Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Final Fantasy X-2

Skrevet av: Kvark   2008-09-15

Da dette spillet ble lansert i Norge i begynnelsen av 2004 var jeg meget spent. For første gang i Final Fantasys historie ble det sluppet en direkte oppfølget til et av spillene i serien.

Jeg var litt nervøs i forkant, men anmeldelsene var gode, og selv om jeg var skeptisk til jentene i hovedrollen hadde jeg høye forventninger. Terra var jo en knall hovedperson i FF6, og med Square kunne det vel ikke gå galt?

Vel... Beklageligvis tok jeg feil. Square presterte å lage det eneste spillet i Final Fantasy-serien jeg har angret på at jeg noen gang spilte.

Den cheesy introen, med Yuna som popstjerne setter tonen for resten av spillet.
Soundtracket er dårlig, og fullstendig malplassert. Trioen Yuna/Rikku/Paine virker som forvirrede Charlies Angels-kopier og voiceactingen er håpløs(ok for å være fair var den var ikke noe særlig i FFX heller) Historien i spillet er totalt uinteressant, og hovedhistorien er uengasjerene og tåpelig.

Jeg merket jeg ble trist og lukket øynene da jeg så hva de hadde gjort med den magiske verden Spira. Her har de åpenbart prøvd å gjøre et ganske mørkt spill med mye tyngde mer barnevennelig. Jeg likte aldri Tidus i Final Fantasy X, men anså alltid Yuna som hovedperson i spillet. Hun var en karakter jeg hadde stor sans for, og det gjorde derfor vondt å se at hun var blitt barnsligere og tåpeligere enn Tidus noen gang var.


Det er mange minigames, men de fleste er for sære og kjedelige til at det blir engasjerende.
Men det er på historien spillet virkelig svikter, og gjør det hele til en stor nedtur. Det er tross alt gode og engasjerende historier Final Fantasy handler om. Spillets overgang går fra å være en lettsindig Spherehuntergjeng "The Gullwings" der hovedmålet er å redde Tidus, til det kjente "save-the-world" scenarioet. Dette føler jeg desverre at de ikke har klart å gjennomføre på en god måte. Spillet har prestert å få et flatt og upersonlig preg, i forsøket på å lage en rollespill/plattform hybrid, der historien kommer i bakleksa.

Spillet har likevel noen få lyspunkter. Grafikken er god, og karakterene ser bra ut. Final Fantasy er kjent for sine lekre omgivelser og selv om det meste av grafikken er er resirkulert fra Final Fantasy X fungerer det fortsatt bra. Filmsekvensene er vakre og karakterene er meget pene.

Spillet er ikke lineært, noe som fungerer ganske greit. Valgene du tar kan til en viss grad påvirke hvordan spillet fremskrider.
Kampsystemet har også god flyt, og vrien med dresspheres fungerte ganske bra. Musikken var til gjengjeld forferdelig og med random enconters er det et stort problem. Mesteparten av det som gjorde spillet bra var borte, overdrives, Aeons og bredt persongalleri for å nevne noe.


Spillet tok ca 25-30 timer å gjennomføre, men om du ønsker å få den beste endingen og fullføre alt av småoppdrag kan du sikkert bruke det dobbelte.

Spørsmålet er: Er det verd det?

SquareEnix siktet seg med dette spillet inn mot en bredere målgruppe, blandt annet med sterkt fokus på tenåringsjenter og folk med lite bakgrunnskunnskap fra serien før FFX.

Som hardbarket fan av Final Fantasy-serien blir denne anmeldelsen naturlig nok veldig subjektiv, men skuffelsen og frustrasjonen som skinner igjennom i anmeldelsen min, vet jeg at jeg deler med mange andre blodfans.

Lyd: 3/10
Grafikk: 8/10
Holdbarhet: 3/10
Gameplay: 6/10

Konklusjon 4/10

Samlet karakter: 6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10