Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Grim Fandango Remastered

Idag tar jeg en gammel klassiker. Lucasart's Grim Fandango.

Aiai, hvor skal jeg begynne?
Vel, la oss ta det fra starten av. Med historien i spillet.

Vel, Grim fandango er et Pek-og-klikk spill fra LucasArts, før de begynte å lage sugene star wars spill. Men denne gangen tok de steget fra muntert og morsomt pek og klikk til litt mer alvorlig, svart humor.

Spillet starter med Maneul "Manny" Calavera som er en slags "Mannen med Ljåen" i Land of the dead. De dødes land. Han hjelper de nydøde med å skaffe seg en reise til den niende underverdenen på en eller annen måte. Enten det er med Luxustoget Number nine, eller bli sendt i en kiste med skumm. Eller verst. Gå for fot. En reise som tar totalt fire år. Reisemåten kommer selvsagt ann på hvor snill man har vært når men levde.
Manny blir etterhvert lei av å bare få de dårlige "fire års" kundene, og ender opp med å stjele en klient: Mercedes Colomar.
Men pcen gir henne, til tross for hennes nesten plettfire liv, en fireårs reise til fots. Manny finner ut at hans kollega har stælt Number nine billeter og selger de til høyeste bud.
Det er her vi starter, med at Manny drar etter Mercedes.

Spillet varer over de fire årene det tar å gå, så det er totalt 4 kapitler å spille igjennom. Historien er dyp jo lengre inn i spillet du kommer, og alt klaffer perfekt. Historien tar en del store og små twists under veis, og er alltid like spennende å følge med på under spillets gang, med tanke på at hele spillet styres gjennom historien.

Gameplay:
Spillet spiller som et standard Pek-og-klikk spill, du klikker på de tingene på skjermen som du vil undersøke/ta. Spillet drives videre av at du løser puzzles eller finner godt skjulte ting du kan bruke for å komme videre. Så dette er ikke et spill for de som liker hjernedøde sterioideFPS. Her må du faktisk kunne bruke de små grå. Ofte.
Gåtene er ofte "kombiner to ting" eller "finn ting og bruk den på noe", men ting varieres med at måten å skaffe tingene på er spessielle, og at det noen ganger kommer noen skikkelige hjerneødleggere.
Gameplayet er ikke det som er det beste med dette spillet.
Selv om kontrollen fungerer perfekt til det den brukes til, er det historien og atmosfæren som får dette spillet til å skille seg ut.
Spillet strekker seg i de fire årene det tar å gå den lange reisen, og hvert år er forskjellige, selv om du seinere i spilelt bøsker noen gamle steder.

Grafikk:
Grafikkmessig er Grim Fandango veldig stygt. Ihvertfall til i dags standard. Men, selv om spillet ikk er teknisk vakkert, er det grafikken som legger til en del av atmosfæren som omslører hele spillet fra start til slutt.
Det er omgivelsene du besøker som virkelig er bra. De er gode og varierte, og kan være alt fra storbyen til langt under havet. og underveis møter du mange forskjellige karakterer som har vær sin personlighet og sjarm.
Bakgrunnene ser veldig bra ut, og spriter opp de ganske dårlige, men sjarmfulle, modellene som er i spillet.

LYD:
Igjen, her brillierer Grim Fandango. Musikken legger til VELDIG mye i atmosfæren i spillet, og gir en stemmning som styrer hva du synes om spillet fra starten av. Musikken har en veldig spessiel stil. Den minner om ganske mye. alt fra litt mexicansk stil til litt jazzy blues usa 60 talls stil. Det hele blir veldig komplisert å forklare, men det blir en smørje som passer spillet veldig godt.

Så totalt, der spillet imponerer mest er på dens atmosfære som jeg har sagt flere ganger nå. Selv om du kanskje ikke er noe fan av Pek og Klikk sjangeren er det en stor sjangse for at du vil falle for dette spillet. Historien er perfekt, og hele verdenen spillet er i ahr en veldig spessiel følelse ved seg som ikke gir seg før du er ferdig med spillet.
Det er jo ikke sikkert alle vil syntes det er et mesterverk slik som jeg syns, fordi jeg er sikker på at de som bare takler fast paced pop and run spill har nok vanskelig for å sette seg ned med denne perlen og virkelig suge til seg denne atmosfæren og sette seg inn i spillet. men hvis du greier det, er det et spill du aldri noensinne vil glemme. Dette er et spill du må spille før du dør.

Dette spillet var ikke enkelt å anmelde. Det er ikke alltid like enkelt å beskrive atmosfæren eller forklarer hvorfor spillet er så bra. Du må nesten bare oppleve det før du forstår så mye av denne anmeldelsen.
+= God atmosfære, god historie og en fornøyelse å spille.

-= Nada. Spillet et nærmest perfekt. alt klaffer sammen.

Samlet karakter: 10/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10