Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

The Hobbit

"I et spill fra Vivendi, handlet alt om en hobbit. Ikke et ekkelt, skitten, voldelig skytespill med blod og gørr over alt, heller ikke er kjedelig, lett barnslig spill hvor man ikke trenger tenke: Det var et hobbitspill, og det betyr hygge".

The Hobbit er et spill som mange bare vil overse eller ikke engang det. For noen vil det ikke eksistere. Men for noen vågale sjeler, som våger å kjøpe dette spillet, vil få en koslig opplevelse.

For de av dere som ikke har lest boka "Hobbiten" av JRR Tolkien, så handler altså spillet/boka om hvordan Bilbo fikk tak i Den ene Ringen, som senere fikk sin egen historie i Ringenes Herre. Spillet følger bokas historie (med et par kunstneriske friheter), og vi får oppleve alle bokas høydepunkter. Og historien er kos, både for store og små.

Med første øyekast, ser The Hobbit ut som hvilket som helst barnespill. Løp der, hopp her, saml sammen krystaller og slåss med en fiende eller flere. Men hvis man bare gir det en sjanse, så vil det overraske. Som Gandalv sier så pent: " Det er mere med denne hobbiten enn øye ser".

The Hobbit er delt opp i kapitler, slik som boken er. Mellom hvert kapittel, får man tegninger og en fortellerstemme, som gjør at man får samme eventyrfølelse som boka byr på. Filmsekvenser dukker ikke ofte opp, men takket være den gode fortellerstemmen, blir ikke dette noe savn.

Grafikken er ikke topp, men er fargesterk og har en følelse som gir smil rundt munnen. Du blir glad av å spille The Hobbit.

Musikken er vakker og passer bra i bakgrunnen, men ikke stort mer. Derimot er voiceoveren meget bra. Det er tydelig at dette har blitt prioritert.

For de eventyrlystne, kan The Hobbit by på flere veier å ta på hver bane. Det er i hovedsak en vei å gå for å komme videre, men mange andre veier man kan gå for å lete etter skatter, eller bare nyte den fargerike verdenen.

Det byr også på litt hjernetrim, men heldigvis ikke av det irriterende typen. Det er som regel veldig logisk, og dersom far står fast, kan sønn eller datter lett komme inn i spillet og hjelpe.

The Hobbit byr på mye bra. En nydelig historien, koselig grafikk og bra spillbarhet. Du har gjort det meste før i andre spill, men The Hobbit er faktisk underholdene.

Spillet sto mellom en solid 7er og en svak åtter:
#Spillet er på engelsk og kan derfor være vanskelig for de yngste, som er målgruppen for historien, å forstå.
#Spillet blir for lett for voksne.
Spillet får derfor en 7er. Så når far er ferdig med å spille The Hobbit selv, kan han ta frem boka Hobbiten og lese for ungene i huset. På denne måten vil alle bli fornøyd.

Samlet karakter: 7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10