Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Viking: Battle for Asgard

Midgard har blitt invadert av dødsgudinnen Hel, og Freya har gitt deg tilbake livet i bytte mot å bli hennes kjempe. Bli med på et nordisk eventyr hvor både smil og hoder sitter løst.

Handlingen i Viking: Battle of Aasgard er enkel og fungerer akkurat til sitt formål. Dødsgudinngen Hel har invadert Midgard, og du skal lede vikingene mot okkupasjonen. Hels hærer består av vandøde, kalt Legion, og de herjer vilt. I et slag faller den tapre Skarin, men Freya viser seg for ham og gir ham livet tilbake. Nå skal han lede forsvaret, og rense Midgard fra dødsdronningen og hennes hærskare av fortapte sjeler. Dette gjøres sted for sted; ved å drepe Legion, redde vikinger og utføre andre mindre kompliserte oppgaver, renser du stedvis de tre øyene spillet utfolder seg på. Hva du vil gjøre først bestemmer du selv, for Viking er noe så sjeldent som et fritt hack-n-slash spill, og det fungerer veldig bra. Du bestemmer hvor du selv vil gå, og hvilke nøkkelposisjoner du vil rense først. I noen saker vil det ene føre til det andre og låse opp flere oppgaver til deg.

Kampsystemet er ganske enkelt, men underholdene. Du slår med A og X, hopper med Y og utfører angrepskomboer med disse. Vel først må du finne en arena å kalle frem de døde krigerne fra Valhalla, slik at de mot en liten sum kan lære deg dem. For så vidt blir ikke komboene spesielt avanserte, og man føler at det blir mye av det samme etter en stund. Allikevel er det herlig å slåss seg gjennom horder av fiender, og det tar lang tid før du går skikkelig lei. For de som ikke liker direkte konfrontasjoner, er det fullt mulig å snike en del. Noen av oppdragene går for eksempel ut på å snike seg gjennom en hel by, for å gjøre noe i den andre enden. Disse oppdragene, tro det eller ei, trekker opp som et friskt pust i spillets ellers konfliktrike gameplay.

Fiendene i spillet strekker seg over den store skalaen i vanskelighet. De mindre Legion-soldatene vil være barnematen, mens Champions og trollaktige kjemper vil gi deg en kamp hvor sverd og øks ikke alltid er nok. På de sistenevnte fiendene må du dessuten utføre forskjellige knappetrykk for å legge i bakken. Dette vil starte en liten cut-scene der du må trykke på knappene som dukker opp på skjermen. Champions har flere variasjoner, men trolla har bare en. Det føles derfor veldig likt når du kjemper mot disse fiendene flere ganger.

Ettersom du spiller vil du få kjempe mot noen "bosser", om du da kan kalle dem det. For Viking har nemlig noen fantastiske slag. Se for deg flere hundre skjeggete menn i brynjer som raser ned mot en større hærskare vandøde. Drager flyr i luften, spyr ild mot en gruppe skyttere og himmelen virvler av flammende piler. Du har nettopp forestilt deg en beleiring, Viking-style. Disse kampene, fra mindre bakholdsangrep med noen hundre kjempende på hver side, til de store beleiringene der tusen menn sloss, dør og seirer, drar virkelig Viking opp flere hakk.

På lydsiden er det dessverre ikke mye å si. Det er generelt lite musikk i Viking, men når den kommer er det storslått, episke toner som kommer fra anlegget. Lydene fra våpnene og personene er greie, ikke mer, ikke mindre. Dette er synd, da skikkelig lyd alltid hever stemningen mye.

Spillets +:
Storslåtte kamper
Fri bevegelse
Lemlestelse av vandøde

Spillets -:
Anonym lydside
Noe vel kaotisk i de største kampene
Smått repeterende

Samlet karakter: 7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10