Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Final Fantasy Tactics Advance

Okay, FFTA, ikke et revolusjonerende spill ved første øyenkast, men graver du dypt inn, finner du en av de beste FF-Spin offsene som finnes(kanskje t.o.m DET beste).

Vi kan liksågodt starte med det negative.

Først og fremst, soundtracket er ikke helt revolusjonerende. For det første, Nobuo Uematsu var ikke med å lage musikken, for det andre, variasjon er et ord som ikke finnes i denne ordboka. Den samme gamle sangen blir spillt om og om igjen hver bidige kamp(unntatt boss kamper).

Det andre (ikke fullt så) negative, er grafikken. Den er ikke horribel, faktsikt, syntes jeg den er litt sjarmerende (jeg må si, jeg er en stor Sprite-fan), men når jeg var 8/9 når jeg spillte dette for første gang, og hadde spillt Golden Sun før dette, lurte jeg på om GBA'n min var ødelagt. Men da var jeg liten og bortskjemt, og i senere år, har kunnet funnet den sjarmen som spillet har grafiskt.

Det tredje er historien. Den er ikke dårlig på hvilken som helst måtet, men den kan føles litt tynn ut, og over 29/30 av det du gjør i spillet har ingen virkning på historien nesten. Men untatt det, er historien ganske god, en gutt som må styrte et kongerike for å kunne komme seg hjem. (Egoistiske lille..)

MEN! Nå kommer det gode.

Gameplayet i seg selv er gjort før, men jeg har aldri vært så avhengig av et spill noen gang tror jeg. Først og fremst, er det noe jeg savner i mange FF spill: "Job System". Bare 2 Main spell har Job System (3 og 5) og det er blir tynt syntest jeg. Joda, Sphere Grid var ganske kult, og antageligvis det kuleste unntatt Job System, men ingenting slår muligheten å velge en jobb, for å så levle den opp til å bli den ultimate av sitt slag. For det andre, jeg bare elsker det å levle i dette spillet. Hver gang jeg levler, blir jeg helt "Lurer på hvor mye skade jeg gjør nå!" osv. Men det er ikke bare LEVEL du kan levle i dette spillet, men også JOB LEVEL (selv om dette er gjort i 3 og 5 også, men jeg likte egentlig ikke de spillene like mye som dette.) Følelsen av å levle levler som bare det, og one-shotte folk med et singelt sverdstikk er ubeskrivelig. Med det sagt, er også kampsystemet utrolig artigt og utfordrende, men hvis du er som meg, og liker å levle, finner du ikke mye utfordring i spillet. Men jeg spiller ikke et spill for utfordring, men for Gameplayet, og det er det sterkeste dette spillet har.

Det andre positive er holdbarheten. Det er ikke mye å si om dette, untatt at dette spillet tar ÅR OG DAG. Å jo, jeg har visst glemt å nevne at jeg har ALDRI rundet dette spillet (oops), men det er pga. at jeg lysten for å levle ett helt annet team blir for stor. F.eks. først levler jeg en gjeng med masse magikere, men midt inni spillet tenker jeg: "Du, jeg vil ikke ha gørr magi, jeg vil headshote fra langt vekk med buer og pistoler!" og sånn bytter jeg om 24/7! Men det er bare sånn jeg er.

Med alt det sagt: FFTA, mye negativt, men det positive i spillet er så UTROLIGT at det øker spillet helt opp til en 9.

Samlet karakter: 9.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10