Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Far Cry 2

Skrevet av: madso   2008-11-06

Jeg har nå vært i Afrika, beskutt fiendtlige soldater, "been behind enemy lines" og hatt malaria. Jeg har flydd i hang-glider, kjørt bil, kjørt båt og løpt som en gal rundt i Afrikas hete stepper. Er jeg imponert?

Spillet begynner at du får velge mellom ca. 10 personer som du skal styre gjennom historien.
Etter å ha valgt din figur, samt vanskelighetsgrad starter spillet.

Det begynner med at du sitter i en bil sammen med en lokal taxi-sjåfør. Han kjører deg gjennom en liten del av landskapet, til byen Pala. En av tingene du fort legger merke til er den enome grafikken. Grafikken er av en klasse jeg nå har ikke har sett i den nyere generasjons spilletid. Men uansett; før introen er over og du begynner er du smittet med malaria, noe som ikke akkurat er like morsomt hele tiden. Når du kommer til byen blir du lagt inn i et av husene og får behandling. Pluteselig sprenger veggen og du er midt i krigssonen! Du må komme deg ut av krigssonen, så er oppdraget ditt i gang. Nemlig å drepe "The jackal". Dette oppnår du med å gjøre enkelte oppdrag for UFLL eller APR.(samt kompiser og våpen-handlere rundtom i mapen)

Visuelt sett er spillet, som nevnt tidligere, enormt bra. Har du i tillegg en flatskjerm og HDMI får du full utnyttelse av grafikken. Den meget omtalte "flamme" motoren deres er også meget kul og brukbar. En negativ ting med den er at flammene slukker seg selv ut meget fort. En skikkelig flamme gjør jo ikke det?
Lyden i spillet er også bra, den er med å skape en stemning, som gjør at du føler at du virkelig er i Afrika.

Spillmessig holder spillet seg på det jevne. Det er ikke noe nytt her. Det er litt kjipt at det ikke er noen sivile rundt i hele det 50 kvadrat kilometer store kartet. En ting som er bra er at når du sniker deg inn i en base KAN du virkelig gjemme deg bak planter og trær uten å bli sett! Terrenget kan altså være deg til fordel, dersom du vil snike deg inn, eller ta den klassiske "Rambo-metoden" og bare storme inn. En negativ ting er den kunstige intelligensen til fienden din. De er nemlig stokk dumme. Du kan komme deg opp inntil 5 meter foran dem uten at de ser deg. Heldigvis skjer ikke dette ofte. En annen negativ ting er at på oppdragene har du ingen allierte til å kjempe på din side. Bare deg selv og våpenet ditt.

Til sist vil jeg bare nevne online-delen. Den er egentlig ikke noe forskjellig fra CoD4, men den nye "map creation" imponerer stort. Det er utrolig hvor avansert og kule maps dere kan lage og legge ut på online.(sjekk min: North-Afrika)

Til siste kommer jeg tilbake til spørsmålet:

Er jeg imponert?
Ja, til de grader! Farcry 2 byr på flere timer med heftige skyte-episoder, snike oppdrag og andrenalin kick!

Et sikkert kjøp for deg som liker skytespill i førstepersons-stil!

Grafikk: 10/10

Lyd: 9/10

Gameplay: 9/10

Holdbarhet: 9/10

Medlemsanmeldelser24
Samlet karakter: 7.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10