Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Grand Theft Auto IV

Jeg har egentlig ikke vært en veldig stor fan av GTA-serien, men firer'n måtte jeg bare ha. Det startet med at jeg så den første traileren for et par års tid siden. Jeg visste ikke at det var GTA IV og brydde meg ikke noe mer om det.

Det var først da jeg fikk 360 i mai at interessen begynte å ta seg opp.

Med en gang jeg spant disken i gang satt jeg veldig imponert tilbake. Det var som Jon cato sa "En maktdemonstrasjon". Byen føltes nesten levende og lyssettingen er overrealistisk. I positiv retning, vel og merke. Hovedkarakteren man spiller med kunne ikke vært mer perfekt. Historien var i gang.

Jeg mener at Rockstar alltid har vært på toppen i "sandkassespill"- sjangeren. Saint's Row føles ut som en veldig lik og halvgod blåkopi.

Det første som slo meg var alle mulighetene til å gjøre en haug av ting. Det som var et digert pluss var at historien var godt fortalt og hang på greip. Den handler om Nico Bellic som kommer fra Europa til Liberty City for å rømme fra fortiden sin. Liberty city skal skape en ny fremtid for ham.

Grafikken i spillet er helt passe, du ser at det er "next-gen", men den er ikke overdrevet bra detaljert. Jeg synes at spill med nesten fotorealistisk grafikk bare blir teite. Du kan tydelig se teksturer på bygninger, folk som går rundt og alt du kan tenke deg. Rockstar kan virkelig tingene sine.

Gameplayet er fantastisk lagt opp og det nye siktesystemet, som har vært etterlengtet i serien lenge, er mye, mye bedre enn tidligere. Et flott utvalg av våpen, biler og klær, gir siste finpussen.

Holdbarheten til spillet er veldig lang, fordi når du er ferdig med hovedhistorien, er det mange sideoppdrag å gjøre, kjøre race, gjøre biloppgaver og ikke minst spille online.

Rockstar har fokusert på at historien i dette spillet skal være mørkere og at man i større grad skal kunne føle seg som en del av spillet. Jeg synes at de lykkes bra, men det er alltids litt humor i spillinga.

GTA IV har mer av alt det gamle og tilfører også mye nytt. Anbefales til alle som eier en 360 eller PS3. Spillet kommer også snart ut på PC, så alle PC-eiere burde glede seg.

GRAFIKK-8/10
LYD-9/10
GAMEPLAY-9/10
HOLDBARHET-10/10

PLUSS+
Historien, friheten, bilutvalget

MINUS-
Kan bli ensformig til tider, når du blir drept

Medlemsanmeldelser38
Samlet karakter: 8.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10