Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Xpand Rally Xtreme

Jeg for min del er helt gal etter bilspill. Om det er gateracing, rally, offroad eller rett og slett simulator-kjøring, så er jeg helt i skuddet etter slike spill. Det er en god stund siden det ble lansert et skikkelig rallyspill og det eneste jeg kan huske er Baja til Xbox 360 og Colin McRae: Dirt. Det sistnevnte ble en klassiker og solgte faktisk veldig bra. Baja derimot er mer en simulator som også er bra på sin måte, men som distanserer seg litt bort fra Colin McRae: Dirt og Xpand Rally Xtreme.

Det er en god del år siden jeg testet ut Xpand Rally og som virkelig fikk opp øynene mine for rallyspill (foruten RalliSport Challenge-serien). Det som gjorde Xpand Rally til så bra bilspill var realismen av bilenes egenskaper samt grafikken. Det å føle bilens alle fire hjul er noe bilspillprodusenter til tider sliter med å få til og derfor var det veldig overraskende at den polske spillutvikleren - Techland plutselig som lyn fra klar himmel kom med et godt rallyspill. For hvem husker ikke RalliSport Challenge-spillene fra Dice. De var pionerer innen bilspill og jeg ser ikke bort fra at Techland har gløttet litt bort på Dice når det gjelder oppbygningen av sine rallyspill.

I Xpand Rally Xtreme finner du ikke lisensierte biler, men biler som ligner på virkelige biler. Det gjør ikke noe, for det viktigste i et slikt spill er hvordan bildene oppfører seg på veibanen under ulike underlag og her har Techland nok en gang gjort det godt (best hadde det vært med lisensierte biler). Bilene har forskjellige evner og man kjenner hvordan bilen oppfører seg om du kjører på asfalt, grus eller stein. Du må hele tiden gjete bilen og legge den rett i svingene som igjen sørger for at du tar inn knepne sekunder på konkurrentene. Med over 20 biler, 67 løp fordelt over 5 forskjellige lokasjoner, vil du ha mer enn nok å sette labbene i og når du i tillegg kan kose deg med over 800 forskjellige deler til bilene, ja så er det et fullkomment spill i mine øyne.

Grafikken er veldig bra, selvsagt ikke like bra som i Colin McRae: Dirt, men en god del bedre enn i det første bilspillet fra Techland. Dette gir deg som spiller lyst til å spille Xpand Rally Xtreme. Detaljene på bilene og omgivelsene er akkurat slik jeg ville ha forventet meg av utvikleren. I tillegg er det også en skademotor. Selv om denne ikke er like god som i Colin McRae: Dirt, så må man passe på å kjøre fornuftig, for hvis ikke kan du tape dyrebare sekunder. Jeg kjører spillet med ratt og pedaler (Logitech G25) samt inne mellom med gamepad (Logitech Chill) og det fungerer meget godt. Bilene reagerer godt på begge måtene og jeg føler godt bilens tyngde og hjulstillinger.

Når du er ferdig med å kjøre singleplayer, kan du stikke på nettet og prøve deg mot andre likesinnede og dette gir deg enda mer underholding i lang, lang tid fremover. En annen ting som var kjekt, etter at du har kjørt et godt løp og du ønsker å lagre kjøringen, ja så lagrer spillet det i en AVI-fil som igjen gjør at du kan ta med deg filen til en venn og vise av hvilket monster du var til å kjøre.

Alt i alt er jeg veldig godt fornøyd med spillet og jeg har allerede brukt en god del tid på det. Jeg er fortsatt imponert over Techland og måten de har klart å lage nok et godt rallyspill som oser av kvalitet. En ny rallykonge er her og det er Xpand Rally Xtreme som nå kan fås kjøpt til nice price rundt omkring i Norges land.

Pluss: God og variert grafikk, godt gameplay, intens kjøring og god fartsfølelse.

Minus: Savner lisensierte biler og andre spillmodes.

Spillet ble kjørt med en oppløsning på 1680x1050, 16x antialising, alle effekter på maks og jeg spilte med;

Intel Core 2 Quad Extreme QX9650 3GHz, 1600 MHz prosessor, Asus P5E3 Premium, Asus 9800GX2 m/1GB DDR3 RAM, 4GB Crucial DDR3 2000MHz, Creative X-Fi Fatality, NEC AccuSync LCD 22WMGX, Philips amBX, Hiper Anubis kabinett, Koss SB49 headset.

Samlet karakter: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10