Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Tekken 5

Tekken er tilbake! Tekken 5 er det beste spillet i serien siden treeren. For dere som ikke er overbevist av denne setningen, les videre for å få god nok grunn til å kjøpe Tekken 5. Dette spillet burde være i enhver samling.

Jeg trodde jeg hadde sett alt den gamle PS2-en kunne klare grafisk sett, men Tekken imponerer fortsatt. Allerede i introen ble jeg lamslått og oppslukt, og jeg måtte bare se introen en gang til. Selve spillet er også fantastisk nydelig. Personene, fra de gode gamle til de nye spennende, er veldig detaljrike og bevegelsene sitter rett og slett perfekt! Bakgrunnene er detaljerte og dynamiske, og spillet hakker ikke i det hele tatt. Til slutt sitter man der med store øyne og åpen munn og spør seg selv: "Er dette virkelig et PS2-spill?"

Det er tre nye personer i Tekken 5; Raven, en ninja som er inspirert av Blade. Asuka, en japanske skolejente. Og den mystiske Feng. Disse personene er spennende, men halve moroa i Tekken er å hilse på gamle kjenninger som Law, Paul, Lee og mange andre kjente ansikter. Det er nesten som å møte gamle kompiser igjen. Nytt av denne utgaven er dessuten muligheten til å style personene. Det forandrer ingen ting, bortsett fra utseende, men er fin tidsfordriv. For jeg kan love deg, du kommer til å ville forandre på folk.

Alle personene har et rikt utvalg av angrep, og angrepene er ikke lenger inspirert av Virtua Fighter (som Tekken 4), men har gått tilbake til røttene fra Tekken 3. Noe som var veldig lurt av Namco. Spillet er heller ikke "pinglete" som Tekken 4 var. Når man tar en combo, med feks Kazuya, så ser man at det må gjøre vondt å bli truffet.

Man spiller ikke Tekken for historien, men det er moro med noe bakgrunnshistorie til personene. Denne gangen er det familiekrangler, hevn og den samme gamle røra. Veldig enkel, men fans av serien liker å få med seg utviklingen til personene. Historien er uansett bare en unnskyldning for å kunne slåss litt.

Tekken 5 kommer med mye moro;
Devil Within der du styrer Jin i et tredjepersons slåsspill. Ikke noe du kommer til spille om igjen og om igjen, men et koslig avbrekk fra kampene. Og prikken over i-en er arkadeversjonene av Tekken 1, 2 og 3! Her kan man spille gjennom 10 år med Tekken historie.

Konklusjonen blir: Et kampsystem som er lett å bruke, men vanskelig å mestre. Noe av den beste graffikken på PS2. Godbiter som Tekken 1, 2 og 3. Devil Within. Og et knallspill å spille sammen med kompiser!

Gamere over hele Norge, ta vel imot Tekken 5 - det beste slåsspillet på markedet og en av de beste titlene til PS2.

Samlet karakter: 10/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10