Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Toca Race Driver

Toca Race Driver kommer fra selveste Codemasters, bilspillenes konge. Denne gjengen står bak uttallige bilspill som klassikeren Colin McRae Rally.

Så har nok et bilspill sett dagens lys i en verden proppfullt med slike spill. Toca Race Driver (TRD) kommer fra selveste Codemasters, bilspillenes konge. Denne gjengen står bak uttallige bilspill som klassikeren Colin McRae Rally. Det som kjennetegner spillene fra Codemasters er spesielt grafikken og realismen. TRD er intet unntak. Gjengen har lovet oss et annerledes konsept denne gangen, med en grunnfast historie vi skal klamre oss til.

Spillet starter med at den unge lovende Ryan McKane og hans bror opplever sitt største mareritt. Faren Deres dør i en tragisk bilulykke på racerbanen og det er fra dette tidspunktet de bestemmer seg for å bli bilsportens nummer 1. Både Ryan og broren kniver om dette og det er ikke fritt frem for at det dukker opp noen reale krangler mellom disse herrene. I spillet er det du som er Ryan. Det hele starter foran PC-en, hvor man har fått et tilbud om å testkjøre for et team. Etter den perfekte testkjøringen, blir du tatt med i teamet. Nå er det opp til deg å kjøre så asfalten skvetter.

Den første runden starter med en seier og to plasseringer på fjerdeplass og tilslutt en seier igjen. Jo da, det gikk tålig bra og jeg fikk tilbud om å kjøre en topptrimmet morris mini mot en av mine hardeste konkurrenter. Den som vant, fikk beholde gliset. Slike dyster er det flere av og etter hvert som kjøringen holdes ved like, vil du få en helsikkes samling klassikere i garasjen din. Disse løpene foregår en-mot-en og du kan kjøre så mange omganger du vil, helt til du vinner og kan innkassere stoltheten.

Mellom hver gang man har kjørt en sesong, kan man besøke kontoret og gå gjennom e-postene for å se etter andre interessante tilbud. Det er heller ikke fritt frem for at det også ligger noen trusler om personlige dyster. Her gjelder å ikke tape ansikt til motparten! TRD består av utrolig mange baner. Disse er realistiske, kjente og veldig utfordrende. Du kan kose deg med den kjappe A-Ring i Østerrike, Hockenheim i Tyskland og mange andre hyperkjente baner rundt omkring i verden. Totalt finner man hele 38 av disse og det er ikke småtteri med tanke på antallet man finner i andre bilspill. Når det gjelder biler, kan man faktisk fråtse i hele 42 lisensierte modeller. Du finner topptrimmede sikleobjekter som Lexus Is200, Alfa Romeo GTV, Mercedes-Benz CLK-DTM, Viper GTS-R og mange flere. Dette utvalget gjør TRD til en av de beste i sin klasse.

Om ikke variasjonen i biler og baner ikke imponerer oss nok, vil i hvertfall grafikken gjøre det. Codemasters gir oss "eyecandy" til store gullmedaljer. Bilene ødelegges så realistisk at man virkelig må ta av seg hatten for arbeidet. Jeg kjørte et løp bare for å ødelegge mest mulig av bilen. Til slutt satt jeg igjen med rammen og freste rundt med 3 hjul og en felg med gnister som stod høyt til værs. Doningene oppfører seg eksemplarisk og etterhvert som bilen får skader, blir også kjøringen vanskeligere, noe som igjen øker realismen. Før hvert løp kan du stille inn bilen slik du vil ha den. Innstillingene kan bestå av å sette "girratio-en" for kortere/lengre akselerasjon, regulere spoilere, om man skal bruke harde eller myke dempere og so on.

Mellom løpene kan du få en liten sekvens som fører historien i spillet. Dessverre, det er her Codemasters bommer på målskiven. Maken til kantede grafikk skal man lete lenge etter. Hvor i all verden er anti-aliasingen? Den må være totalt glemt og selvfølgelig dette trekker en del på karakteren. Det er utrolig at Codemasters ikke har brukt lengre tid på akkurat den biten. Med denne tabben forsvant faktisk klassikerstemplet. Heldigvis er dette en liten del av spillet og ødelegger ikke den store opplevelsen som TRD gir oss.


Det lydmessige er også bra, med lydspor fra grupper som Ash, Iggy & The Stooges, Thin Lizzy og Lynyrd Skynyrd. Her er det mye gromt å høre på og stemningen blir faktisk rimelig god. Helhetsinntrykket mitt består i at Codemasters har lagd et annerledes og heftig bilspill som virkelig vekker "the beast" i en. TRD er definitivt verdt pengene og gir oss gamere mange timer med underholdning. En annen ting som jeg vil gi kreditt for, er muligheten til å kjøre 4 personer på samme PC. Dette ser man alt for lite av på vår kjære PC. Dette gir en karakteren en liten oppsving.

Godt jobba Codemasters, nok en gullstjerne er servert for oss racere på PC-en.
Folkens, dere som elsker lukten av eksos og svidd gummi. Kjøp TRD og få et annerledes bilspill med stemning. Disse finnes det ikke så alt for mange av. La deg bli revet med og kjemp om 13 globale turneringer inkludert Australia's V8 Supercars, Tysklands DTM og den Britiske ToCA Tour.

Jeg elsker dere Codemasters!

Samlet karakter: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10