Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Star Wars: The Force Unleashed

"Jeg svinger lyssabelen febrilsk rundt meg mens jeg prøver å ungå å få noen av de tusen susende laserstrålene på min ubeskyttede hud. Jeg får inn et og annet reflect-skudd på mine hvite fiender, men det holder ikke. Jeg trekker pusten og stormer mot dem og sender lyn, saber og lufttrykk mot dem!"
Hvis ikke du har kjønt det så snakker jeg om Star wars og dette er en anmeldelse av det nyeste spillet i serien: Star wars: The force unleashed.

Ja, da hadde jeg kommet meg gjennom Lucasart's nyeste spill fra det meget populære star wars universet. Fra små skitne planeter med masse søppel til vakre soppplaneter har jeg sittet med min kontroll, og min sith-lærling har adlydet mine komandoer!

Jeg er egentlig en ganske så stor fan av Star wars. Helt siden jeg så den føsrte filmen (for 6 år siden eller no) så har jeg følt noe spesielt for det universet. Det har føltes så spennende og morsomt, at jeg alltid blir underholdt når jeg setter meg ned forann George Lucas's mesterverk (om jeg kan si det selv:P) Det må da være fett å være en slik lightsaber slingende, høyt hoppende Jedi! Og når kommer du nærmere den drømmen enn i et spill.

Derfor har jeg hele tiden vært spent til dette spillet. Kanskje det kunne være spillet som realiserte min drøm. Å få leke meg som jedi!
SW:TFU har nesten alle elementene som jeg hadde håpet skulle komme i et spill.
Men hva synes jeg om det endelige produktet?

SW:TFU handler om en ung gutt/mann som blir oppfostret av Darth Vader til å bli hans mektige, men hemelige kompanjong (kall det gjerne slave). Målet var at de to sammen skal utfordre keisern selv og at Vader skulle bli hersker i universet. Dette høres spennede ut, og det er det også. Det er mange twists i historien og du er aldri sikker på hva som kommer til å skje. Det hele er fortalt på en litt gammeldags måte, men det går greit. Du får med deg hisorien, og det er det jo viktigste!

Det du skal er altså å dra på forskjellige oppdrag for Vader og det er viktig at du forblir en hemmelighet. For alle untatt Vader. Så du blir sendt ut til forskjellige steder for først å ta ut noen av Vader og resten av imperiet's fiender. De enste du har med deg er din kvinnelige pilot og Proxy, en rar robot som gir deg "intel".
Du har jo selvsagt også med deg ditt lyssverd og en god porsjon "Force".
Det er stort sett det det handler om. Å drepe fiender med lasersved og via kraften på ulike måter. Og uansett hvor primitivt dette høres ut så er det faktisk gøy.

Du bruker lasersverdet med en knapp og "kraften" med noen andre. Dette funker ganske så bra. I starten har du ikke så mye å velge mellom av "moves", men det er da "Force upgrades" kommer inn. Det er en slags butikk, der du bruker opptjente force spherse (som du får f. eks. ved å levle opp. Ja levle opp!) for å få nye talents, comboes eller powers. Dette funker ganske så bra, men jeg må innrømme det er litt rart å drive å kjøpe force powers og sånn! Du kan også modifisere lasersverdet ditt og dette er en kul ting! Du må finne forskjellige gule bokser rundt om i spillet og så får du f. eks. andre farger til lasersverdet ditt!

Presentasjonen i SW:TFU er for det meste veldig god. Grafikken er velpolert og ser veldig fin ut og lyden er veldig god , på alt fra å høre susingen når du svinger sverdet til stemmene til personene. Settingen og stemningen Lucasarts har klart å skape er veldig god og tro mot star wars universet og det føles hele tiden veldig "star wars"! Det er en del gode fysikkprogrammer inni dette spillet, som gjør at alt i verden opptrer veldig naturtro. Det er for eksempel veldig gøy å bruke force push på en metallplate for å senere se den som en bøyd... metall plate! :)

Holdbarheten i spillet er grei. Jeg brukte rundt 11 timer på spillet, men da med litt somling. Vent deg rundt gjennomsnitlig 8 timers spill. Mens historien stort sett er bra så merker man av og til en viss form for "stress" i den, ved at ting ofte går veldig fort vider osv. og dette passer ikke helt inn i star wars universet! Så jeg kunne godt ønset meg en litt dypere og mer omfattene hoveddel/story, men jeg tenker forsåvidt: Kvalitet framfor kvantitet! Elementer som training-room og ekstramateriale forlenger det hele litt, men ikke spesielt mye.

Star wars: The force unleashed er en solid action opplevelse i tilleg til at det er et meget friskt pust til star wars sagaen. Det leverer god Jedi underholdning, men på en litt "gammeldags" måte. Så er du glad i star wars og gode action-øyeblikk så er dette en klar anbefaling!

For min del var det kanskje ikke DET spillet jeg hadde håpet på, men absolutt et godt spill å spille, mens jeg fortsetter ventingen! :)

Karakterer:
Grafikk: 9/10
Lyd: 9/10
Gameplay: 8/10
Holdbarhet: 7/10
(Story: 8/10)

Pluss:
Meget god grafikk og lyd, god star wars stemning, fet fysikk, masse kule "moves"
Minus:
litt kort, forhastet historie, gammeldags fortellermåte, noen skipe teksturer og animasjoner

(PS: Dette er en anmeldelse av PS3 versjonen!)

Medlemsanmeldelser23
Samlet karakter: 7.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10