege.

Brettene er veldig gode og varierte. Spillet inneholder blandt annet bikuber, jungler og skoger hvor det spøker.

Grafikken er veldig bra, for å være SNES. Det er noe av det beste jeg har sett til SNES. Animasjonene er flotte. Spillet inneholder noen eksplosjoner , hvis du hiver TNT på fienden. Jeg synes eksplosjonene er veldig gode. Fiendene dine er veldig bra designet, og det er masse variasjon i dem. Alle verdenene er bra variert. Brettene er også godt variert, men bakgrunnene på brettene kan noen ganger være litt likt. Alt i alt så er grafikken veldig god, men bakgrunnene er litt minus.

Lyden er god. Lydene når det eksploderes fra tønna med TNT du kastet på en fiende, høres bra ut. Skrikene fra fiendene når du dør høres bra ut, alt høres egentlig bra ut. Når du klarer et brett, så feires det. Hvis du klarer brettet med Diddy, tar han opp en cd-spiller eller sånt, og koser seg med den kule musikken. Hvis du gjør det med Dixie, tar hun opp en rosa gitar og spiller en rå solo. Det høres veldig bra ut.

Men musikken er virkelig god. Mange av brettene har sin egen musikk, og alt høres fantastisk ut. Den jeg virkelig elsker, og faktisk hører mye på, kalles "Stickerbush Symphony", og er vakker og avslappende å høre på. Jeg blir glad når jeg hører. Den finnes på noen få brett. De andre brettene har også fin musikk, men Stickerbush Symphony skiller seg helt ut, og høres utrolig bra ut.

Lengden på spillet er grei. Det er mange verdener på Crocodile Island, og det er mange brett på en verden. Du bruker ikke veldig lang tid på det, jeg brukte omkring 5 timer på det. Men disse 5 timene er gode timer, som vil underholde deg masse. Og når du er ferdig med spillet, så vil du gjerne spillet om igjen.

Det går ann å spille med to spillere. Dette har ikke jeg gjort, men jeg tror at en styrer Diddy og en styrer Dixie.

Alt i alt så er Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest et spill som enkelt å anbefale. Alt funker meget godt, kanskje litt dumt med det stygge savesystemet, litt reperende bakgrunner og litt lav holdbarhet, så er dette et fantastisk spill til Super Nintendo, et spill som er et supert platformspill. Et mesterverk, et av de beste spillene jeg har på SNES. Har du en Super Nintendo uten dette, så må du prøve å få tak i det. Et spill som virkelig er bra.

Grafikk: 9
Gameplay: 10
Lyd: 10
Holdbarhet: 8

10/10 - Ren nytelse.

Samlet karakter: 10/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10