Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Animal Crossing: Wild World

Da var det vel på tide å prøve seg på en ny anmeldelse. Denne gangen blir det übernusselige Animal Crossing: Wild World.

Ja, det er jo ikke til å komme fra at Animal Crossing er et søtt lite simulatorspill. Kanskje et veldig avslappende alternativ, hvis man er dritalei blod og gørr. Nåvel, jeg vil egentlig ikke si at det er lite da. Ble faktisk veldig overrasket over hvor mye en kan gjøre.

Spillet starter med at man blir kjørt til byen man skal bo i. På turen blir man spurt om forskjellige ting, og det er nå man skal bestemme seg for hva en vil hete, hva byen skal kalles og hvilket kjønn man skal være. I byen man reiser til, finnes det en butikk, et posthus, et museum og en del innbyggere. Du kan ha opptil 8 innbyggere.

I det du kommer frem, blir du møtt av Nook, byens butikk-eier, som også beleilig nok leier ut hus. (Nei, det er ikke mulig å bo på gata). Du får et hus, som du kan møblere akkurat slik du vil. Nedturen er husleia. Du har jo selvfølgelig ikke mye penger, og må dermed jobbe for Nook for å tjene litt. Denne jobbinga skal nok også fungere som en slags innføring i hva en kan gjøre i spillet. Du får bl.a. i oppdrag å hilse på alle innbyggerne og levere varer.

Når du er ferdig å jobbe, kan du gjøre akkurat hva du vil. Nå er det mulighet for å fiske, fange insekter, prate med eller gjøre tjenester for innbyggerne. Du kan hugge trær og plante blomster. Det er ikke noe stress... Du bestemmer selv hvor fort du vil betale ned gjelden din, siden det ikke finnes noen torpedoer som dukker opp på døra di for å kreve penger. Vel, er du flink å betale, får du jo fortere større hus. Du har mulighet til å få 4 ekstra rom i huset ditt. Og det trengs, for etterhvert som du samler forskjellige møbel-serier og andre ting, trenger du jo mere plass. Nook's butikk blir også større etterhvert som du betaler han husleie.

Penger tjener du med å selge enten skjell, frukt, fisk, insekter eller møbler. Du kan også levere det du fanger på museet. Her utstilles både bilder, fossiler, fisk og insekter.

I butikken får du bl.a. kjøpt møbler, blomster, trær, øks, håv og fiskestang. Både insektene og fisken har sin egen årstid, og ganske forståelig kommer de fleste insektene frem på sommeren. Fisk kan du fiske hele året, men det varierer hvilke, siden også de skifter litt fra måned til måned.

I tillegg til å betale dine egne lån, kan du også gi penger til en fattig by. Den får du høre om på posthuset.

Forutenom de vanlige innbyggerne, kommer det av og til spesielle besøk. Disse gir deg ting eller ber deg av og til om tjenester.

Spillet går frem i real time, så når det snør hjemme hos deg, er det godt mulig at vinteren også er kommet i spillet. Hvis en ikke tuller med tiden da. Det kan jo være greit hvis man glemmer å slå på en dag det skjer noe kuult, men jeg vil ikke anbefale å gjøre det ofte. Turnipsprisene vil da dale, og det kan faktisk hende du går glipp av ting.

Med Animal Crossing kan du spille online sammen med vennene dine. For å gjøre det må dere veksle friend codes. Du må da åpne porten, slik at vennenne dine kan komme inn. Da har dere muligheten til f.eks å ha fiskekonkurranse, eller skrive beskjeder til hverandre, eller bytte møbler og annet stasj.

Nå kunne jeg nok ha beskrevet mer, men ønsker å gi dere sjansen til å finne ut litt om spillet selv.

Alt i alt syns jeg dette er et supert spill, som varer lenge. Så har du sans for å pusle med hus og hage vil jeg anbefale dette.


Grafikk: 9 Søt og fin...typisk nintendo grafikk
Lyd: 6 Melodiene skifter for hver time, men noen av dem er veldig kjedelige.
Holdbarhet: 10 Utrolig mye å gjøre, og mange ting å samle på.

+ Holdbarheten er super, tuller du ikke med tiden, kan det faktisk ta over ett år å samle alt.
- Syns ikke online delen innfrir helt. Er porten åpen har man f.eks. ikke muligheten til å levere ting på museet, og spesielle besøk forsvinner.

Samlet karakter: 8.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10