Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

WRC: FIA World Rally Championship

Så har jeg kjørt i rally-Petter bilspor og det på min lille håndholdte PSP. Vi har testet World Rally Championship!

Det er en god stund siden det første WRC-spillet ble presentert for oss gamere. Det hele startet på Playstation 2-maskinen og spill-serien ble etter hvert veldig populær, noe takket være en viktig og kjøreglad Petter Solberg som satte Rally på dagsorden. Ikke nok med at spillene var overlegne grafisk, men de hadde også alle lisenser fra den virkelige WRC-verdenen. Her kunne de som ønsket sette seg inn i førersetet som vår glade Petter Solberg, rivalen Sebastian Loeb, Toni Gardimeister, Armin Schwarz, Marcus Grönholm og Harry Rovanperä. Du kunne oppleve hele Rallysirkuset og kjøre alle de kjente banene fra den virkelige serien. Her fant du de meget smale og kronglete veiene på Korsika, de snødekte veiene i Sverige og Finland, den eksotiske banen på New Zealand samt det meget støvete Australia.

Alt dette er hva du blir presentert for i denne PSP-versjonen av spillet. Her finner du de 16 offisielle rally-løpene fra alle verdens hjørner, 30 lisensierte biler, 17 registrerte førere fra 6 offisielle WRC-bilfabrikanter alle fra 2004 sesongen. Med andre ord, det ligger til rette for en underholdende opplevelse hvor jeg kan få prøve meg blant verdens beste rallyførere.

Etter en råheftig intro var jeg nå klar som et egg til å prøve meg på rallybanen. Har du spilt de andre spillene, vil du fort finne ut at dette spillet er oppbygd på lik linje som Playstation 2-versjonene og inneholder Quick Rally, Time Trial, Single Rally, Championship og Multiplayer. Under multiplayer-delen kan du faktisk spille opp til åtte spillere, og det er ikke dårlig. Tidligere har jeg ikke spilt WRC-versjonene noe særlig, så overraskelsen var stor da jeg fikk se den enorme variasjonen i spillet og hvordan utvikleren Travellers Tales har klart å konvertere spillet til PSP'en. Normalt er jeg veldig avhengig av ratt og pedaler når jeg spiller, men på PSP'en fungerte styringen perfekt. Med fine avbalanserte svinger og god styring, gikk dette som en drøm, men jeg kan fort legge til at jeg brukte en stund før jeg vant mine første løp. For A.I'en til de andre er faktisk ganske så høy og hvis man tror at de er enkle å slå, så er det bare å tro om igjen. Her må du bare belage deg på en del trening, men når den er unnagjort, ja da åpenbarer det seg et unikt og underholdende rallyspill.

Grafikken er på topp og jeg finner faktisk ingenting å klage over. Med massevis av detaljer hvor trærne stikker utover veien, solen skinner deg midt i øynene, støvskyen står langt til himmels etter en tur på grusveien, regnet som plasker ned i bøtter og spann, snøen som virvler rundt hjulene, vannet som skvetter til alle kanter når du kjører i elver, samt masse andre fete greier som kan sees med det blotte øyet blir opplevelsen bra.

Lyden er også i en klasse for seg, med rungende motordur, innholdsrike lyder og fengende musikkstykker. Alt for å få oss spillere i den rette Rally-stemningen.
I starten var det litt uvant å bruke D-paden eller joysticken, men etter hvert mestret jeg dette og skal si at kjøringen gikk som en drøm. Løp for løp vant jeg med knusende seier og konkurrentene fikk ikke se annet enn min skitne bakrute.

Holdbarheten i spillet er stor, for med et enormt antall varierende og komplekse baner, bruker du lang tid på å runde et Championship og når det er gjort, ja så er det bare å perfeksjonere tiden slik at dine venner ikke kan slå den. Har du tilgang til internett, kan du også gå ut i den store vide verden og kjempe mot andre likesinnede. Hvordan dette fungerer har jeg dessverre ikke fått testet ut enda. Men er du ute etter et nytt spill, så må jeg nok skuffe deg litt, for du finner dessverre ingenting nytt i spillet, bare en konvertering.

Er du ute etter et racingspill til PSP, ja så er jeg ikke i tvil om å anbefale deg dette. For med mange timer god underholdning, har dette WRC nå gjort meg til en slave av min PSP. Jeg kan ikke få nok og MÅ bare sitte i fem minutter til, mens min samboer river seg i håret etter å ha mast tusen ganger på at nå må jeg komme.

Samlet karakter: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10